مرباجات

طرز تهیه مربا آلو سیاه

دستور پخت سه روش مربا آلو سیاه با سه طعم بسیار خوشمزه مناسب صبحانه

مربای آلو سیاه

مواد لازم:

آلو سیاه ۱ کیلو
شکر نیم کیلو
آب ۲ لیوان


طرز تهیه

آلوهای سفت  ترجیحا دم دار را واسه این مربا استفاده کنید. کمی آب جوش روی آلوها بریزید و بعد آن ها را داخل آب سرد بریزید تا پوست آن راحت جدا شود. اگه دم های آن ها جدا نشود بهتر است .

حالا آلوها را داخل ظرف لعابی بریزید و لا به لای آن شکر بپاشید و ۴ یا ۵ ساعت بگذارید بماند تا آب بیندازد.

آلوها را در بیارید و شکر آب شده را با ۲ لیوان آب بگذارید روی حرارت تا شربت کمی قوام بیاید.

آلوها را بریزید داخل شربت و بگذارید حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزد اما له نشود ( زمان پخت، بستگی به سفتی آلوها دارد)

کف آن را بگیرید و مربا بگذارید خنک شود و داخل ظرف بریزید.


مربای آلو سیاه

مواد لازم 

آلو سیاه ۴ کیلوگرم

شکر ۳ کیلوگرم

گلاب به مقدار لازم

هل به مقدار لازم


طرز تهیه

ابتدا آلوهارا شسته وخشک میکنیم

آلوهارا درون قابلمه ریخته وشکر را به آن اضافه کرده درب قابلمه را گذاشته وبه مدت ۳ساعت کنار میگذاریم تا آب بندازد

قابلمه را روی شعله متوسط میگذاریم تا خوب شکر آب شود و آلو ها پخته شود

کف جمع شده روی مربا را برمیداریم

مربا که قوام آمد هل و گلاب را اضافه میکنید

بعد از سرد شدن در ظرف مورد نظر میریزیم

نکات

اندازه شکربستگی به طعم آلوها داره اگه شیرین باشه این اندازه شکر کفایت میکنه اگه ترش باشه نیم کیلو اضافه تر بردارید
استفاده از هل وگلاب اختیاری است ولی برای خوش عطرشدن پیشنهاد میکنم استفاده کنید
درصورت تمایل میتونین هسته آلو رو بعد از سرد شدن جدا کنید
نیاز به آب نداریم چون خود آلو ها خیلی آب میندازه


مربا آلوسیاه 

مواد لازم

آلو سیاه ۱ كیلوگرم

شكر ۱ تا ۵/۱ كیلوگرم

جوهر لیمو یك‌دوم قاشق چایخوری


طرز تهیه

ابتدا در قابلمه مناسبی آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. آن‌گاه آلو را بیفزائید و ۵-۸ دقیقه، بجوشانید تا پوست آلو ترك بخورد. حالا آلو را در صافی بریزید و همین‌كه خنك شد، پوست آن را بگیرید.

اكنون آلوها را در قابلمه بریزید و رویشان شكر بپاشید. سپس در قابلمه را بگذارید و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال نگه دارید. اینك قابلمه را روی اجاق قرار دهید و ۵ دقیقه آلو را بجوشانید.

حالا آلو را از شربت درآورید، جوهر لیمو را به شربت بیفزائید و بجوشانید تا قوام آید. بعد از ۱۰ دقیقه، آلو را درون شربت بریزید و ۱۲ ساعت كنار بگذارید. آن‌گاه مربا را ۵ دقیقه دیگر بجوشانید و كنار بگذارید تا قدری خنك شود.

سپس دوباره مربا را بجوشانید تا شربت آن غلیظ شود، اینك مربا را در شیشه استریل كرده بریزید و در یخچال قرار دهید.

نکته

 چنانچه بخواهید مربا یا مارمالاد را به مدت طولانی نگه دارید، می‌باید آن را در فریزر نگه‌داری كنید


مربای آلو قرمز

مواد لازم

آلوی قرمز درشت و سفت : ۲ کیلو
شکر :۲ تا ۵/۲ کیلو
آبلیمو :یک قاشق غذاخوری
زعفران آبگرفته : یک قاشق مرباخوری


طرز تهیه 

آلو ها را تمیز کنید و دم آن را در بیاورید و بشوید ، سپس در یک ظرف آب را به جوش بیاورید و آلوها را داخل آن بریزد و سریع بیرون بیاورید فقط در حد یک جوش خوردن.بعد آلوها را در صافی خالی کنید و بلافاصله پوست آن را بگیرید.

سپس لابه لای آن شکر بریزید و حدود ۳۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر در آلوها حل شود و آلو آب بیندازد. بعد حدود یک ونیم لیوان آب داخل ظرف آلوها میریزیم و روی حررت قرار میدهیم .قبل از داغ شدن آب ،آلوها را از آب بیرون بیاورید تا شربت بجوشد و غلیظ شود.

بعد از قوام آمدن شربت ، آلوها و آبلیمو را در آن بریزید و تا دو ،سه جوش زد حرارت را خاموش کنید و پس از سرد شدن در شیشه تمیز و خشک بریزد و در جای سرد قرار دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن