سالاد سیبزمینی با پنیر چدار و خامه
مواد لازم (۸ نفر)
یک کیلو و ۴۰۰ گرم سیب زمینی پخته شده
۲۲۵ گرم خامه ترش
•۱۵۰ گرم ماست
نصف پیمانه مایونز
۱۱۰ گرم فلفل قرمز تند خوابانده شده در سرکه، سیر، ادویه و کنجد
۱۰ ورقه کالباس پخته و خرد شده
دو پیمانه پنیر چدار رنده شده
نصف پیمانه گشنیز ریز شده
نصف پیمانه پیازچه ریز شده
نمک و فلفل
طرز تهیه
۱. سیب زمینی ها را بشویید و در آب بپزید. پس از پخت کناری بگذارید تا سرد شوند و سپس به قطعه های کوچک تقسیم کنید.
۲. در یک کاسه بزرگ، خامه ترش، ماست، مایونز و فلفل تند را با هم مخلوط کنید. سیب زمینی ها را به سس اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا سس به خورد همه تکه های سیب زمینی برود. نمک و فلفل را به اندازه دلخواه اضافه کنید.
۳. کالباس ها، پنیر چدار، گشنیز و پیازچه را اضافه کنید. همه را خوب با هم مخلوط کنید.
سالاد سیب زمینی با شوید وپنیر
مواد لازم (۲ تفر)
طرز تهیه
سیب زمینی ها رو نگینی درشت خرد می کنیم شوید رو ساطوری می کنیم و به مواد اظافه می کنیم کمی نمک و فلفل حالا نوبت پنیر همه رو اضافه و خوب هم می زنیم در اخر کمی ماست چکیده با دو تا حبه سیر له شده یا ماست موسیر استفاده می کنیم
غذا با سیبزمینی آبپز ؛ توپک سیبزمینی با گوشت
مواد لازم (توپک ۱۶ عدد سیبزمینی)
سیبزمینی پخته و له شده: ۱ کیلوگرم
تخممرغ: ۲ عدد
کره: ۳ قاشق غذاخوری
آرد ذرت: ۴ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخکره مخلوط: ۴۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
پونه کوهی خشک شده: ۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع برای سرخ کردن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این غذا با سیبزمینی آبپز، ابتدا سیبزمینیهای رنده شده یا له شده داغ، کره و تخممرغها را با هم مخلوط کنید و ۲ قاشق چایخوری آرد ذرت هم به آن اضافه کنید و باز هم بزنید. مواد فوق را کنار بگذارید تا سرد شود.
در یک ماهیتابه ۲ قاشق غذاخوری زیتون را گرم کنید و گوشت چرخکرده را در آن تفت دهید. گوشت چرخکرده را مرتب هم بزنید تا رنگ صورتی آن به قهوهای برگردد.
پونه خشک کوهی و رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. مخلوط فوق را روی شعله ملایم گاز نگه دارید تا خوب سرخ شود و طعم خامی رب گرفته شود. بعد از آماده شدن مایه گوشت آن را کنار بگذارید تا سرد شود.
برای درست کردن توپکهای سیبزمینی به اندازه یک توپ کوچک از مایه سیبزمینی بردارید، آن را گرد کنید و وسطش یک حفره ایجاد کنید. مقداری مایه گوشت داخل حفره بریزید، حفره را ببندید و توپک سیبزمینی را در ۲ قاشق چایخوری باقی مانده آرد ذرت کمی بغلتانید. بعد از اینکه تمام توپکها را به این ترتیب آماده کردید در یک ماهیتابه گود مقداری روغن مایع بریزید و آن را داغ کنید.
مقدار روغن باید به قدری باشد که توپکها در آن غوطهور شوند. دو دقیقه زمان برای سرخ شدن توپکها تا زمانی که طلایی شوند کافی است.
سیبزمینی تنوری با پنیر خامهای و پیازچه
مواد لازم ( ۴ نفر)
سیبزمینی تنوری بزرگ: ۴ عدد
پنیر خامهای: ۱ بسته
پیازچه: ۱ قاشق چایخوری
کره: ۳ قاشق غذاخوری
پنیر پارمزان رنده شده: ½ پیمانه
خامه ترش: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه تازه و خرد شده: به مقدار دلخواه
فلفل پاپریکا: به مقدار دلخواه
تخممرغ: ۱ عدد بزرگ
هر ماده دیگری از کلم بروکلی گرفته تا بیکن گوساله را میتوانید به مخلفات این غذای خوشمزه اضافه کنید.
طرز تهیه
فر را روی درجه ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سیبزمینیها را بشورید و پوستشان را خوب تمیز کنید. برای درست کردن این غذای مقوی، ساده و خوشمزه با سیبزمینی باید سطح سیبزمینیها را به روغن زیتون آغشته کنید. سپس
سیبزمینیها را به مدت ۱ ساعت در فر بگذارید تا خوب پخته و تنوری شوند. بعد از یک ساعت سیبزمینیها را از فر خارج کنید و دمای فر را تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد یا ۳۷۵ درجه فارنهایت کم کنید. اجازه دهید سیبزمینیها سرد شوند و سپس آنها را از وسط و به صورت طولی به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. داخل سیبزمینی را به آرامی خالی کنید.
پنیر خامهای، پیازچه، کره، پنیر پارمزان رنده شده و خامه ترش را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا یک مایه یکدست به دست بیاورید. یک عدد تخم مرغ را هم بزنید و به این مایه اضافه کنید و دوباره هم بزنید. نمک و فلفل سیاه تازه خرد شده را اضافه کنید.
مایه پنیری را داخل سیبزمینی بریزید و سپس روی آن را با مقداری دیگر پنیر پارمزان، پیازچه و فلفل پاپریکا بریزید. سیبزمینیهای پر شده را در فر بگذارید و زمانی که روی آنها طلایی شد از فر خارج کرده و گرم سرو کنید. این غذای خوشمزه با سیبزمینی را با نان یا بدون نان میل کنید.