آشپزی سالمغذای اصلی

طرز تهیه سه مدل پخت غذا با زبان گوساله

یکی از غنی ترین منابع پروتئین است

زبان گوساله با  سس قارچ

مواد لازم 

-۱ زبان گوساله ۲ عدد
(هر زبان گوساله ۱ کیلو گرمی برای ۵ نفر مناسب است )

۲- سبزی معطر

( ترخان ، نعناع ، جعفری )

۳- سیر دو حبه

۴- سس گوجه فرنگی ۲ پیمانه

۵- قارچ نیم کیلو

۶- پوره سیب زمینی و عدس (هر کدام ) ۲ پیمانه

۷- نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه :
زبان گوساله تهیه شده را به دقت تمیز کنید
در ابتدا بهتر است دقت کنید که زبان تهیه شده تازه بوده و هیچگونه بوی نامطبوعی نداشته باشد .

زبان را به دقت تمیز کنید به این صورت که با کارد روی پوست زبر زبان بکشید و مواد زائد ، رگها و احیاناً غددی که به انتهای زبان چسبیده جدا کنید .

زبان را در یک قابلمه بزرگ یا دیگ زودپز قرار دهید ( چون زبان دیر می پزد بهتر است در دیگ زودپز پخته شود ).

دیگ را پر از آب کرده و پس از جوش آمدن آب ، ۲ تا ۳ مرتبه کف حاصل شده روی آب را می گیریم .

دسته سبزی معطر ، حبه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و در دیگ را می بندیم .

در قابلمه معمولی ، ۵ تا ۶ ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در دیگ زودپز بعد از ۵/۱ ساعت پخته خواهد شد .

پس از پخت کامل باید در ظرف نصف لیوان آب موجود باشد .

در اواخر طبخ ، مقداری نمک و فلفل به زبان اضافه کرده و در صورت تمایل می توانیم ادویه هایی چون زردچوبه ، کاری و کمی دارچین را نیز اضافه می کنیم و به عنوان چاشنی یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ، یک قاشق مربا خوری رب انار ترش و ۲ قاشق مربا خوری شکر نیز می افزائیم.

پس از پخت کامل ، زبان را از دیگ خارج کرده و در دیس می گذاریم همان طور که داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهایی به قطر ۲ سانتی متر می دهیم ولی گوشت زبان را تا انتها نمی بریم که تا قطعه های زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بین نرود .

در صورت تمایل سس قارچ را به روش زیر تهیه کرده و استفاده کنید می توانید آنرا بدون سس میل کنید که بازهم لذیذ است .


طرز تهیه سس :
قارچها را خرد کرده و باکمی روغن تفت می دهیم . پس از پختن قارچها ، سس گوجه فرنگی و آب زبان را به آن می افزائیم . پس از اینکه سس در اثر جوشیدن غلیظ شد ، آن را بر روی زبان برش داده که در دیس قرار دارد می ریزیم .
اطراف زبان را با برگهای جعفری ، پوره سیب زمینی و پوره عدس که با استفاده از قیف به صورت شکوفه در آورده ایم تزئین می کنیم واین غذا را با برنج زعفرانی سرو می کنیم .


مواد لازم جهت تهیه خوراک زبان گوساله مجلسی:
زبان گوساله جوان: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
دارچین: ۱ قطعه
برگ بو: ۲ الی ۳ برگ
تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
هل: ۲ الی ۳ عدد
زنجبیل: ۱ قطعه کوچک
نمک و زرد چوبه: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری


طرز تهیه خوراک زبان گوساله مجلسی:
برای تهیه خوراک زبان از زبان گوساله جوان و کم جرب استفاده کنید . معمولاً در انتهای زبان مقدار زیادی چربی وجود دارد که گاهاً همراه زبان فروخته میشود و بایستی آنرا جدا کنید؛ چون این چربی ها از نوع اشباع شده است و خوردن آن برای سلامتی خوب نیست. سطح زبان نیز دارای پرز هایی است که باید با برس تمیز شسته شود .
بعد از اینکه چربی های اضافی زبان را گرفتید آنرا شسته و با پیاز خرد شده، دارچین، هل، تخم گشنیز، برگ بو، زنجبیل، نمک و زردچوبه و اضافه کردن آب روی حرارت بگذارید تا بپزد .

بعد از پخته شدن دارچین و زنجبیل و برگ بو را دور بیندازید چون به اندازه کافی گوشت زبان را معطر کرده و نیازی نیست در غذا بماند. رب گوجه فرنگی و جعفری خرد شده را به زبان اضافه کنید، البته میتوانید با روغن تفت داده و به غذا اصافه کنید ولی چون زبان به قدر کافی چرب است، اگر جعفری سرخ نشود بهتر است. به این ترتیب یک سس خوشمزه درست میشود .
زبان را از ظرف خارج کنید و پوست روی زبان را جدا کنید. می توانید پوست روی زبان را زمانیکه میخواهید در دیس بکشید جدا کنید تا سس را جداگانه روی آن بریزید. همچنین می توان زبان را بعد از جدا کردن پوست روی آن در سس انداخت تا مزه سس را به خود بگیرد و هنگام کشیدن در دیس زبان را برش داده با هویج و سیب زمینی سرخ شده و گوجه فرنگی و … تزیین کرد


مواد لازم برای تهیه خوراک زبان با سس مخصوص
۱ عدد زبان گوساله
۱ عدد پیاز
۴ حبه سیر
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
۱ قاشق غذاخوری پیاز دارغ
۱ قاشق چایخوری پودر دارچین
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم


مراحل تهیه خوراک زبان
ابتدا باید زبان گوساله رو کاملا بپزیم به طوری که مزه دار هم بشه، پس زبان گوساله رو که خوب شستیم، پیاز رو که خورد کردیم، حبه های سیری که از وسط نصف کردیم، به مقدار لازم فلفل و نمک و همچنین دارچین رو داخل قابلمه ریخته و حدود ۶ الی ۷ لیوان آب هم بهشون اضافه میکنیم. در قابلمه رو میذاریم و حرارت رو ملایم میکنیم و اجازه میدیم تا زبان به آرومی برای حدود ۲ الی ۳ ساعت بپزه.

وقتی زبان تقریبا پخت به مقدار کافی بهش نمک اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا برای یک ساعت دیگه هم با حرارت ملایم بپزه تا زبان مزه بگیره.

حالا زبان گوساله رو از داخل آبش بیرون میاریم و میذاریم تا کاملا سرد بشه، وقتی زبان سرد بشه پوست زمخت روش خیلی راحت کنده میشه پس پوست رو کاملا میکنیم.

حالا زبان رو حلقه حلقه میبریم.

در نهایت باید سس خوراکمون رو درست کنیم. پس رب گوجه فرنگی، پیاز داغ، کمی روغن، زرچوبه و فلفل رو داخل ماهیتابه ریخته و با هم تفت میدیم تا رب خوب سرخ بشه.

ریختن مواد داخل ماهیتابه

حالا حدود دو لیوان از آب زبان رو که از صافی رد کردیم تا پیاز و سیر ازش جدا بشه رو به رب اضافه میکنیم و با حرارت ملایم هم میزنیم تا جوش بیاد.

بعد زبان های حلقه شده رو بهش اضافه میکنیم.

اجازه میدیم تا زبان داخل سس حدود نیم ساعت بپزه تا هم زبان مزه بگیره و هم سس غلیظ بشه.

حالا خوراک زبان لذیذ ما حاضره … در صورت تمایل میتونین با قارچ سرخ شده یا سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن