کیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی کشمشی ویژه نوروز ۹۹

یکی از شیرینی های ایرانی بسیار پرطرفدار و خوشمزه است که به دو صورت نرم و خشک تهیه می شود.

شیرینی کشمشی{ برای: ۱۰ نفر}

مواد لازم

آرد ۱ و ۲/۳ لیوان

. پودر قند ۱ و ۱/۳ لیوان

. کره ۱۵۰ گرم .

تخم مرغ ۲ عدد

کشمش پلویی ۱/۲ لیوان

. اسانس وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری


طرز تهیه :

فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، کره و تخم مرغ را ۳۰ دقیقه پیش از کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

کره نرم شده را داخل کاسه ای بریزید و پودر قند و وانیل را اضافه نمایید ، مواد را با همزن بزنید تا کرمی و یکدست شود سپس تخم مرغ ها را به نوبت اضافه کنید ( یکی را اضافه کنید و هم بزنید سپس دیگری را اضافه کنید ).

کشمش ها را به مایه شیرینی اضافه کنید و در ادامه آرد را کم کم روی مواد الک کنید و با لیسک مخلوط نمایید ؛ داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و با قاشق از مایه شیرینی بردارید و با فاصله مناسب داخل سینی قرار دهید ( شیرینی ها در زمان پخت پهن و نازک میشوند ).

سینی را داخل فری که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید ( زمانی که لبه های شیرینی طلایی شد یعنی آماده است ) ؛ اجازه دهید شیرینی ها خنک شوند سپس از کاغذ جدا کنید.


شیرینی کشمشی

مواد لازم {برای ۴ نفر}

آرد ۱ لیوان
کره ۷۵ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
پودر قند ۲/۳ لیوان
کشمش پلویی ¼ لیوان
اسانس وانیل ¼ قاشق چایخوری


طرز تهیه 

ابتدا کره را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط نرم شود.سپس کره را در یک کاسه بزرگ می ریزیم و پودر قند و اسانس وانیل را به آن می افزاییم و با همزن خوب هم می زنیم

تا مخلوط یکدست و کرم رنگی بدست بیاوریم. بعد تخم مرغ را به مایه اضافه می کنیم و مجددا با همزن خوب می زنیم تا تخم مرغ با مایه یکدست شود و آرد را کم کم می افزاییم و مخلوط می کنیم تا تمام آرد را در مایه بریزیم

و با هم مخلوط کنیم.سینی فر را بیرون می آوریم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود. سپس کشمش را اضافه می کنیم(اگر کشمش شما بسته بندی است که نیاز به تمیز کردن ندارد و آماده مصرف است

اما اگر از کشمش محلی استفاده می کنید آن ها را پاک می کنیم و حداقل ۳۰ دقیقه در آب می خیسانیم تا نرم و تمیز شود و بعد آبکش می کنیم و مصرف می کنیم)و سعی می کنیم کشمش به همه جای مایه نفوذ داشته باشد

و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا منسجم شوند. کف سینی فر را کاغذ روغنی می اندازیم و مایه شیرینی را در قیف می ریزیم و به اندازه یک گردو از مایه روی کاغذ روغنی می ریزیم و با فاصله مجددا مایه شیرینی می ریزیم

(چون مایه پس از پخت پهن می شود و نیاز به جا دارد)و تا جایی که سینی جا دارد از مایه شیرینی روی کاغذ روغنی می ریزیم و سینی را در فر قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد شیرینی ها پخته شوند. برای اینکه مطمئن شویم که شیرینی ها پخته شده اند

یا نه لبه های شیرینی ها را نگاه می کنیم اگر طلایی شده بودند شیرینی ها آماده شده اند و سینی را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا شیرینی کشمشی ها کمی خنک شوند و بعد از روی کاغذ روغنی آرام جدا می کنیم و در ظرف می چینیم



شیرینی کشمشی نوستالژی

مواد لازم 

پودر قند ۴۰۰ گرم
آرد ۳۰۰ گرم
روغن جامد ۲۰۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
کشمش ۱۰۰ گرم
وانیل به مقدارکم



طرز تهیه 

پودر قند (یا پودر شکر) و روغن را مخلوط نموده و هم میزنیم تا سفید شود . سپس تخم مرغ ها را شکسته زرده و سفیده را جدا میکنیم. زرده تخم مرغ ها را با وانیل هم زده میزنیم.

حالا سفیده ها را با هم زن زده تا کاملا سفید و پفکی شود و سپس تمامی مواد را خوب با هم مخلوط کرده ودرپایان ، آرد و کشمش را اضافه می کنیم. یک سینی با کاغذ روغنی آماده نموده ، مواد را در قیف ریخته ، بر روی کاغذ قرار می دهیم و در فری که قبلاً با حرارت ۱۸۰ – ۲۰۰ درجه گرم شده ، به مدت ۵ دقیقه قرار میدهیم.

نکته:

 چون شیرینی درحین پخت ، پف می کند خمیرها را باید با فاصله روی سینی قرار دهیم و دیگر اینکه درجه حرارت فر نباید خیلی بالا باشد. درصورتی که حس کردید رنگ شیرینی به طلایی میزند از فر خارج کرده و پس از سرد شدن در ظرف دربسته ای نگهداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن