نوشیدنی ها

طرز تهیه دوغ خانگی با دو روش از ماست و شیر

دوغ از نوشیدنی های سرد با طعم های مختلف نعنایی، کاکوتی

دستور تهیه اول

مواد لازم

شیر: یک لیتر

نمک: یک قاشق سوپ خوری

شکر: نصف قاشق چای خوری یا یک حبه قند کوچک

ماست: ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری


طرز تهیه دوغ با شیر

در ابتدای کار، آب و شیر را با هم مخلوط کنید.
یک لیوان از آن را کنار بگذارید و بقیه مواد را روی حرارت قرار دهید تا دمای آن به حدی رسد که داغ باشد ولی دست نسوزد. حالا ماست، نمک و شکر را در یک لیوان آب و شیری که کنار گذاشته اید، مخلوط کنید و به بقیه شیر اضافه کنید. حالا آن ها را با هم خوب مخلوط کنید، درش را محکم ببندید و در جای گرم چند روز قرار دهید.اگر مقدار شکر زیاد باشد، باعث بد مزه شدن دوغ می شود. برای اینکه زودتر درست شود، آن را می توانید در آفتاب قرار دهید.


دستور تهیه دوم:

مواد لازم

ماست: به میزان دلخواه

آب: دو برابر ماست

قند: ۲ حبه

نمک به میزان کافی


روش تهیه دوغ گازدار خانگی با ماست

برای تهیه دوغ گازدار خانگی، ابتدا باید ماست ترش داشته باشید. اگر ماست ترش در اختیار ندارید، ماست را به مدت دو روز بیرون از یخچال قرار دهید تا ترش شود. این ماست ترش تا زمان براق شدن هم بزنید. آن گاه ۲ برابر مقدار ماستی که در اختیار دارید، آب به آن اضافه کنید و به هر میزان که تمایل دارید، نمک به آن اضافه کنید.

برای گاز دار شدن دوغ، تنها کافی است ۲ حبه قند به آن اضافه کنید. به هیچ وجه به منظور بیشتر گازدار شدن دوغ از حبه های قند بیشتر استفاده نکنید.در مرحله بعدی طرز تهیه دوغ خانگی، دوغ را در ظرفی ریخته و در آن را محکم ببندید. به طور مداوم به مدت ۱۵ دقیقه آن را تکان دهید. آن را به مدت یک هفته در هوای آزاد قرار دهید. بعد از گذشت یک هفته، می توانید از دوغ آماده شده استفاده کنید. برای طعم دار کردن نیز می توانید کمی نعناع یا کاکوتی و… به آن اضافه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید