غذای اصلی

طرز تهیه چند نوع غذا برای شام

چند نوع غذا برای شام که با سادگی و در زمانی اندک درست بسیار مقوی و سبک

گوشت چرخ کرده با نیمرو

مواد لازم

گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی یک الی دو قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۳ الی ۴ عدد
فلفل دلمه ای یا فلفل سبز خرد شده یک الی دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و روغن به میزان لازم


طرز تهیه:

پیازها را به صورت خلالی خرد و سرخ کنید تا طلایی شوند.
سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت تبخیر شود.
سه چهارک لیوان آب و فلفل را اضافه کرده و صبر کنید تا گوشت بپزد.
سپس رب گوجه فرنگی، فلفل خرد شده، فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و صبر کنید تا آب غذا کاملا تبخیر شود.
سطح گوشت را کاملا صاف و یک اندازه کنید و تخم مرغ‌ها را روی آن بشکنید، درب ظرف را ببندید و صبر کنید تا تخم مرغ‌ها بسته شوند.

‌می‌توانید غذا را سرو کنید، در صورت تمایل پس از آماده شدن گوشت و نیم رو، کمی جعفری خرد شده نیز روی غذا قرار دهید.


سالاد گوجه فرنگی و نخود سبز

مواد لازم

گوجه فرنگی ۲ عدد
کنسرو نخود سبز (نخود فرنگی) ۱۰۰ گرم
خیار شور ۵۰ الی ۷۵ گرم
ترخان خرد شده یک چهارم قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۳ الی ۴ عدد
سس مایونز یک الی دو قاشق غذاخوری
روغن زیتون نصف قاشق غذاخوری
سرکه یا آبلیمو نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

آبلیمو، نمک، فلفل و روغن زیتون را به سس مایونز اضافه کنید.
خیار شور را ریز خرد کنید.
نخودفرنگی و خیارشور را با سس مایونز مخلوط کنید.
تخم مرغ‌ها را رنده کنید و در ظرف قرار دهید. سپس مابقی مواد را روی تخم مرغ‌ها پخش کنید.
ترخان خرد شده را نیز روی سطح غذا بریزید.
گوجه فرنگی‌ها را حلقه‌ای خرد کرده و دور ظرف بچینید.
اگر از نخود سبز خام استفاده می‌کنید، باید آن را بپزید و بدیهی است که در این صورت به زمان بیشتری برای تهیه این سالاد نیاز خواهد بود. برای پختن نخود فرنگی، آن را در یک قابلمه بریزید، مقداری آب اضافه کنید تا سطح نخود را بپوشاند. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نخود سبز کاملا بپزد، سپس در آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود.


سالاد سیب زمینی با سوسیس

مواد لازم

زمینی ۴۰۰ گرم
سوسیس ۲۰۰ گرم
خیارشور ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم
پیازچه ۴ الی ۵ ساقه
سس مایونز نصف لیوان
آبلیمو یا سرکه یک الی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و روغن به میزان لازم


طرز تهیه:

سیب زمینی‌ها را آبپز و حلقه‌ای خرد کنید.
سوسیس‌ها را حلقه‌ای خرد کنید و تفت دهید. پس از آنکه سوسیس را تفت دادید، آن‌ها را در ظرفی قرار دهید که کف آن را با دستمال پوشانده اید. به این ترتیب روغن اضافه سوسیس گرفته می‌شود.
خیارشور و پیازچه را نیز خرد کنید.
آبلیمو، نمک و فلفل را با سس مایونز مخلوط کنید.
سوسیس و سیب زمینی را با سس مایونز مخلوط کرده و در ظرف مناسبی بریزید.


راتاتویی

مواد لازم

بادمجان ۵ الی ۶ عدد متوسط
کدو ۳ الی ۴ عدد متوسط
پیاز ۳ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۵ عدد بزرگ
فلفل دلمه ای یا فلفل سبز شیرین ۲ عدد
سیر ۲ الی ۳ حبه
روغن زیتون ۱۵۰ گرم
نعناع، ترخان و جعفری خرد شده ۲ الی ۳ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه

پیازها را خلالی خرد کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
سیر را رنده کرده و به پیاز بیفزایید.
فلفل را نیز خرد کرده و به مابقی مواد اضافه کنید.
بادمجان و کدو را نگینی یا به صورت حلقه های نازک خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
گوجه فرنگی‌ها را پوست گرفته و خرد کنید و به راتاتویی بیفزایید.
سبزی‌های معطر را نیز به غذا اضافه کنید.
درب ظرف را قرار دهید تا تمام مواد بپزند و آب غذا تبخیر شود. در این مرحله حتما باید حرارت ملایم باشد. توجه کنید که این غذا را پس از اضافه کردن بادمجان و کدو زیاد بهم نزنید، زیرا له می‌شوند.

در صورت تمایل می‌توانید سبزیجات را حلقه‌ای برش بزنید و به طور منظم در یک ظرف مناسب برای قرار گرفتن در فر بچینید؛ باید مقداری آب حدود یک لیوان را با یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی مخلوط کرده و به غذا اضافه کنید و درب ظرف را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید. آنگاه ظرف را در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده‌اید به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید