نان

طرز تهیه انواع نان فوکاچیا (نان ایتالیایی)

نان فوکاچیا نانی سنتی پر طرفدار بسیار خوشمزه با طعم های متفاوت با پنیر و انواع سبزیجات به عنوان غذا یا پیش غذا

فوکاچیا چیست؟

فوکاچیا نان ایتالیائی است که بصورت مسطح تهیه می شود و در خانواده نان های حجیم جای می گیرد
معمولا با سبزیجات معطر و نمک و روغن زیتون مزه دار میشود

به لحاظ ظاهری شاید شبیه به پیتزا باشد اما کاملا با پیتزا فرق دارد البته گاهی روی ان کمی پنیر و یا ورقه های پیاز نیز ریخته می شود در اغلب انها رزماری به عنوان سبزی معطر وجود دارد

فوکاپیا با پنیر معمولا در recco ( شهر بندری نزدیک جنوا) تهیه می شود که بسیار شهرت دارد و صد البته در نقاط دیگر ایتالیا این نان به شکل و ظعم های دیگری هم وجود دارد( که از حوصله خواننده شاید بیرون باشد)

نوع دیگ این نان خصوصا در ایالت بورگاندی به نام fougasse تهیه می وشود با این ظاهر این نان کاملا با فوکاچیا فرق دارد اما ریشه هر دو یکی است و گاهی نیز ماهی انچوی در ان استفاده می شود

معمولا از فوکاچیا در تهیه ساندویچ ها و یا کنار غذا های گوشتی استفاده می شود

فوکاچیا (نان ایتالیایی)

مواد لازم (برای ۶ نفر)

آرد ۵۰۰ گرم

مایه خمیر خشک ۱۴ گرم

آب گرم ۳/۴ پیمانه

نمک ۱ قاشق چای خوری

روغن زیتون ۱/۴ پیمانه

شکر ۱ قاشق چای خوری

نمک دانه درشت(در صورت تمایل برای روی نان) به مقدار لازم

رزماری خشک(در صورت تمایل برای روی نان) به مقدار لازم


طرز تهیه

ابتدا خمیر مایه را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید شکر و نصف اب گرم را به ان اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا حدی که خمیر مایه کمی حل شود.کنار بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه تا ور بیاد و اسفنجی شود.

آرد را الک کنید و با نمک خوب مخلوط کنید.انرا در یک ظرف گود بزرگ بریزید و خمیر مایه ور امده را اول هم بزنید و بعد به ان اضافه کنید + بیشتر آب باقی مانده و روغن زیتون .هم بزنید تا زمانی که ارد خمیر شود و به دست نچسبد اگر احتیاج بود باقی اب را هم اضافه کنید.

سپس سطح کارتان را کمی آرد بپاشید و خمیر را روی ان قرار دهید و انرا مانند توپ گرد کنید و شروغ به ورز دادن کنید.(در هنگام ورز دادن مچ شما باید انعطاف داسته باشد .از نزدیک خودتان با ورز خمیر را از خودتان دور کنیددوباره جمع کنید و دوباره با قسمت برامدگی کف دست انرا از خودتان دور کنید.)۸ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید.بعد این مدت خمیر حالت نرم و الاستیکی داره .

انرا گرد کنید و داخل یک ظرف بزرگ بگذارید و پارچه ای روی ان بیاندازید.تا حجم ان زیادبشه حدودا ۱ ساعت و نیم طول میکشه.

فر را روی حرارت ۴۲۵ فارنهایت یا ۲۲۰ سانتیگراد روشن کنید.

ظرف مستطیلی یا گرد خود را ۳۰ در ۴۰ یا گرد ۳۰ سانتی را چرب کنید و درون ان کاغذ روغنی بگذارید و انرا هم چرب کنید.

خمیر را بر روی سطحی که کمی ارد پاشیده اید ۲ تا ۳ دقیقه ورز دهید و سپس با دست درون ظرف پهن کنید به ضخامت ۱ سانت. سپس با نوک انگشتان روی ان بزنید تا فرورفتگی و برامدگی روی ان ایجاد شود.

کمی روی ان روغن زیتون بپاشید حدود یکی دو قاشق سوپخوری و کمی نمک دانه درشت هم بپاشید(نمک دریا بهتر است) و در صورت تمایل کمی هم رزماری خشک بپاشید(اختیاری) و بگذارید به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر تا روی ان طلایی شود.

انرا برش دهید و در ظرف سرو بگذارید و روی ان روغن زیتون بکر بریزید و در صورت تمایل میتوانید ارگانو یا هر ادویه یا سبزی خشکی که بخواهید روی ان بریزید.

نکته

فوکاچیا یا فوکاسیا یکی از نانهای خوشمزه ایتالیایی است که هم به عنوان یک اسنک میتونه خورده بشه و هم به عنوان پیش غذا.انواع مختلفی داره شما میتوانید با سبزی های معطری یا از ژامبون انواع فلفل سبز یا زیتون سیاه وسبز روش بدهید برش های گوجه فرنگی  وپیازچه هر چی که دوست دارید میتونید

استفاده کنیدو روی ان بریزید و یا موادی  طعمهای گوناگونی به ان بدهید .

خمیر مایه یک موجود زنده است و رطوبت و دمای هوا روی ان تاثیر دارد .در یک روز ممکنه خمیرتان زودتر ور بیاد و در یک روز دیرتر.برای تست ان به ارامی با انگشت بر روی خمیر بزنید اگر اثر انگشت شما بر روی خمیر موند یعنی خمیر ورامده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن