دستور غذایی کاربرانغذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه اکبر جوجه ارسالی کاربران

دستور پخت اکبر جوجه سنتی خانگی با سس مخصوص بسیار خوشمزه

مواد لازم 

مرغ کوچک ۱ عدد

لیمو ترش ۳ عدد

پیاز ۲ عدد بزرگ

سیر ۴ حبه

هویج ۱ عدد

رب انار نیم پیمانه

روغن برای سرخ کردن به میزان لازم

روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری

نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

گردو به میزان لازم


طرز تهیه

ابتدا ما نیاز داریم به جوجه ی ۸۰۰ یا ۹۰۰ گرمی (من ترجیح میدم پوست روی مرغ گرفته شود ) کلا اکبر جوجه مرغ با پوست درست میکنن

مرغ را تمیز می کنیم و داخل شکم را کاملا خالی می کنیم و سپس مرغ را می شوییم و از وسط نصف می کنیم

ابتدا زعفران با آب سرد حل کنید روی مرغ ها کاملا آغشته به زعفران کنید بعد پیاز را خلالی خورد کرده و

۲ عدد از لیمو ترش آبشو می گیریم و سپس کمی نمک و فلفل سیاه و فلفل دلمه ای را خرد می کنیم و یا رنده می کنیم

۱ قاشق مربا خوری روغن زیتون و   همه را مخلوط می کنیم تا مواد به تمام نقاط مرغ برسد یک سلفون روی آن می کشیم

و به مدت ۴ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا با مواد طعم دار شود( من شب آماده کردم تا صبح داخل یخچال گداشتم )

هویچ را حلقه حلقه برش می دهیم و کنار می گذاریم. داخل قابلمه ای آب سرد می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم و زردچوبه،زنجبیل،فلفل سیاه و نمک را به آب می افزاییم و  یک عددپیاز را پوست می گیریم و  به ۴ قسمت تقسیم می کنیم

و با هویج خرد شده به آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب بجوش بیاید.

مرغ را در آبجوش می گذاریم تا ۲۰دقیقه بزارید با دل کمی پخته شود مرغ را  از آب خارج می کنیم

و در آبکشی قرار می دهیم تا آب اضافه آن کاملا گرفته شود.دقت کنید به مرغ شما پیاز نچسبیده باشد چون توی روغن زود میسوزد کاملا تمیز باشد  در قابلمه ای روغن سرخ کردنی به مقداری می ریزیم که مرغ در آن کاملا شناور باشد و حرارت را کم می کنیم تا روغن داغ شود.(من مقداری کره به روغن اضافه کردم برای خوش ظعم شدن مرغ

آن وقت مرغ را به آرامی در روغن قرار می دهیم تا مغز پخت و سرخ شود. اصلا حرارت را تغییر نمی دهیم چون ما می خواهیم مرغ به مرور زمان پخته و برشته شود.کف های روی روغن را با یک قاشق در می آوریم.زمانی که مرغ طلایی شد

برای اینکه متوجه شوید کاملا پخته با چاقو داخل مرغ فرو کنید اگر به راحتی داخل مرغ رفت مرغ شما پخته شده

. اکبر جوجه آماده شده را در ظرف می گذاریم و با پلو زعفرانی و سس رب انار که آماده کردیم نوش جان کنید.

طرز تهیه سس مخصوص اکبر جوجه

گردو را خورد کرده به اندازه که دوست دارید یا آسیاب کنید بعد رب انار و یک حبه سیر رنده شده ومقداری روغن زیتون همه مواد با هم مخلوط کرده اگر ملس دوست دارید کمی شکر بریزید سس ما آمادهست بعد  روی مرغ  بریزید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن