مغز گوسفند از غذاهای خوشمزه ای می باشد که طرفداران زیادی دارد . باید بدانید می توانید مغز گوسفند را به صورت خوراک تهیه کنید و یا آن را سرخ کنید . برای چگونگی انجام این کار با ما همراه باشید.
برای تهیه خوراک مغز در ابتدا مغز را با آب سرد می شوییم .سپس مغز و پیاز را در ظرفی گذاشته و به کمی آب می پزیم .در انتهای پخت آبلیمو را برای خوش طعم شدن اضافه می کنیم .باید بدانید مغز گوسفند سریع می پزد و پخت آن زمان زیادی نمی برد . در روش دیگر می توانید مغر گوسفند را سرخ کنید که طعمی بی نظیر به آن می دهد .
ساندویچ مغز
مواد لازم
کره : ۱۰۰ گرم
خیارشور : ۵ عدد
مغز گوسفند : ۳ عدد
پیاز بزرگ : ۱ عدد
جعفری خرد شده : ۵ قاشق غذاخوری
آبلیمو : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل سیاه : به مقدار لازم
فلفل قرمز : به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا مغز را چند دقیقه درون آب سرد قرار دهید تا براحتی بتوانید رگ های آن را جدا نمایید (به قطعات بزرگ برش دهید).سپس آن را بشویید و همراه با پیاز خرد شده، جعفری ساطوری شده و نمک و فلفل به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت بگذارید تا کاملا پخته شود.
سپس آن را از آب جدا نموده درون آبکش قرار دهید تا آب آن به خوبی کشیده شود.
باید مغز را به قطعات دلخواه برش دهید ( یا می توانید له نمایید) و با کره بر روی حرارت کمی تفت دهید.
در آخر آب لیمو ترش را به آن اضافه نمایید و سپس بلافاصله از روی حرارت بردارید.
نمک وفلفل آن را اندازه نمایید و درون نان باگت یا هر نوع نان ساده به صورت ساندویچی همراه با خیار شور، گوجه فرنگی، سبزیجات دلخواه و سس خردل یا سس دلخواه خود میل نمایید.
خوراک مغز
مواد لازم
مغز گوسفند :۳ عدد
پیاز :۲عدد
آبلیمو:۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل بمقدار کافی
طرز تهیه:
مغز ها را در آب سرد گذاشته ، رگ و ریشه ی مغز را می گیریم و آنها را می شوئیم .
در یک ظرف مغزها را قرار می دهیم ، پیازها را هم نصف کرده در ظرف مغز می گذاریم ،دو لیوان آب ریخته می گذاریم با حرارت ملایم بپزد.
مغز چون زود پخته می شود باید بعد از نیم ساعت مواظب باشیم آنها را له نشوند ، آبلیمو را هم با نمک به مغز ها اضافه می کنیم وقتی مغز آماده شد آنها را در دیس می چینیم و اطراف آنها را با لیمو ترش تزئین می کنیم.
خوراک مغز سرخ شده
مواد لازم
مغز گوسفند:۶عدد
پیاز :۲عدد
تخم مرغ:۴عدد
آرد:۴ قاشق سوپخوری
روغن:۱۰۰گرم
نمک و فلفل بمقدار کافی
طرز تهیه:
مغز را در آب سرد می گذاریم و پوست و رگ و ریشه ی آن را جدا می کنیم ،بعد مغزها را می شوئیم و در یک ظرف مغز ها و پیاز و کمی نمک و فلفل و دو لیوان آب می ریزیم می گذاریم با حرارت ملایم مغزها بپزد .
در حدود نیم ساعت مغز زود می پزد بعد آنها را می گذاریم سرد شود . یک مغز را به چهار قسمت تقسیم می کنیم .
تخم مرغ ها را در ظرف می شکنیم و کمی نمک به آن می زنیم ،قطعه های مفز را به آرد زده بعد در تخم مرغ میزنیم و در روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود وقتی تمام مغز ها آماده شد ،آنها را در دیس می چینیم و اطراف آنها را با لیمو ترش و جعفری تزئین می کنیم.
بیشتر بدانید مغز گوسفند، تقویت قوای جنسی
مزاج مغز که در کله پاچه مورد استفاده قرار میگیرد سرد و تر است. بنابراین مصرف آن برای افراد دارای مزاج سرد و تر توصیه نمیشود. برای تقویت قوه جنسی و طراوت چهره خوب است. هضم آن مشکل بوده و زیادهروی در آن برای معده مضر است و اشتها را از بین میبرد.
خون نسبتا لزج و چربی بر اثر هضم آن در بدن ایجاد میشود. برای بهبود هضم آن مخصوصا در سرد مزاجان باید از ادویهجات گرم مثل خردل یا دارچین همراه با کمی سرکه یا آبلیمو استفاده کرد