دسر

طرز تهیه خاگینه رولتی

خاگینه رولتی تبریز دسر سنتی انواع مغزداروموزی وهویجی

مواد لازم برای تهیه خاگینه رولتی تبریز 
آرد ۲ ق غذاخوری
ماست ۴ ق غذاخوری
تخم مرغ ۲ عدد
بیکینگ پودر نصف ق مرباخوری
وانیل نصق ق چای خوری
شکر ۱ پیمانه
زعفران دم کرده ۱ ق غذاخوری


طرز تهیه خاگینه رولتی، 
طرز تهیه خاگینه رولتی تبریز (خاگینه رولی مغزدار)
برای تهیه خاگینه رولتی یا خاگینه رولی ابتدا تخم مرغ‌ها را شکسته و با چنگال یا همزن دستی خوب بزنید.
وانیل را به آن‌ها اضافه کرده و مخلوط کنید.
ماست را اضافه کرده و باز هم بزنید تا حالت کشدار پیدا کند.
حالا آرد و پودر بیکینگ پودر را به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یک‌دست شوند.
کف یک تابه نچسب را چرب کرده و مواد خاگینه را کف تابه بریزید و سرخ کنید.
وقتی یک طرف سرخ شد، آن را برگردانید و سمت دیگر را نیز سرخ کنید.
وقتی هر دو طرف سرخ شدند، شعله را خاموش کنید و یک ربع صبر کنید تا خنک شده و کمی نرم شوند.
برای داخل رول خاگینه می‌توانید مقداری گردوی خردشده، کمی دارچین، پودر هل و گل محمدی پودر شده را مخلوط کنید.
یکی از ورقه‌های خاگینه را داخل بشقاب قرار دهید و از مخلوط گردو و دارچین با قاشق روی آن قرار دهید.
حالا ورقه خاگینه را رول کنید و اجازه دهید خنک شود.
برای تهیه شربت خاگینه، ۱ پیمانه شکر را به اضافه نصف پیمانه آب و زعفران روی حرارت قرار دهید تا جوشیده و غلیظ شود.
در نهایت شربت داغ را روی رولت خنک بریزید. این شوک باعث جذب شربت می‌شود.
خاگینه رولتی شما آماده است. می‌توانید آن را داخل ظرف سرو قرار داده و برش بزنید و نوش جان کنید. بهتر است خاگینه‌ها را بلافاصله بعد از برش‌زدن سرو نکنید و اجازه دهید شربت به خورد آن‌ها برود. برای پرکردن داخل رول‌های خاگینه به جز مواد بالا نیز می‌توانید از برش‌های موز نیز استفاده کنید.


مواد لازم برای تهیه خاگینه هویج
هویج ۵ کیلوگرم
تخم مرغ ۸ عدد
آرد ۸ ق سوپ‌خوری
آب ۸ ق سوپ‌خوری
گردو ۱۲۵ گرم
دارچین، هل، گل محمدی، زنجبیل از هر کدام ۱ ق غذاخوری
زعفران دم‌کرده ۱.۵ ق سوپ‌خوری
بیکینگ پودر ۱ ق مرباخوری
نمک خیلی کم


موادلازم خاگینه هویچآب ۱ لیوان
شکر ۳ لیوان
گلاب ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه خاگینه هویج تبریزی، 
طرز تهیه خاگینه هویج
برای تهیه خاگینه هویج ابتدا هویج‌ها را شسته، پوست بگیرید.
هویج‌ها را پخته و صبر کنید تا کمی خنک شوند.
هویج‌های خنک شده را رنده کنید.
هویج‌های پخته‌شده را کمی تفت دهید.
اجازه دهید هویج‌ها کمی خنک شوند.
حین خنک‌شدن هویج‌ها، تخم‌مرغ‌ها را با همزن بزنید.
به تخم‌مرغ‌ها آب و آرد را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
زعفران را اضافه کرده و هویج‌های تفت‌ داده شده را به این مخلوط اضافه کنید.
در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود.
وقتی روغن داغ شد، نیمی از مواد را در تابه ریخته و روی آن مخلوطی از گردو، گل محمدی، هل و دارچین بریزید.
بقیه مواد را داخل تابه ریخته و با قاشق سطح آن را صاف کنید.
وقتی یک طرف سرخ شد، آن را با احتیاط برگردانید و سمت دیگر را نیز سرخ کنید.
حرارت را کم کنید تا خاگینه مغز پخت شود.
در این فاصله سراغ درست‌کردن شربت بروید.
برای تهیه شربت خاگینه هویج، شکر را با آب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
گلاب را اضافه کرده و صبر کنید تا شربت کمی به غلظت برسد.
حالا حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا شربت کمی خنک شود.
خاگینه را داخل همان تابه به صورت مکعب یا لوزی برش دهید و از شربت خنک شده روی آن بریزید.
کمی صبر کنید تا شربت به خورد خاگینه برش خورده داخل تابه برود.
بعد آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا از حرارت بیفتد.
برای تزیین خاگینه می‌توانید از پودر پسته، پودر نارگیل یا پودر گل محمدی استفاده کنید.
خاگینه شما آماده است. می‌توانید آن را به صورت گرم یا سرد و به عنوان دسر، صبحانه یا عصرانه سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن