دسر خاگینه تبریزی زعفرانی مجلسی با انواع مغز آجیل
خاگینه تبریزی یا به قول خود تبریزیها «قیقاناخ» یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین دسرهای منطقه آذربایجان شرقی به خصوص در مهمانیها و مجالس رسمی است. خاگینه تبریزی را معمولا با چای یا قهوه و به عنوان میان وعده در مهمانیها یا برای عصرانه میل میکنند. برای مغز خاگینه از انواع آجیل میتوانید استفاده کنید هر چند خاگینه مجلسی معمولا با مغز پسته درست میشود.
مواد لازم
شکر: ۱ لیوان
آب: ۱ لیوان
پودر هل: ½ قاشق غذاخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران آب کرده: به مقدار دلخواه
تخممرغ: ۲ عدد
ماست شیرین: ۲ قاشق غذاخوری
آرد: ۲ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
مغز آجیل: به مقدار دلخواه شامل گردو خرد شده، خلال پسته یا خلال بادام
پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
ابتدا یک لیوان شکر را با یک لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسد. وقتی که مخلوط آب و شکر غلیظ شد و قوام پیدا کرد پودر هل، گلاب و زعفران را به این شهد اضافه کنید، هم بزنید و سپس بلافاصله شعله گاز را خاموش کنید تا عطر هل و گلاب و زعفران حفظ شود. اجازه دهید شهد به دست آمده کاملا سرد شود.
در یک ظرف جداگانه دو عدد تخممرغ را بشکنید و با همزن دستی یا برقی یا چنگال خوب هم بزنید. سپس ۲ قاشق غذاخوری ماست ،۲ قاشق آرد، بیکینگ پودر، نوک قاشق نمک، دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و ۱ قاشق چایخوری یا بیشتر (به دلخواه) پودر وانیل اضافه کنید تمام مواد را خوب هم بزنید و با هم ترکیب کنید. بهتر است آرد را به تدریج اضافه کنید و مرتب مایه را هم بزنید تا آرد گوله نشود. مایه به دست آمده باید کاملا صاف و یکدست باشد و بافتی شبیه فرنی داشته باشد. اگر بافت مایه از فرنی شلتر بود کمی دیگر آرد به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
برای این مقدار مواد کف یک ماهیتابه نچسب متوسط یا کوچک را با مقداری روغن چرب کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز گرم شود (این مقدار مواد برای یک ماهیتابه کوچک است برای یک ماهیتابه بزرگ باید مقدار مواد دو برابر شود). ماهیتابه باید کاملا داغ شود، سپس نصف مایه خاگینه را کف ماهیتابه بریزید. درب ماهیتابه را چند دقیقه ببندید تا خاگینه کمی خودش را بگیرد.
بعد از اینکه خاگینه خودش را گرفت مغزهای آجیل مورد نظرتان را که خرد کردهاید به مقدار دلخواه روی مایه بریزید. روی مغزها مقداری پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته بپاشید، بقیه مایه را روی مواد داخل ماهیتابه بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید تا خاگینه خودش را بگیرد.
بعد از چند دقیقه که خاگینه خودش را گرفت و رنگش طلایی مایل به سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ و برشته شود. بعد از سرخ شدن خاگینه آن را از ماهیتابه خارج نکنید. اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه در ماهیتابه بماند و در این فاصله درب ماهیتابه را هم بسته نگه دارید تا خاگینه نرم شود. در مرحله بعد روی خاگینه را با پودر نارگیل، پودر پسته و گل محمدی تزیین کنید و سپس شهد سرد شده روی خاگینه تبریزی زعفرانی مجلسی بریزید و اجازه دهید شهد کاملا به خورد خاگینه برود. خاگینه را به اشکال دلخواه برش بزنید و با چای، قهوه یا بستنی میل کنید.
لوکوم هویج دسر معروف ترکیه
لوکوم از شیرینی های سنتی مجلسی و معروف ترکیه است. این شیرینی بدون روغن سالم و خوشمزه شبیه راحت الحلقوم بوده و در طعم های مختلف تهیه می شود.
مواد لازم
مواد لازم
هویج ۱ کیلو
شکر ۱ لیوان
آب ۱ لیتر
نشاسته ۵ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
هویج ۱ کیلو پوستتش راگرفته و ریز خرد می کنیم حالا هویج های خرد شده را در یک قابلمه ریخته یک لیتر آب که معادل ۵ لیوان است می ریزیم و در حرارت متوسط می پزیم .
وقتی هویج پخت یک لیوان از آب آن را برداشته و بقیه را دور می ریزیم و هویج ها را همراه با یک لیوان آبی که کنار گذاشتیم در بلندر ریخته پوره می کنیم
حالا به پوره هویج یک لیوان شکر و ۵ قاشق غذا خوری نشاسته ریخته و مخلوط میکنیم .
در حرارت مرتب و سریع هم می زنیم تا به غلظت برسد حالا در یک قالب خیس می ریزیم رویش را کاغذ محافظ کشیده سه تا چهار ساعت تا یک شب میگذاریم در یخچال بماند.
وقتی از یخچال بیرون آوردیم با چاقو برش زده و در پودر نارگیل می غلطانیم روی آن را با پودر پسته یا گردو یا فندق تزیین می کنیم اکنون آماده سرو کردن است.
تاتلی فنجانی دسر ترکیه ای مجلسی با سس شکلاتی
تاتلی یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ترکیه ای است که به شکل های مختلف تهیه می شود. طرز تهیه تاتلی فنجانی را خواهید دید، دسر تک نفره و شیک که سرو آن راحت است.
مواد لازم
آرد ۱ لیوان دسته دار فرانسوی ۲۰۰ میلی لیتر سرخالی
شکر ۱ لیوان
شیر ۱ لیتر
وانیل ۵ گرم
کره ۱ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه برای روی تاتلی ۱۰۰ میلی لیتر
چیپس شکلاتی برای روی شیرینی ۴۰ گرم ( نصف استکان یا یک چهارم لیوان دسته دار فرانسوی)
پودر نارگیل به میزان لازم
آماده سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۱۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۲۰۰ دقیقه
تاتلی فنجانی
برای اندازه گیری آرد، یک لیوان یک بند انگشت کمتر بریزید.
طرز تهیه
آرد، شیر و شکر را داخل قابلمه ای ریخته و با همزن دستی هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و گلوله نداشته باشد.
قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا زمانی که حباب بزند و غلیظ شود.
قابلمه را از روی حرارت بردارید. کره و وانیل را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کره آب شود.
داخل فنجان ها کمی آب بریزید. آب را دور آن بچرخانید و سپس آب را بیرون بریزید تا داخل فنجان خیس شود.
تاتلی را تا گرم است درون فنجان بریزید.
دو تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد و کاملا سفت شود.
بهتر است دسر تاتلی فنجانی را یک شب در یخچال بگذارید بماند تا خوب سفت شود.
وقتی فنجان را از یخچال خارج کردید، تاتلی را با انگشت از کناره های آن جدا کنید.
فنجان را کف دست برگردانید تا دسر از آن خارج شود.
سپس در پودر نارگیل بغلطانید و تمام سطح ان را با پودر نارگیل بپوشانید.
برای تهیه سس شکلاتی ، خامه را در ظرفی ریخته و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.
مراقب باشید نجوشد. سپس از روی اجاق بردارید.
چیپس شکلاتی را داخل خامه گرم بریزید و هم بزنید تا آب شود.
سس را روی تاتلی ها بریزید.میتوانید با پسته تزیین کنید.