دسر

دسر مخصوص ماه رمضان

دستور پخت چند نوع دسر ایرانی مناسب ماه رمضان خوشمزه وسبک

مسقطی  سبک برای ماه رمضان

مواد لازم

نشاسته ۲۵۰ گرم

شکر ۲۰۰ گرم
روغن ۵۰ گرم
گلاب ۱ قاشق سوپخوری
آب ۳ یا ۴ لیوان
خلال بادام ۵۰ گرم


طرز تهیه

نشاسته را در آب ریخته، مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا مایه جوش آید و کمی غلیظ شود. سپس شکر، گلاب و روغن را به مخلوط اضافه می کنیم و مجدداً بهم می زنیم تا تمام مواد مخلوط شوند. سپس مایه را در ظرف ریخته و می گذاریم سرد شود. آنگاه آن را به شکل لوزی لوزی بریده و تزئین می کنیم.


کاچی بی نظیر 

مواد لازم :

آرد گندم ۲۵۰ گرم
کره ۵۰۰ گرم
شکر ۵۰۰ گرم
زعفران یک مثقال
آب ۵۰۰ میلی لیتر
گلاب ۶۰ میلی لیتر


طرز تهیه 

شکر را با آب می جوشانیم تا شکر آب شود و کاملاً حل گردد. سپس کره را در ظرفی قرار داده و روی حرارت می گذاریم تا آب بشود، آنگاه آرد را اضافه کرده و بهم می زنیم تا سرخ شود، حرارت را ملایم کرده و شربت آماده شده را همراه با زعفران و گلاب به آرد سرخ شده اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً صاف شود.

در صورتیکه مایع کمی غلیظ شد مختصری آب جوش به آن اضافه می کنیم.


فرنی افطاری سبک و مقوی

مواد لازم برای 

شیر نیم لیتر
آرد برنج ۲ قاشق سوپخوری (۵۰ گرم)
شکر ۴ قاشق سوپخوری (۱۰۰ گرم)
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه فرنی:
آرد برنج را در شیر حل می کنیم و شکر و گلاب را اضافه می نمائیم و مایه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا جوش آمده و کمی غلیظ شود، سپس در ظرف کشیده و وقتی سرد شد صرف می نمائیم.


شیربرنج افطاری سبک برای ماه رمضان

مواد لازم 

برنج ۵۰۰ گرم
شکر ۱ کیلو
روغن نصف پیمانه
زعفران سائیده نصف قاشق چایخوری
گلاب نصف پیمانه
خلال بادام ۱۰۰ گرم
خلال پسته ۵۰ گرم
دارچین یک قاشق سوپخوری


طرز تهیه :

برنج را چندین بار شسته تا آب آن کاملاً زلال شود. سپس آن را با ۶ برابر آب روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. هر از چند گاه، کف برنج را می گیریم. وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد شکر را اضافه می کنیم و مرتب آن را بهم می زنیم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد. زعفران را در کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم.

سپس روغن را داغ کرده و به آن اضافه می کنیم، آنگاه کمی از بادام را کنار گذاشته و ما بقی بادام را همراه با گلاب داخل شله زرد می ریزیم و کاملاً آن را بهم می زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند، سپس در ظرف را می گذاریم تا شله زرد آماده شده و جا بیفتد. در صورت استفاده از فر، آن را نیم ساعت در کف فر با حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آماده شدن روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین می کنیم.


رنگینگ 

مواد لازم 

آرد گندم ۵۰۰ گرم
روغن ۳۰۰ گرم
خاکه قند ۱۲۵ گرم
خرمای سیاه نرم ۵۰۰ گرم
مغز گردو ۱۲۵ گرم
دارچین کوبیده نرم ۱ قاشق سوپخوری
هل کوبیده ۱ قاشق مرباخوری
پسته چرخ کرده ۱ قاشق سوپخوری


طرز تهیه  :

روغن را در ظرفی ریخته، روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. آرد را داخل آن می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم. مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شده و طلائی شود سپس آن را از روی حرارت بر می داریم تا کمی سرد شود، آنگاه خاکه قند و دارچین و هل کوبیده را با آرد سرخ شده مخلوط می نمائیم.

هسته های خرما را می گیریم و داخل هر یک خرما را یک تکه گردو می گذاریم.

نیمی از آرد سرخ شده را در ظرف مسطحی می ریزیم و با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و خرماها را روی آن می چینیم. با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را می پوشانیم و باز با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و کمی خاکه قند و دارچین روی آن می پاشیم و پسته چرخ کرده را نیز روی آن می ریزیم.

حال با کارد رنگینگ آماده شده را به شکل لوزی یا چهارگوش برش می دهیم و در ظرف می چینیم.


رنگینک قالبی (بوتیکی)

مواد لازم

۱ پیمانه آرد گندم
۱/۲ پیمانه آرد نخودچی
۲۰ عدد خرما
۵ قاشق غذاخوری پودر قند
۱۰۰ گرم کره
گردو: به میزان لازم
۱/۲ قاشق غذاخوری پودر دارچین
۱/۲ قاشق غذاخوری پودرهل


طرز تهیه

آرد را بو داده و الک میکنم

کره را بروی حرارت ملایم گذاشته تا کاملاً ذوب شود. مخلوط آرد گندم و نخود چی را به کره اضافه کرده و اجازه میدیم تا کاملاً تفت خورد ه و به رنگ دلخواه درآید.

پودر قند وپودر دارچین وپودر ها را اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.

هسته خرما را در می آوریم و درون خرما گردو میذاریم

ازمواد رنگینک داخل قالب ریخته و خوب فشار میدهیم بعد خرما را بروی آن گذاشته و فشار میدهیم واز دوباره مواد رنگینک را بروی خرما ریخته و خوب فشار میدهیم.

قالب رابه مدت ۲ ساعت در یخچال گذاشته تا کاملاً خودش را بگیرد بعد از آن آماده سرو می‌باشد.


رشته خشکار

مواد لازم

۱ پ آرد برنج و آرد گندم
۳ پ آب حدودااااا


طرز تهیه

ترکیب یک پیمانه آرد برنج و یک پیمانه آرد سفید الک شده
حدودا ۳ پیمانه آب
آب و آرد ها رو با هم ترکیب میکنیم
مایع بدست اومده رو از صافی رد میکنیم
غلظت مایع حاصله به غلظت فرنی یا ماست کم چربی که با قاشق میزنیم
تابه رو روی حرارت قرار داده تا خوب گرم شود و به اندازه یک قطره داخل آن روغن میریزیم در اواسط کار در صورت نیاز مجاز به کمی چرب کردن تابه هستیم فقط کمی

مایع صاف شده رو داخل بطری سوراخ شده یا قالب مخصوص میریزیم
به صورت رشته ای با سرعت عمل بالا داخل تابه میریزیم

پس از چند ثانیه یا حداکثر یک دقیقه به راحتی از دیواره ها جدا شده و میشه از تابه برداشت
گردو چرخ شده و شکر و دارچین و پودر هل رو ترکیب میکنیم
روی رشته های آماده شده از ترکیب آماده شده میریزیم
و از اطراف جمع کرده تا به شکل مستطیل کوچک شود
خشکارهای آماده شده را داخل ظرف میچینیم
و بعد از سرخ کردن آماده سرو است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن