دسر

طرز تهیه انواع دسر با سیب

سیب یکی از میوه های خوش عطر و پرخاصیت یک میان وعده خوشمزه

۱. دسر سیب سرخ شده

مواد لازم

آرد ۱/۲ پیمانه
شکر ۱ قاشق چایخوری
عصاره وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
نوشابه سون آپ یا لیمویی ۱/۲ پیمانه
سیب ۲ عدد
پودر شکر به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم


طرز تهیه:

یک تابه با دیواره بلند انتخاب کرده و تا ۱/۳ آن را با روغن پر کنید. روغن را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا داغ شود.
آرد، شکر و عصاره وانیل را در ظرفی ریخته و نوشابه را کم کم به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا به شکل مایه ی یکدستی درآیند.
سیب ها را به صورت ورقه ای برش بزنید و وسط آنها را خارج کنید.
ورقه های سیب را در مایه ی خمیری قرار دهید و دو طرف آنها را با مایه آغشته کنید. سپس با چنگال بالا نگه دارید تا مایه ی اضافی آنها بریزد.
ورقه های سیب آغشته به مایه ی خمیر را در روغن داغ قرار دهید و پس از ۳۰-۲۰ ثانیه برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.سیب ها را پس از طلایی شدن دو طرف روی دستمال مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود، سپس مقداری پودر شکر روی آنها بپاشید.

نکته: به جای پودر شکر می توانید از مربا، ژله یا شربت میوه استفاده کنید.


۲. دسر سیب شکم پر

مواد لازم

سیب ۴ عدد
شکر ۱/۴ پیمانه
دارچین ۱ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده ۱/۴ پیمانه
کشمش بی دانه ۱/۴ پیمانه
کره ۱ قاشق غذاخوری
آب جوش ۳/۴ پیمانه


طرز تهیه:

فر را روی حرارت ۳۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
سیب ها را از نقطه اتصال چوب، سوراخ کنید و حفره ای به عمق ۱/۵ سانتیمتر و قطر ۲ سانتیمتر در آنها ایجاد کنید.
گردو، کشمش، دارچین و شکر را در ظرفی مخلوط کرده و سپس درون سیب ها را با این مخلوط پر کنید.
کمی کره روی دهانه هر سیب قرار دهید و سیب ها را درون سینی فر یا ظرف مقاوم به حرارت بچینید.
ظرف را در فری که از قبل گرم کرده اید قرار دهید و ۴۰-۳۰ دقیقه صبر کنید تا سیب ها نرم شوند.
ظرف را از فر خارج کرده و از آب حاصل از پخت سیب ها که در ظرف جمع شده، روی سیب ها بدهید.


۳. دسر سیب ژله ای

مواد لازم

پودر ژله ۱ بسته
آب ۱ لیوان
سیب ۲ عدد


طرز تهیه:

ابتدا سیب ها را شسته و پوست بگیرید.
پودر ژله را در قابلمه ای که همه سیب ها در آن جا شود ریخته و ۱ لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا ژله در آب حل شود و آب به جوش آید.
سیب ها را در قابلمه بچینید و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید تا سیب ها بپزند.
در حین پخت مرتب سیب ها را بچرخانید تا اطراف آنها به یک اندازه پخته شده و رنگ بگیرد.
پس از اینکه آب ژله کاملا غلیظ شد، سیب ها را در ظرف سرو بکشید و از ژله باقیمانده در قابلمه روی آنها بدهید.


۴. دسر سیب و موز

مواد لازم

نان تست ۲ ورق
سیب ۱ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
خامه ۲ قاشق غذاخوری
موز ۱ عدد
کشمش بی دانه ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری


طرز تهیه:

کناره های قهوه ای رنگ نان های تست را گرفته و آنها را از قطر برش بزنید تا به چهار قسمت تقسیم شوند. سپس آنها را در امتداد هم در ظرف فر بچینید.
سیب ها را شسته و پوست بگیرید، وسط آنها را خارج کرده و به صورت ورقه ای برش بزنید.
کشمش را ۱۰ دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود، سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
سیب، کشمش، موز، تخم مرغ، خامه و وانیل را در غذاساز ریخته و به شکل پوره درآورید.
مخلوط فوق را روی نان های تست بریزید و کاملا پهن کنید تا همه قسمت های نان با مخلوط سیب پوشانده شود. سپس ظرف حاوی مواد را حداقل ۳۰ دقیقه و اگر فرصت دارید یک شب در یخچال قرار دهید.
فر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید، ظرف حاوی مواد را ۴۰-۳۰ دقیقه در فر قرار دهید و هنگامی که تخم مرغ پخته و روی دسر طلایی روشن شد، فر را خاموش کنید.
دسر را پس از خنک شدن، دوباره در یخچال قرار دهید تا سرد شود.


۵.اشترودل سیب

مواد لازم

۲۵۰ گرم آرد مخصوص قنادی

۳ عدد زرده تخم مرغ

۲۰ گرم خامه

۵ گرم نمک

۷۰ گرم آب گرم

۱۰۰ گرم روغن مایع

 برای داخل خمیر

۱.۵کیلوگرم سیب زرد

۱۰۰ گرم پودر سوخاری

۱۰۰ گرم کره آب شده

۱۰ گرم دارچین

۷۰ گرم کشمش

۷۰ گرم خلال بادام بو داده

۱۰۰ گرم شکر


طرز تهیه

۱. زرده های تخم مرغ را با خامه و نمک می زنیم و بعد آرد را اضافه می کنیم. سپس آب را اضافه می کنیم تا کشدار شود. (حرارت زرده های تخم مرغ و آب مورد نیاز باید حرارت محیط باشد).

۲. خمیر را با مقدار بسیار جزیی آرد گلوله می کنید و ۲۰ دقیقه در روغن نگه می داریم (خمیر در روغن استراحت می کند).

۳. پارچه سفید و تمیز را پهن می کنیم خمیر را با پشت دست و بسیار نازک روی آن باز می کنیم.

۴. در این مرحله، پودر سوخاری را روی خمیر می پاشیم و سیب ها را روی آنها می چینیم. روی سیب ها را با قلمو کره آب کرده می مالیم و سپس روی آن دارچین می پاشیم. بعد به اندازه دلخواه شکر و بعد کشمش روی آن می ریزیم و در آخر، خلال بادام بو داده روی آن می ریزیم. سپس با پارچه می پیچیم.

۵. با قلم‌مو کف سینی فر را با روغن چرب می کنیم و آرد می پاشیم و خمیر را به شکل یو (U) یا نعل اسب روی سینی می گذاریم با حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد، ۴۵ دقیقه زمان می دهیم تا شیرینی آماده شود


۶.ژله سیب و نعنا

مواد لازم

۹۰۰ گرم سیب

۶ پیمانه شکر

۳ قاشق سوپخوری برگ نعنای تازه، ریز خرد شده


طرز تهیه

۱. سیب‌ها را پس از شست‌وشو به قطعات درشت خرد کنید و در قابلمه ای بریزید و آنقدر آب به آن اضافه کنید تا روی سیب ها را بگیرد.ظرف را روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. بگذارید مخلوط سیب و آب بجوشد تا میوه نرم شود.

۲. سپس این مخلوط را با استفاده از یک قطعه پارچه تمیز نازک مانند تنظیف صاف کنید. به این ترتیب که مخلوط سیب را در آن بریزید و آن را در قابلمه دیگری به نحوی قرار دهید که مایع حاصل از پخت سیب و آب سیب ها از دستمال در ظرف دوم بچکد. دستمال را به گونه ای در لبه قابلمه ثابت کنید که یک شب تا صبح بماند و آب آن کاملاً از دستمال رد شود. از فشردن سیب در داخل دستمال خودداری کنید وگرنه ژله شما شفاف نخواهد شد.

۳. صبح روز بعد میزان مایع جمع شده در ظرف را اندازه گیری کنید و به ازای هر ۶۰۰ میلی لیتر از آن ۴ پیمانه شکر اضافه کنید. آن را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید بگذارید آرام آرام به جوش آمده و شکر در آن حل شود. بگذارید بجوشد تا قوام آید. برای آزمایش قوام کافی آن می توانید یک قاشق از آن را در یک نعلبکی بریزید و بگذارید سرد شود. اگر سطح روی آن بسته شد و چین افتاد، قوام ژله کافی است.

۴. آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود. سپس نعنا را اضافه و مخلوط کنید.

۵. ژله را در ظروف دربسته شیشه ای که قبلا داغ و استریل کرده اید بریزید و در یخچال نگاه دارید. پس از بازکردن در هر ظرف آن را در مدت یک هفته مصرف کنید.


 ۷.پودینگ سیب و کارامل

مواد لازم

دو فنجان کمپوت سیب

سه قاشق غذاخوری آب لیمو

نصف قاشق چایخوری پودر دارچین

۱/۸ قاشق چایخوری جوزهندی

۱/۴ فنجان کشمش

یک فنجان آرد سفید

۳/۴ فنجان شکر

یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر

یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین

نصف فنجان شیر

دو قاشق غذاخوری کره

دو قاشق چایخوری وانیل

نصف فنجان گردوی خرد شده

۳/۴ فنجان بستنی کارامل

نصف فنجان آب

یک قاشق غذاخوری کره


طرز تهیه

۱. فر را از قبل با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد گرم کنید. سینی فر را چرب کنید و سیب ها را ته ظرف بچینید. سپس آب لیمو، دارچین و جوزهندی و کشمش را روی آن بپاشید.

۲. در ظرف دیگری آرد، شکر، بیکینگ پودر و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و شیر، دو قاشق غذاخوری کره، وانیل و گردو را به آن بیفزایید. سپس روی کشمش ها بریزید.

۳. بستنی کارامل، آب و یک قاشق کره را با هم مخلوط کنید و بجوشانید. سپس آن را روی خمیر بریزید. سینی را به مدت ۳۵ دقیقه درون فر قرار دهید.


 ۸.دسر سیب و شیر ژاپنی

دسری  که معمولا ژاپنی‌ها درست می‌کنند ترکیب سالمی از شیر و سیب، شبیه فرنی گرم و لذیذ در دل زمستان با کمی میوه و دارچین که برف را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

مواد لازم

– یک سیب پوست‌کنده و مکعبی خردشده

– نصف یا یک قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای (اندازه‌اش به شیرینی‌پسندی آدم‌ها بستگی دارد)

–یک پیمانه شیر سویا یا شیر بادام یا هر شیری که دوست دارید

– یک قاشق غذاخوری پودر نشاسته ذرت (باید در شیر سرد که بالا گفته شده حل شود)

– یک قطره عصاره وانیل (دلبخواه)

– یک قاشق چای‌خوری زنجبیل رنده‌شده

– کمی دارچین


طرز تهیه

۱- در دستور اصلی سیب‌های خردشده با کمی روغن نارگیل و شکر تفت‌ داده می‌ شوند، اما می‌توانیم بدون روغن هم این کار را بکنیم.

شکر را روی سیب ریخته و می‌گذاریم چند دقیقه‌ای بگذرد تا‌ آب بیاندازد و بعد در قابلمه کوچک تفلون با هم تفت می‌دهیم تا سیب تقریبا بپزد. شاید کمتر از ۱۰ دقیقه زمان ببرد.

۲- زنجبیل رندیده را اضافه کرده و کمی بعد شیر را (قبلا نشاسته را در شیر سرد حل کرده‌ایم) روی این مخلوط می‌ریزیم و حسابی هم می‌زنیم. محصول در دمای پایین اجاق گاز، آرام آرام سفت می‌شود و تقریبا شبیه فرنی می‌شود.

اینجاست که عصاره وانیل را اضافه کرده، هم زده و از روی شعله برمی‌داریم و در ظرف مناسب ریخته و کمی روی آن پودر دارچین می‌پاشیم.

تفاوت استفاده از یخچال و فریزر در دسرها

شما برای بستن دسرها باید آنها را در جای خنک مانند یخچال یا فریزر قرار دهید. اگر زمان کافی برای بسته شدن دسرها دارید آن ها را در یخچال قرار دهید تا در زمان معین بسته شود اما اگر زمان شما کم است می توانید ژله ها و کرم ها را در فریزر قرار دهید تا زودتر ببندد.

اما توجه داشته باشید که پس از آن که ژله یا کرم در فریزر بسته شد آن را از فریزر خارج کنید تا دچار یخ زدگی نشود زیرا اگر ژله یا کرم یخ بزند وقتی آن را در قالب بر می گردانید و در دمای محیط قرار می دهید آب می اندازد .

یک مورد دیگر استفاده از فریزر زمانی است که می خواهید کرم های دورنگ یا میوه دار تهیه کنید یعنی باید یک لایه ژله یا کرم را در قالب بریزید و آن را در فریزر قرار دهید تا سریعا بسته شود و بعد لایه ی دوم را روی آن بریزید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن