آشپزی سالم

طرز تهیه چند نوع غذا پاییزی

گراتن مرغ و کتلت عدس و تتالی و خوراک لوبیا چیتی غذا پاییزی بسیار خوشمزه و مقوی مناسب پاییز

گراتن پاییزی.

مواد لازم

سینه مرغ ۱ عدد

سیب زمینی بزرگ ۲ عدد

۵۰ گرم کره را ذوب شده

۳۰ گرم آرد  تفت داده شده

۵۰۰ میلی لیتر شیر

نمک و فلفل سیاه  وجوز هندی به میزان لازم

۲ حبه سیر

هویج ۲ عدد

تره فرنکی ۱ بسته

پنیر پارمسان و پنیر چدار به میزان دلخواه


طرز تهیه

در ظرف کوچکی ۵۰ گرم کره را ذوب کنیدحالا ۳۰ گرم آرد را در آن تفت دهیدوبعد از گرفتن بوی خامی اردظرف را از روی حرارت برداشته وکنار بگذارید.در قابلمه  شیر بریزیدو روی حرارت قرار دهید تا گرم شودسپس کم کم شیر را به ظرف آرد اضافه کنیدو مجددا روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا سس به غلظت دلخواه برسدحالا نمک و فلفل سیاه و کمی پودر جوز هندی و دوحیه سیر له شده بهش اضافه کنید تا مزه دار شود.اگر دوست دارید یک ق  غ خامه هم بزنید

سینه مرغ را که از قبل مزه دار کردید مکعبی برش زده وبا کمی پودر پیاز سرخ کنید.هویج را پوست کرده و آبپز و حلقه ای کنیدو تفت دهید..حالا تره فرنگی را به هویج اضافه و تفت دهید تا نرم شودونمک وفلفل بزنید.

سیب زمینی پخته و حلقه ای خردشده را به همراه سینه مرغ و مخلوط هویج را در طرف مخصوص فر بریزیدسپس سس شیر را روی مواد بریزیدو بالاخره پنیر پارمسان و پنیر چدار را روی سس پخش کنید.

ظرف را سی دقیقه در طبقه وسط فر که از قبل گرم شدهبه مدت ۱۵ دقیقه و دمای ۱۸۰ درجه قرار دهیدتا پنیرها ذوب وروی گراتن طلایی شود ،از فر درآورده و سرو کنید.


کتلت عدس.

مواد لازم

۱ لیوان عدس

۲ عددسیب زمینی بزرگ

۲ ق غ ماست

۲ ق غ آردنخودچی

۲ عدد تخم مرغ

نمک وفلفل به میزان لازم

روغن برای سرخ کردن


طرز تهیه

عدس را پخته و با گوشتکوب برقی کاملا له کنید.سیب زمینی بزرگ را نیز بپزید و رنده کرده و به عدس بیفزاییدحالا  ماست و  آردنخودچی و تخم مرغ را به مایه عدس بزنید نمک و فلفل و خوب مخلوط کرده  و در روغن سرخ کنید .


تتالی یا ته تالی

یک نوع خوراک مربوط به استان مرکزی و به خصوص شهر اراک است . این خوراک گاهی به صورت خورش و همراه با برنج و گاهی با نان سرو میشود ، در اراک به ظرفی که به شکل تابه باشد تالی گفته میشود و این غذا چون در ته تالی طبخ میشود به ته تالی معروف است .
دستور پخت هایی با کمی اضافه یا کم کردن و نحوه پخت وجود داره،اما درنهایت این خوراک بسیار بسیار لذیذه

مواد لازم :

گوشت چرخ شده : ۳۰۰ گرم
سیب زمینی متوسط :۲ عدد
فلفل دلمه : ۱ عدد «من ازپودرش ک تازگی خشک کردم و دراستوری دیدیداستفاده کردم». گوجه فرنگی ;۲ عدد
پیاز رنده شده : ۲عدد «برای گوشت وبرای سس»
رب : ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و روغن

چاشنی دلخواه پودرغوره یا،سماق


طرز تهیه

گوشت رو با نمک وادویه و پیاز رنده شده ک کمی ابشو گرفتم ورز دادم.
در تابه ی دونه پیاز کوچیک رنده شده رو سرخ کردم فلفل وزردچوبه و رب رو اضافه وتفت دادم.
حالا از گوشت گلوله های به اندازه نارنگی در دستم گرد کرده در تابه چیدم.سیب زمینی چیدم وبعدگوجه، روی حرارت گذاشتم .پنج دقیقه بعد از کناره تابه آبجوش اضافه کردم وقتی بجوش اومد حرارت و کم کردم تابپزد
زمان پخت باتوجه ب برش مواد متفاوته اما این غذا بین ۴۵تا یکساعت پخته میشه. ازآنجایی ک ظاهر غذا هم مهمه اجازه ندین لهه بشه
به محض اینکه پخت وسس غلیظ شدحرارت وخاموش کنید تا گوشت سفت نشه.


خوراک_لوبیاچیتی

مواد لازم

یک لیوان لوبیا چیتی

ا عدد پیاز

۲ حبه سیر

رب گوجه فرنگی  ۱ ق غ

،سیب زمینی نگینی خردشده یکعددکوچیک

،نمک فلفل پاپریکا،زردچوبه،زیره،گلپر،به میزان لازم

آبلیمو تازه به میزان دلخواه

آب ماهیچه یاقلم ۲ پیمانه

زعفران ۲ ق غ


طرز تهیه

لوبیا چیتی رو یک روزقبل با آب سرد خیس کنیدومرتب آبشو عوض کنید،بعددرحد نودوپنج درصدبپزیدش،«یعنی نزدیک به پخت کامل»بعد آبکشی کنید

یک عدد پیاز درشت رو رنده درشت بزنیدوسرخ کنید سه حبه سیر رنده شده ،زردچوبه و فلفل،پاپریکا روحین سرخ شدن پیاز اضافه کنیدیک قاشق غذاخوری رب گوجه هم باهاش تفت بدهید حالا سیب زمینی رو فقط دراین مواد یه چرخی بدهید که بوی خامی ندهد،لوبیاها رو هم اضافه کنید.آب قلم و آب گرم بریزیدتا جاییکه آب به اندازه دوبندانگشت روی موادروبگیرد،نمک وزعفران بزنید وبعد از به جوش آمدن،حرارت رو کم کم کنید تا خوراک جا بیفتد.

درانتهای پخت قدری اب لیمو یا آب نارنج، یه کوچولو زیره خوشمزه تر میکنه.>اضافه و خاموش کنید
موقع سرو هم با گلپر وروغن زیتون عالی میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید