طرز پخت برنج سبزیجات
این نکته را حتما در نظر داشته باشید که در طرز پختن انواع برنج سبزیجات، باید اول از همه اقدام به تهیه پلو ساده کنیم و سپس با مخلوط کردن مواد سبزیجات در آن، تغییراتی نیز ایجاد نماییم.
برنج آبکش یا همان پلو ساده بدون کته به صورت زیر است:
۱- ابتدا مقداری برنج را بر حسب نیاز به مدت ۲ الی ۳ ساعت همراه با نمک در آب خیس می کنیم. میزان آب باید حداقل یک بند انگشت از روی سطح برنج فاصله داشته باشد.
۲- در قابلمه دیگری، آب را تا نصفه (بستگی به مقدار برنج اولیه دارد) ریخته و برروی اجاق با حرارت زیاد قرار می دهیم تا جوش آید.
۳- برنج خیس خورده را درون قابلمه در حال جوش می ریزیم و خوب هم میزنیم و درب قابلمه را روی آن قرار می دهیم تا آب برنج به حداقل ترین مقدار ممکن برسد.
۴- برنج را درون آبکش می ریزیم و با آب ولرم شستشو می دهیم تا نمک های اضافی درون آن گرفته شود.
. از این به بعد برای دم کردن برنج، باید سبزیجات را اضافه کنید
برنج سبزیجات
مواد لازم
– ذرت
– نخود فرنگی
– هویج خرد شده
– کشمش (مقدار هر کدام از این مواد یک پیمانه است که به ازای ۴ نفر است)
– فیله مرغ خرد شده ده عدد
– پیاز یک عدد
– عصاره مرغ یک بسته
– نمک، فلفل، زعفران و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
– ذرت را بپزید و همراه با همراه با کشمکش، نخود فرنگی و هویج پخته شده در یک ماهیتابه تفت دهید.
– در یک ظرف دیگر، فیله های مرغ را به همراه پیاز، نمک و فلفل تفت دهید.
– بعد از پخت فیله ها، آن ها را به مواد شماره یک اضافه کنید.
– عصاره مرغ را می توانید در مقداری آب جوش حل کرده و برروی مخلوط بدست آمده از بالا اضافه کنید.
– در این مرحله باید این سبزیجات را به برنج آبکش شده اضافه کنید تا برنج سبزیجات تهیه شود.
– روش اضافه کردن آن به صورت لایه لایه است؛ یعنی لایه اول برنج و بعد یک لایه از سبزیجات و بعد برنج و باز یک لایه سبزیجات. این مرحله را تا اتمام مواد اولیه ادامه می دهید.
– دقت کنید که برنج نباید به دیواره قابلمه بچسبد، همچنین بهتر است که به منظور دم کشیدن سریع، چندین سوراخ برروی سطح تا انتها ایجاد کنید.
– در انتها دم کنی را برروی درب قابلمه قرار دهید و اجازه بدهید که کاملا برنج دم بکشد.
سبزی پلو با مرغ
در این روش شما مرغ را جدای برنج تهیه می کنید که در قبلی، فیله های مرغ همراه با برنج پخته می شد.
مواد لازم
– سبزی پلویی خرد و خشک شده که شامل گشنیز، تره، جعفری، ریحان، نعناع، شوید، شمبلیله است. (مقدار سبزی استفاده شده با برنج باید متناسب باشد، به عبارتی دیگر به ازای هر دو پیمانه برنج بهتر است که به اندازه شش قاشق غذاخوری سبزی خورد شده تهیه کنید.)
– مرغ که باید چند تیکه شود
– پیاز یک عدد متوسط
– سیر
– نمک، فلفل و زردچوبه و بقیه ادویه جات به مقدار لازم
طرزتهیه
– برنج مانند قبل آبکشی می کنید.
– سبزی را ابتدا خرد کرده و اجازه بدهید تا خشک شود. سپس با کمی روغن آن ها را تفت دهید و زردچوبه وبقیه ادویه جات را نیز به آن اضافه کنید.
– بعد از اینکه سبزی ها به طور کامل تفت داده شد، آن ها را همراه با برنج به صورت لایه به لایه مانند قبل اضافه کنید و سپس اجازه بدهید تا دم بکشد.
– مرغ را همراه با سبزی پخت نکنید. مرغ باید همراه با یک لیوان آب، پیاز، سیر و دیگر مواد مانند نمک، زعفران و فلفل به مدت نیم تا یک ساعت با هم ترکیب کرده و اجازه دهید تا کامل پخت شود.
– بعد از این غذای شما آماده سرو است.
سبزی پلو با ماهی
طرز پخت این دستورغذایی مانند قبل است و تفاوت آن در استفاده از ماهی به جای مرغ است. برای تهیه سبزی پلو مانند شیوه قبل اقدام می کنیم و فقط باید طرز پخت یا سرخ کردن ماهی را بدانیم.
روش سرخ کردن ماهی
ابتدا پوست روی ماهی را باید کامل بگیرید. بعضی از افراد ماهی را تکه تکه می کنند و بعضی دیگر درسته استفاده می کنند که این انتخاب این دو سلیقه ای است. ابتدا برروی ماهیتابه کمی روغن بریزید تا داغ شود، سپس ماهی را برروی آن به آرامی قرار دهید. بعد از ده دقیقه، ماهی را برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید. ممکن است که در هنگام سرخ کردن ماهی، چند بار مجبور به برگرداندن ماهی شوید؛ ولی حداقل ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا ماهی شما کامل سرخ شود.
برنج سبزیجات هندی
شاید فکر کنید که غذاهای هندی را نمی توان درست کرد، ولی اشتباه می کنید. برنج سبزیجات هندی از نمونه غذاهایی است که می توان آن ها را در خانه بدون هیچ دردسری تهیه کرد، بدون اینکه تند باشد.
مواد لازم
– گل کلم خرد شده دو فنجان
– هویج خرد شده دو عدد متوسط
– لوبیا سبز خرد شده حدود ۱۵ عدد
– نخود فرنگی نصف فنجان
– روغن زیتون سه قاشق غذاخوری (البته می توان از روغن معمولی هم استفاده کرد؛ ولی اگر به دنبال برنج سبزیجات هندی خوشمزه هستید، بهتراست که از روغن زیتون استفاده کنید.)
– پیاز خرد شده دو عدد متوسط
– گوجه فرنگی خردشده و فلفل سبز سه عدد متوسط
– سیر له شده ۵ حبه
– زنجبیل، برگ نعناع، برگ گنشیز یک قاشق چایخوری
– هل ۴ عدد
– آب لیمو نصف قاشق غذاخوری
– چوب دارچین دو عدد کوچک
– میخک ۴ عدد
البته برای تهیه برنج سبزیجات هندی تمامی موارد بالا لازم نیست و اگر به بعضی از مواد دسترسی نداشتید، مشکلی به وجود نخواهد آمد.
طرز تهیه
– برنج را آبکشی کنید.
– گل کلم را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش پخت نمایید.
– دانه های هل، میخک، چوب دارچین با هم در روغن تفت دهید.
– پیازها را در ماهیتابه تفت دهید و سپس زنجبیل با سیب له شده را به آن اضافه کرده تا کامل تفت داده شوند.
– گوجه فرنگی را تفت دهید و بعد از چند دقیقه سیب زمینی را به آن اضافه کنید.
– بعد هویج، لوبیا سبز و گل کلم را به ماهیتابه اضافه کنید تا تفت داده شوند.
– در آخر هم برگ نعنا، گشنیز و آب لیمو را برای تفت دادن اضافه کنید.
– بعد از اینکه ترکیب سبزیجات شما تمام شد، آن را به همراه به صورت لایه به لایه اضافه کنید تا کامل دم بکشند و آماده سرو شوند
پلو یونانی
مواد لازم
برنج ۷۵۰ گرم
فلفل دلمهای سبز خرد شده ۱/۲ پیمانه
فلفل دلمهای قرمز خرد شده ۱/۲ پیمانه
نخود فرنگی ۲ لیوان
ذرت پخته شده ۲ لیوان
قارچ خرد شده ۲ لیوان
مرغ پخته خرد شده ۲ لیوان
آب مرغ ۲ لیوان
روغن ۱۵۰ گرم
پیاز خلال شده ۱ لیوان
زعفران سائیده ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
قارچهای خرد شده را همراه با تکه های مرغ در کمی روغن تفت بدهید تا کمی قهوه ای رنگ شوند. سپس ذرت، نخود فرنگی و فلفل دلمهای قرمز و سبز را هم با آن مخلوط کنید.
برنج را با آب خوب بشویید و اجازه بدهید داخل آب باقی بماند. کمی روغن کف قابلمهای بریزید و پیاز خلال شده را در آن تفت بدهید. وقتی پیاز به رنگ طلایی روشن درآمد، برنج را به آن اضافه کنید و چند دقیقه ای به تفت دادن ادامه دهید. حال، آب مرغ را همراه با زعفران و ۴ لیوان آب به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج روی شعله ملایم پخته شود.
سپس، برنج را آبکش کنید. کف قابلمه را چرب کنید. حال برنج و مخلوط مرغ و سبزیجات را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید. اجازه بدهید پلو یونانی حدود ۱ ساعت روی شعله ملایم دم بکشد.