آشپزی ملل

طرز تهیه انواع کباب لبنانی

دستور پخت چند نوع از محبوب ترین کباب های لبنانی بسیار خوشمزه با سس مخصوص

کباب موهامورا:

مواد لازم 

سس موهامارا: نصف فنجان

گوشت (گاو یا گوسفند چرخ کرده خیلی چرب نباشد.): ۴۵۰ گرم

ادویه: ۱ قاشق چایخوری

دارچین: ۱ قاشق چایخوری

پیاز: ۱ عدد

نمک: به میزان دلخواه


طرز تهیه

پیاز و جعفری را داخل کاسه غذاساز بگذارید و به اندازه ممکن ریز کنید.
گوشت و ادویه‌ها را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه یا تا زمانی مخلوط کنید که گوشت، پیاز و جعفری به خوبی ترکیب شوند.
سس موهامارا را اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
یک فنجان کوچک از مخلوط گوشت را برداشته و روی سیخ به شکل سوسیس در بیاورید. می‌توانید به جای سیخ دور آن را فویل بپیچید. به مدت ۱۰ دقیقه در فر با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۴ درجه سانتی گراد) قرار دهید.
سیخ یا سوسیس‌های گوشتی را تا زمانی که بپزند از این رو به آن رو کنید.
کباب را با نان پیتا و سالاد سرو کنید.

مواد لازم سس موهامورا (سس لبنانی)

پوره فلفل قرمز (یا فلفل آلپو یا پاپریکای بوداده) :۱ قاشق چای خوری
روغن زیتون خالص :۱/۴ فنجان
فلفل دلمه ای قرمز :۳ عدد (۲۴۰ گرم پوره)
گردو : ۵۰ گرم
رب انار:۱ و نیم قاشق سوپخوری
زیره سبز آسیاب شده :۳/۴ قاشق چای خوری
پیاز:۱ عدد کوچک
سیرخرد شده :۴ حبه
نمک :۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه موهامورا (سس لبنانی)

برای درست کردن این سس ابتدا باید گردوها را در یک کاسه آب خیس کنید.سیر خرد شده را با کمی نمک در هاون له کنید و پیاز را پوست بکنید و به ۴ قسمت تقسیم کنید.

کباب پز را روشن کنید و کف سینی مخصوص شیرینی پزی یا فر را با فویل بپوشانید و فلفل های شسته شده را داخل سینی بچینید و روی کباب پز قرار دهید.

فلفل ها را مدام بر گردانید تا همه طرف آن سیاه و زغالی شود.بعد از کباب کردن فلفل ها آنها را به همراه چند قاشق آب به مدت ۱۰ دقیقه در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در کیسه را محکم ببندید . بعد از ۱۰ دقیقه در کیسه را باز کنید و پوست فلفل ها را به راحتی بکنید.سپس فلفل ها را از وسط نصف کنید و دانه های داخلش را بیرون بریزید.

در مرحله بعد فلفل پوست کنده را به همراه سیر له شده ، پیاز ، گردو ی خیس خورده ، رب انار ، زیره سبز ، روغن زیتون و پوره فلفل قرمز در داخل دستگاه غذاساز ریخته و به مدت ۱ دقیقه هم میزنیم تا سس کاملا غلیظ و یکدست شود. سس آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و در یخچال نگهداری کنید. اگر دوست داشته باشید سس چربتر و غلیظ تر شود میتوانید مقدار گردو را دو برابر کنید.

نکته
۱. می توانید از فلفل پیکیلو استفاده کنید.
۲. می توانید مقدار گردو را دو برابر کنید. سس چربتر و غلیظ تر می شود.


جوجه کباب لبنانی

مواد لازم 

گوشت مرغ بدون استخوان: ۱ کیلو

آبلیموی تازه: ۱/۴ پیمانه

سیر له شده: ۱ قاشق غذاخوری

روغن: ۱/۴ پیمانه

نمک: ۱.۵ قاشق چایخوری

فلفل سیاه تازه کوبیده: ۱/۲ قاشق چایخوری

نعناع خشک: ۱ قاشق چایخوری

رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری

ماست با چربی معمولی: ۱/۴ پیمانه

پاپریکا: ۱ قاشق غذاخوری


طرز تهیه 

پس از اینکه مرغ را تمیز و خرد نمودید، تابه را بر روی اجاق گاز قرار داده روغن را اضافه کرده هنگامی که روغن داغ شد سیر له شده را درون تابه ریخته برای ۱ دقیقه تفت دهید. پس از آن فلفل سیاه و نعناع خشک را اضافه کنید کمی مواد را با هم تفت دهید سپس پودر پاپریکا را اضافه نمایید، مواد را بخوبی با هم مخلوط کنید برای ۱ دقیقه تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
حالا درون یک کاسه بزرگ تکه‌های مرغ را همراه با سسی که آماده نموده‌اید مخلوط نموده کمی هم نمک و آب لیموی تازه به سس اضافه نمایید هم بزنید تا سس بخوبی بخورد مرغ برود، حالا روی کاسه را با سلفون بپوشانید و برای یک شب درون یخچال قرار دهید تا حسابی مزه‌دار شود.
در مرحله بعد تکه‌های مرغ را سیخ گرفته و بر روی ذغال قرار دهید و جوجه کباب خانگی خوشمزه و ترد خود را مهیا کنید. اگر امکان استفاده از ذغال را ندارید میتوانید جوجه کباب را درون تابه سرخ کنید.


کباب لقمه لبنانی

مواد لازم 

نان پیتا (مدیترانه‌ای): به تعداد لازم

گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم

جعفری ریز خردشده : ۱۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن مایع مخصوص سرخ‌کردنی: مقداری

مواد لازم  سس کباب لقمه لبنانی:

گوجه فرنگی: ۴ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه و ادویه کاری: مقداری
روغن: مقداری

طرز تهیه

پیاز را پوست کنده و با رنده ریز رنده کنید. کاسه‌ای آماده کنید، پیاز را در آن بریزید و با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید.
نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری خردشده را اضافه کرده و با گوشت و پیاز خوب ورز دهید.
مقداری روغن در تابه ریخته، روی حرارت ملایم بگذارید. از مایه گوشت مقداری برداشته و در دست همانند شکل فرم دهید و بعد در روغن سرخ کنید.
همه مایه را به همین صورت فرم داده و در روغن سرخ کنید. وقتی هر دو طرف کباب‌های لقمه‌ای سرخ شدند آنها را از روغن درآورده ، کنار بگذارید.
حالا سس را آماده کنید. برای این منظور گوجه‌فرنگی را به همراه سیر و پیاز داخل مخلوط‌کن ریخته و به شکل پوره درآورید. نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را هم اضافه کنید.
حالا مواد سس را با مقدار کمی روغن در تابه‌ای ریخته و روی حرارت به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا آب گوجه فرنگیها بخار شود.
سس آماده را روی یک نان پیتا بمالید و به تعداد دلخواه از کباب‌های آماده روی نان بگذارید، سپس با کمی پیاز و جعفری تزئین کرده، سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن