مرباجات

طرز تهیه مربای ملس

دستو پخت مربای خونگی با زغال اخته وآلو سیاه وانار بسیار خوشمزه

مربای زغال اخته

مواد لازم

زغال اخته یک کیلو
شکر ۸۰۰ گرم
آبلیمو یک قاشق غذا خوری سر صاف
وانیل یک قاشق چایخوریمربای زغال اخته


طرز تهیه 

این مربا رابا هسته درست می کنند. اگر میوه زغال اخته سفت باشد کمی شکر ریخته و می گذاریم آب بیندازد. بعداز ۱۰ساعت روی حرارت قرارمی دهیم تا اینکه کمی پخته شده اما له نشود. سپس بقیه شکر را یکجا ریخته ومی گذاریم قوام بیاید. اما اگر این میوه رسیده باشد احتیاج به پخت قبل از قوام ندارد. بعد از خاموش کردن حرارت ابلیمو و وانیل را ریخته و یکباره با قاشق چوبی بهم می زنیم تا خنک شود.


مربا زرشک

مواد لازم

زرشک یک کیلو

شکردو و نیم کیلو

آب دو پیمانه

گلاب و یا عرق هل۲ ق سوپخوری


طرز تهیه :

: ابتدا شکر و آب رو روی حرارت قرار داده و منتظر میشیم تا قوام بیاد و غلظت پیدا کنه . قبلا زرشک پاک کرده رو اگر خشک باشه در کمی آب خیس میکنیم تا پف کنه ولی زرشک تازه نیازی به خیس کردن نداره . بعد آبکش کرده و اکنون به شهد اضافه میکنیم .پس از اینکه کمی جوشید شعله رو کاملا کم کرده وگلاب و عرق هل رو اضافه کرده و دم کنی قرار میدیم .

. نکات : زرشک نباید زیاد بجوشه چون تیره میشود .این مربا رو هم نزنید چون له میشود. .


مربای آلو سیاه

مواد لازم:

آلو سیاه ۱ کیلو
شکر نیم کیلو
آب ۲ لیوان


طرزتهیه

آلوهای سفت و خوشگل و ترجیحا دم دار را واسه این مربا استفاده کنید. کمی آب جوش روی آلوها بریزید و بعد آن ها را داخل آب سرد بریزید تا پوست آن راحت جدا شود. اگه دم های آن ها جدا نشود بهتر است .

حالا آلوها را داخل ظرف لعابی بریزید و لا به لای آن شکر بپاشید و ۴ یا ۵ ساعت بگذارید بماند تا آب بیندازد.

آلوها را در بیارید و شکر آب شده را با ۲ لیوان آب بگذارید روی حرارت تا شربت کمی قوام بیاید.

آلوها را بریزید داخل شربت و بگذارید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد اما له نشود ( زمان پخت، بستگی به سفتی آلوها دارد)

کف آن را بگیرید و مربای خوشمزه و خوشگلتان که آماده شد بگذارید خنک شود و داخل ظرف بریزید.


مربا انار

مواد لازم: انار

آب انار
سه و نیم پیمانه
دانه انار
یك پیمانه
شكر
سه پیمانه
آب لیمو
به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا برای تعیین غلظت نهایی مربا، یك بشقاب را در جای خنكی مثل یخچال قرار دهید.

انار را به اندازه ی یک پیمانه، دانه دانه كنید و به اندازه ی سه و نیم پیمانه، آب بقیه را بگیرید.

در ظرف بزرگی، آب انار و شكر را با هم تركیب كنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت ۳۰ دقیقه آن ها را بجوشانید.
مربای انار

دانه‌های انار و آب لیمو را به ظرف اضافه كنید و ۳۰ دقیقه ی دیگر آن‌ ها را بپزید.

برای این كه غلظت مربا را بفهمید، با استفاده از یك قاشق، یك قطره از مربا را روی ظرف سرد شده بچكانید و ظرف را سرازیر كنید، اگر به سختی روان شد، مربای شما آماده است.

مربا را در ظرف تمیزی بریزید. درب آن را ببندید و در جای تاریك و خنك قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن