کیک و شیرینی

طرز تهیه نان فسایی (کماچ) سوغات شیراز

شیرینی ماندگار وخوشمزه فسا

مواد لازم نان فسایی (کماچ)
مواد اصلی
روغن جامد
۲۵۰ گرم
پودر شکر
۲۰۰ گرم
پودر هل
۱ قاشق چای خوری
پودر دارچین
۱/۲ قاشق چای خوری
پودر زنجبیل
۱/۲ قاشق چای خوری
تخم مرغ
۱ عدد
آرد سفید
۲۵۰ گرم
آرد گندم
۲۵۰ گرم
مواد لازم
زعفران آب کرده
به مقدار لازم
تخم خرفه
به مقدار لازم


طرز تهیه

زمان پخت ۲۰
دقیقه

روغن جامد را چند ساعتی در هوای اتاق قرار میدهیم تا از حالت سفتی بیرون بیاید.

در ظرفی مناسب روغن و پودر شکر الک شده را باهمزن برقی برای چند دقیقه میزنیم تا مواد کرمی رنگ شود.

سپس پودر هل و پودر دارچین و پودر زنجبیل را اضافه کرده و کمی هم میزنیم.

تخم مرغ را هم اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد خوب مخلوط شوند.

آرد گندم و آرد سفید را مخلوط کرده و الک میکنیم و کم کم به موادمون اضافه میکنیم و در آخر کمی با دست ورز میدهیم.

خمیر را یکبار از چرخ گوشت رد میکنیم تا مواد بطور کامل به خورد هم بروند.

این خمیر کاملا یکدست نبوده و البته همین باعث ترد شدن شیرینی خواهد شد.

روی صفحه ای مسطح خمیر را گذاشته و بادست آن را باز میکنیم و اگر کناره های خمیر شکننده بود آن را با انگشتان جمع میکنیم. سپس با وردنه به آرامی خمیر را صاف و پهن کرده.

خمیر را به ارتفاع یک سانت باز میکنیم و آن را قالب زده اما با قالب شیرینی را در نمی آوریم چون میشکند.

با کاردک مقداری از خمیر را بالا می آوریم و شیرینیها را از روی کاردک برمیداریم و به سینی فر که کاغذ روغنی انداخته ایم منتقل میکنیم.

زعفران آبکرده را با برس روی شیرینیها می مالیم ودرآخر هم مقداری تخم خرفه روی هر شیرینی می ریزیم.

شیرینیها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر میگذاریم. نباید رنگ زیر شیرینی تغییر کند وگرنه میسوزد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن