سس و ترشی ها

طرز تهیه چند نوع ترشی‌ های تابستانی

انواع ترشی با میوه و سبزیجات تابستانی ترشی کدو سبز و ترشی گیلاس

ترشی کدو سبز

مواد لازم :

کدو سبز : ۳ تا ۴ عدد متوسط
شوید تازه : ۶ شاخه

ادویه ترشی :

سیر : ۳ حبه، پوست گرفته و دو نیم شده
فلفل سیاه : ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
دانه خردل : ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
تخم شوید : ۳/۴ قاشق چای‌خوری

مایع ترشی :

آب : ۲ و ۱/۲ پیمانه
سرکه سفید : ۱ پیمانه
شکر : ۱/۴ پیمانه
نمک دریای درشت : ۲ قاشق غذاخوری


طرز تهیه :

کدو سبز را بشویید و دو سر آن را بکنید و دور بیندازید. آن را به به صورت چیپسی یا ورقه‌ای برش بزنید. کنار بگذارید.

ادویه‌ها را بین سه شیشه تمیز تقسیم کنید. کدو سبز و شوید را هم به همین ترتیب داخل شیشه‌ها تقسیم کنید.

مواد سرکه را با هم ترکیب کنید و روی حرارت متوسط به بالای گاز بجوشانید.

پس از جوش آمدن، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و به دقت محلول داغ را داخل شیشه‌ها و روی کدو سبز و شوید تازه بریزید. شیشه‌ها را با این محلول پر کنید. حدود یک سانت فضای بالایی شیشه را خالی بگذارید. درب آن را محکم ببندید و تکان دهید. بگذارید تا روی کابینت آشپزخانه حدود ۳۰ دقیقه بماند تا قبل از گذاشتن در یخچال خنک شود. به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال یا بیشتر داخل یخچال نگهداری کنید سپس مصرف کنید.

در صورت نگهداری در یخچال به مدت ۲ تا ۳ هفته می‌توان آن را نگهداری کرد.


ترشی گوجه گیلاسی

مواد لازم :

گوجه گیلاسی : ۲۵۰ گرم
سیر : ۱ حبه
دانه فلفل سیاه : ۱/۲ قاشق چای‌خوری
سرکه سیب : ۱ پیمانه
نمک ترشی : ۲ قاشق چای‌خوری (یا ۱ قاشق غذاخوری نمک ساده)
شکر : ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)


طرز تهیه :

گوجه‌ها را بشویید و خشک کنید. با استفاده از سیخ چوبی، سوراخی در هر کدام ایجاد کنید.

سیر و فلفل سیاه را داخل شیشه دهان گشاد بریزید.

گوجه‌ها را داخل شیشه بریزید.

آب، نمک، سرکه و شکر را داخل ماهیتابه گود کوچکی روی گاز با حرارت زیاد بگذارید. بگذارید تا بجوشد، بهم بزنید تا نمک و شکر حل شوند. این محلول را روی گوجه‌ها بریزید. شیشه‌ها را تا نزدیک ۱ سانتی‌متر بالای شیشه پر کنید. ممکن است مقداری از مایع اضافی باشد.

به آرامی شیشه را روی کابینت بچرخانید تا حباب‌های هوا خارج شود. در صورت نیاز مقدار بیشتری از مایع ترشی را اضافه کنید.

درب شیشه‌ها را سفت ببندید.

شیشه‌ها را بگذارید خنک شوند و به دمای اتاق برسند. آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید. ترشی طعمش به مرور بهتر می‌شود. قبل از باز کردن درب شیشه، ۴۸ ساعت صبر کنید.

نکات مهم :
این ترشی‌ها مثل ترشی‌های استریل شده که شیشه‌های حاوی ترشی در آب جوشانده می‌شدند، نیستند و آن‌ها را به مدت ۲ ماه می‌توان در یخچال نگه داشت. اگر آن‌ها را استریل کنید می‌توانید شیشه‌ها را در دمای اتاق و داخل کابینت نگهداری کنید.


ترشی گیلاس

مواد لازم :

شکر : ۳ پیمانه
سرکه سفید : ۱ و ۲/۳ پیمانه
چوب دارچین : ۱ عدد
میخک : ۲ عدد
انیس ستاره‌ای : ۱ عدد (بادیان ختایی)
گیلاس تازه : ۴ پیمانه

طرز تهیه :

در صورت نیاز، ساقه و برگ آن‌ها را جدا کنید و بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن‌ها برود.

شکر، سرکه و ادویه‌ها را داخل قابلمه و روی حرارت پایین گاز ترکیب کنید تا زمانی که شکر حل شود؛ حدود ۵ تا ۷ دقیقه. حرارت را افزایش دهید و به سرعت بجوشانید تا زمانی که مایع به یک سوم کاهش یابد. حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان می‌برد. قابلمه را از روی حرارت بردارید، گیلاس‌ها را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید تا خنک شود و به دمای اتاق برسد یعنی حدود نیم تا یک ساعت.

محتویات قابلمه را داخل شیشه‌ای دردار ریخته و درب آن را سفت ببندید. شیشه را به طور کامل برگردانید تا همه حباب‌های هوا خالی شود. شیشه را در جایی تاریک و خنک به مدت ۲ هفته نگهداری کنید سپس آن را مصرف کنید. محتوایت داخل شیشه بسته به نوع گیلاس تیره یا روشن می‌ماند، گیلاس‌ها به مرور چروک می‌شوند و تا حدودی شبیه کشمش می‌شوند.

وقتی درب آن را باز کردید، شیشه را در یخچال بگذارید و نهایتا به مدت یک ماه مصرف کنید. این ترشی بهتر است کلا در یخچال نگهداری شود.


ترشی لوبیا سبز

مواد لازم :

لوبیا سبز : ۱۵۰ گرم یا کمی بیشتر
سیر : ۱ حبه
تخم گشنیز : ۱/۲ قاشق چای‌خوری
فلفل خشک تند : ۱ عدد کوچک
دانه فلفل سیاه : ۱/۸ قاشق چای‌خوری
برگ بو : ۱ عدد
سرکه سفید : ۱/۲ پیمانه
سرکه سیب : ۱ پیمانه
شکر : ۱ قاشق غذاخوری
نمک دریا : ۱ قاشق چای‌خوری


طرز تهیه :
قبل از مرتب کردن لوبیاها، آن‌ها را با شیشه اندازه کنید تا ببنید بطور افقی در آن جای می‌گیرند یا نه. آن‌ها را بصورت فشرده تا جایی که می‌توانید داخل شیشه جای دهید، چون وقتی که مایع داغ را روی آن‌ها می‌ریزید، جمع شده و جای آن‌ها بازتر می‌شود.

لوبیا‌ها را از داخل شیشه خارج کنید و آن‌ها را به صورت که از ارتفاع جای بگیرند، مرتب کنید و اضافات را بچینید بطوری که به صورت عمودی در شیشه یک سانت بالایی آن خالی باشد. لوبیا‌های مرتب شده را داخل شیشه به ترتیبی که گفته شد، بچینید.

سیر را پوست گرفته و چهار قاچ کنید. تکه‌های سیر را داخل شیشه بین لوبیا‌ها جای دهید.

تخم گشنیز، چیلی خشک، دانه فلفل سیاه و برگ بو را داخل شیشه و اطراف لوبیا‌ها بریزید.

سرکه، سرکه سیب، شکر و نمک را داخل قابلمه‌ای کوچک روی گاز با حرارت بالا بجوشانید و بگذارید ۲ دقیقه بجوشد (شکر و نمک باید بطور کامل حل شود).

این مخلوط را روی لوبیا‌ها بریزید. مایع باید بطور کامل همه لوبیا‌ها را بپوشاند. درب شیشه را ببندید و بگذارید تا شیشه خنک شده و به دمای اتاق برسد.

وقتی که شیشه خنک شد آن را داخل یخچال گذاشته و پس از ۲ روز مصرف کنید. حداکثر ۶ ماه می‌توان در یخچال نگهداری کرد. وقتی که آن را باز کردید، حتما در یخچال نگه دارید.

توجه کنید که در صورت نداشتن سرکه سیب میتوانید از ترکیب ۱ و ۱/۴ پیمانه آب و ۱/۳ پیمانه سرکه استفاده کنید. مقدار داده شده برای نسبت است آن را با توجه به مقدار لوبیا، کم یا زیاد کنید.

شما می‌توانید با اغلب میوه‌ ها مثل سیب، گلابی، انجیر، انگور، زردآلو، تمشک و آلوچه انواع ترشی‌ های تابستانی را درست کنید. برای درست کردن این ترشی‌ها می‌توانید به روش‌هایی که در بالا گفته شد، عمل کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن