Uncategorizedکیک و شیرینی

طرز تهیه چند روش شیرینی نخودی بدون فر

شیرینی سنتی نخودی بسیار خوشمزه مناسب ایام عید بدون فر یا با فر

شیرینی نخودچی بدون فر و با فر

مواد لازم

۵۰۰ گرم (تقریبا معادل ۴ پیمانه) آرد نخود مرغوب
۳ ق غ آرد گندم (از آرد نخود ۳ ق برداشته این ۳ ق را جایگزین میکنیم)
۱۷۵ گرم (یا ۱ و ۱/۲ پ) پودر قند
۱۷۵ گرم (یا ۱ و ۱/۴ پ) روغن جامد


طرز تهیه

ابتدا روغن جامد رو روی بخارِ کتری قرار میدیم تا آب بشه و میذاریمش کنار تا به دمای محیط برسه

حالا آرد نخوچی، آرد گندم، هل و پودر قند رو با هم مخلوط میکنیم و الک میکنیم

روغن آب کرده رو اضافه میکنیم و با دست ورز می‌دیم (اینقدر ورز می‌دیم تا زمانی که وقتی یه تیکه از مواد رو با دستمون گلوله کنیم، گلوله ترک نخوره و تمیز دربیاد، اگه خیلی زیاد هم ورز بدین روغن میفته و خوب نمیشه)

حالا روی میز کارتون یه نایلون فریزر قرار بدین، بعد خمیرتون رو روی نایلون بذارین و روی خمیر یک لایه ی دیگه نایلون قرار بدین (یعنی خمیر رو بین دو تا نایلون فریزر پهن کنین) با وردنه صافش کنین، ضخامتش به اندازه ی ۱ تا ۲ سانت باشه

حالا نایلون رو از روی خمیر برمی‌داریم و با کاتر گل پنج پر یا چهار پر «که معمولا برای شیرینی نخودچی استفادمیشه» و یا قالبهای دلخواه خمیرمون رو قالب می‌زنیم، میتونین اگه کاتر ندارین، از خمیر گلوله های کوچیکی رو بردارین و با دستتون گرد کنین و روش رو با پشتِ ماسوره و یا با مهر نقش بدین.شیرینیها رو داخل سینی ای که کفش رو کاغذ روغنی انداختین بچینین «اگه کاغذ روغنی هم نذاشتین اشکالی نداره» و بعد با خلال بادوم یا خلال پسته یا پودر پسته و یاتخم خرفه تزیین کنین

حالا سینی رو داخل فری که از حدود پانزده دقیقه ی قبل روی درجه ی ۱۵۰ گرم کرده بودیم قرار میدیم و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه میپزیم (حتما بعد از پونزده دقیقه به شیرینیهاتون سر بزنین، نباید تغییر رنگ بدن فقط زیرشون طلایی بشه کافیه)

بعد از پخت شیرینی هامون، سینی رو از فر خارج میکنیم، صبر میکنیم تا خنک بشن و اصلا تا زمانی که سرد نشدن نباید بهش دست بزنین وگرنه پودر میشن. بعد از خنک شدن اونها رو دونه دونه برمی‌داریم و داخل ظرف دلخواهمون میچینیم

اگه به فر دسترسی ندارین، میتونین شیرینیهاتون رو داخل فر دست ساز درست کنین،

شعله ی متوسط گاز رو با حرارت ملایم رو به کم روشن کنین، یه قابلمه با جنس دلخواه و بدون آب رو روی شعله بذارین، درون قابلمه یک سه پایه یا الک فلزی و یا تعدادی کاتر فلزی رو قرار بدین، درِ قابلمه رو بذارین حدود دوازده تا بیست دقیقه باید قابلمه رو گرم کنین (مثل گرم کردن فر قبل از پخت)

حالا ظرفی رو که داخلش شیرینی‌هاتون رو چیدین رو روی سه پایه یا کاترهایی که داخلِ قابلمه گذاشتین، قرار بدین «میتونین از قالب پیتزا استفاده کنین بعنوان سینی».
حالا در قابلمه رو با دمکنی بپوشونین و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که کمی دور شیرینی ها طلایی شده پخت دهید
ممکنه کمی بیشتر یا کمتر طول بکشه، همینکه دور و زیر شیرینیها طلایی بود کافیه


شیرینی نخودچی بدون فر

مواد لازم

۱ لیوان آرد نخودچی
۱ لیوان شکر
۱ لیوان کره
۲ عدد هل


طرز تهیه

ابتدا باید آرد نخودچی را داخل یک تابه بریزید و آن را با شعله بسیار ملایم تفت دهید تا زمانیکه بوی خوبی از آرد بلند شود. سپس از روی شعله بردارید و بگذارید تا خوب سرد شود

شکر و دانه های هل را آسیاب کنید تا به صورت پودر در بیایند و آن را به آرد سرد شده اضافه کنید. کره ذوب شده را به مخلوط بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید.

در کف سینی کاغذ روغنی بگذارید و خمیر را در روی آن پهن کنید و قالب های دلخواه بزنید. میتوانید روی آنها را کمی مرطوب کنید و سپس روی آن را با خلال یا پودر پسته تزیین کنید و آن را در ظرف در دار بچینید و در یخچال نگهداری کنید.


شیرینی نخودچی 

مواد لازم

۵۰۰ گرم آرد نخودچی مرغوب دو آتیشه
۲۵۰ گرم روغن جامد
۲۰۰ گرم پودر قند
۳ قاشق غ خوری آرد سفید قنادی
۱ قاشق مرباخوری هل سبز سابیده شده

مواد لازم برای تزئین

۱ قاشق مرباخوری زعفران غلیظ
۱ قاشق مرباخوری پودر کاکائوی غلیظ
خرفه به مقدار لازم
۱ عدد سیخ چوبی
۲ ق س آرد برنج


طرز تهیه

برای آماد کردن خمیر نخودچی؛ از قبل پودر قند و آردها رو یک بار الک کردم، گذاشتم کنار. البته در حین آماده کردن هم یک بار الک میخوره. بعد تو ظرف مناسب روغن رو میریزم و بعد پودر قند رو با الک کردن اضافه میکنیم و با همزن در حد فقط مخلوط شدن دو دقیقه میزنیم

و بعد ۳ قاشق از آرد نخودچی رو برمیداریم و ۳ قاشق آرد سفید رو اضافه میکنیم و بعد هل رو اضافه میکنیم و خوب با هم همه رو مخلوط میکنیم

نکته در مورد رنگ هل:  مغز هل رو یکم با پودر قند سابیدتا رنگش سفید بشه

بعد مخلوط آردها و هل رو کم کم با الک کردن به مخلوط روغن و پودر قند اضافه میکنیم. بعد اول یکم با نوک انگشتان آرد رو مخلوط میکنیم.

بعد شروه به ورز دادن، به هیچ وجه دوباره روغن اضافه نمیکنیم. باید صبر داشته باشید و عجله نکنید یه ده دقیقه ورز بدید کم کم خمیر لطیفی بدست میارید

وقتی خمیرتون رو خوب ورز دادید گرد کنید، باید به این شکل دربیاد البته نا تا حدی که خیلی به روغن بیافته همین که یه خمیر لطیف بدست بیاد و ترک نخوره کافیه

بعد میتونید همون دقیقه تو یه سطح مناسب خمیرتون رو پهن کنید و قالب بزنید و یا تو و کیسه فریزر بگذارید و چند ساعت استراحت بدید و بعد قالب بزنید. اما تجربه نشون داده که استراحت دادن تو کیفیتش فرقی نمیکنه،

روی یه سطح مناسب کیسه فریزر میگذارید، خمیرتون رو به اندازه ارتفاع قالبتون پهن میکنید. مثل من میتونید توی سینی مناسب کیسه فریز بگذارید و خمیرتون رو روش پهن کنید و میتونید راحت این کار رو با دست انجام بدید یا یه نایلون دیگه روش بگذارید و با وردنه این کار رو انجام بدین. من با این که وردنه داشتم با دست این کار رو کردم چون خیلی راحته و اندازه رو به ارتفاع قالبتون با دست تنظیم کنید.

بعد قالب مورد نظرتون رو ابتدا تو آرد برنج میزنید و بعد قالب میزنید و با هر شکل قالبی که دوست دارید یکی یکی تا آخر قالب میزنید. یه چند تا که قالب زدید نیاز بود دوباره قالب رو تو آرد برنج میزنید و بعد دوباره قالب میزنید. این کار تا آخر انجام بدید.

تو کف یک تابه کوچولو کاغذ روغنی گذاشتم و چند قالب زدم توش گذاشتم برای آماده کردن بدون فر و یه نکته بگم اگه کاغد روغنی در دسترس نداشتید، نوک انگشتتون رو یک بار آروم بزنید تو روغن جامد، زیاد فرو نکنید فقط در همین حد که باهاش کف سینی رو خوب چرب کنید و بعد یکم روش آرد برنج بپاشید و یکم سینی رو تکون بدید تا آرد برنج همه جا پخش بشه و اضافش بریزه و شیرینی رو که قالب زدید بذارید توش

سینی فر رو هم کفش کاغذ روغنی گذاشتم و از خمیر یکی یکی قالب زدم و توش چیدم و بعد با زعفران غلیظ و کاکائوی غلیظ (۱ قاشق مربا خوری رو با ۱ قاشق چای خوری آب مخلوط کردم غلیظ بشه برای تزئین) با ته سیخ چوبی که گرد هستش خال بزنید و به شکل های دیگه تزئین کنید و بعضی ها رو هم با خرفه تزئین میکنن، شما میتونید با هر چیزی که دوست دارید تزئین کنید

وقتی همه رو تزئین کردید میذارم تو فر، البته فر رو از ده دقیقه قبل با شعله کم گذاشتم گرم بشه، ده دقیقه کافیه. بعد سینی شیرینی ها رو گذاشتم داخلش با درجه ۱۷۰ به مدت ۲۰ دقیقه شیرینی ها بپزه.

 طرز تهیه بدون فر:

یه قابلمه بزرگ رو بگذارید رو گاز و یه سه پایه یا مثل من یه الک بگذارید داخلش. باید ارتفاع بدید بهش و اینکه مثل فر ده دقیقه قبل از اینکه شیرینی ها رو بذاریم با شعله ی کم میذاریم گرم بشه. بعد از ده دقیقه سینی یا همون تابه که توش شیرینی ها رو قالب زدیم میذاریم روی الک و درش رو دم کنی میگذاریم و با شعله متوسط رو به پایین ۲۰ دقیقه بمونه

 نکته در مورد قابلمه سعی کنید یه قابلمه که قدیمی تر هستش وزیاد استفاده شده رو ازش استفاده کنید مثل من چون اگه بخواین از یک قابلمه ی جنس خوب استفاده کنید چون مستقیم خالی رو شعله ی گاز هستش و قرار نیست آبی ریخته بشه توش عمر قابلمتون کم میشه

نکته برای شیرینی نخودچی نه اونقدر باید شعله کم باشه که پختش طولانی شه که باعث سفت شدن شیرینی شه و نه اونقدر زیاد که زود بسوزه. شعله ی متوسط باید باشه. ۱۵ دقیقه که گذشت چه برای فر چه برای گاز سر میزنید میبینید که یکم تغییر رنگ داده و داره میپزه، بعد از ۲۰ دقیقه دیگه آماده ست. بعد سینی فر رو میارید بیرون و اونی هم که تو قابلمه گذاشتید میارید بیرون زمان میدید یه کم که سرد شد بعد تو هر ظرفی که دوست دارید میچنید

این شیرینی های خوشمزه چون با روغن جامد هستش ماندگاری طولانی داره فقط باید تو جای خنک باشه.

 

نکته:  اندازه ها رو دقیق گفتم و اینکه رنگ شیرینی های نخودچی تون بسته به نوع آرد نخودچی متفاوت هستن و حتما با اندازه ی دقیق درست کنید و اینکه اگه بار اول درست میکنید، با مقدار کم امتحان کنید دستتون میاد. من خودم یه نوع شیرینی نخودچی دیگه درست میکنم توش زرده تخم مرغ داره و مقدار روغنش کمی کمتر هستش. اونم خوشمزه میشه فقط ماندگاریش کمتره.

و اونایی هم که فر ندارن همون طور که گفتم درست کنن راحت هستش و دیدید رنگ و شکلش با شیرینی هایی که تو فر پخته هیچ فرقی نمیکنه.


شیرینی نخودچی

 این شیرینی نخودچی بدون فر میباشد دوستانی که فر ندارن راحت میتوانند این شیرینی خوشمزه را در…بیشتر

مواد لازم

۱۰۰ گرم آرد نخودچی
۱ قاشق غذاخوری آرد گندم
۴۰ گرم کره
۳۰ گرم پودر قند
۱/۴ قاشق مرباخوری پودر هل


طرز تهیه

چون قراره بدون فر پخته بشه آرد رو باید تفت بدیم. اول یک قاشق آرد گندم یا سفید را تفت بدید با شعله ملایم. بعد ۷ دقیقه آرد نخودچی اضافه کنید و با همان شعله کم تفت بدید تا بوی خامی آرد گرفته بشه حدود ۲۰ دقیقه طول میکشه مواظب باشید آرد ته نگیره بعد بزارید آرد از داغی بیافتد

وقتی آرد کمی خنک شد الک کنید و بقیه مواد خشک را بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد کره ذوب شده را اضافه کنید با دست خوب ورز بدید. بعد رو‌ی تخته یا پشت سینی یه نایلون پهن کنید مواد را گرد کنید بزارید وسط یه نایلون روش بزارید بعد با وردنه پهن کنید فقط نازک نباشه. بعد قالب بزنید و در ظرف درب دار داخل یخچال بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن