آشپزی کودک

طرز تهیه چند نوع غذا برای نوزادان ۶ ماهه

انواع پوره سیب زمینی وسرلاک برنج وجو دو سر وموز عالی ومقوی

طرز تهیه غذای نوزاد ۶ ماهه

پوره سیب
سیب یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توانید برای غذا دادن به کودکتان از آن استفاده کنید. این میوه حساسیت ایجاد نمی‌کند و بسیار مقوی است. برای تهیه پوره سیب، میوه را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با شعله ملایم حدود ۱۰ دقیقه بپزید تا جایی که مواد مغذی آن از بین نرود و فقط نرم شود. سپس با میکسر به صورت پوره در بیاورید. می‌توانید مقداری شیر مادر برای رقیق کردن پوره به آن اضافه کنید. به جای سیب می‌توانید از گلابی استفاده کنید.

پوره موز
یکی از غذاهای کمکی خوشمزه، پوره موز است که سرشار از پتاسیم و فیبر است. این میوه خوشمزه دارای آنتی اسید است و برای معده مشکلی ایجاد نمی‌کند. موز یکی از اولین و بهترین میوه‌هایی است که می‌شود به نوزادان ۶ ماهه داد. البته در خوراندن این میوه زیاده‌روی نکنید چون باعث یبوست می‌شود. برای تهیه این پوره ساده، نصف موز را با چنگال له کنید و مقداری شیر مادر یا شیر خشک به آن اضافه کنید.
سرلاک برنج
غله برنج، یکی از رایج‌ترین غذاها برای کودکان است چون حساسیت‌زا نیست و به راحتی هضم می‌شود. تبدیل آن با یک بافت نازک به کودکان کمک می‌کند تا رژیم غذایی‌شان به راحتی از غذای مایع به غذای جامد تغییر پیدا کند. برای تهیه غله برنج به یک چهارم پیمانه، برنج قهوه‌ای، یک پیمانه آب و شیرمادر یا شیر خشک نیاز دارید.
برنج را با میکسر پودر کنید.
بگذارید آب بجوشد و برنج را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه روی شعله ملایم بجوشد و همزدن را ادامه دهید تا بهم نچسبد.
بعد از خنک شدن غذا، برای رسیدن به غلظت دلخواه شیر را اضافه کنید. این غذا را گرم به فرزندتان بدهید.

جو دو سر
برای تهیه این غذا، یک چهارم پیمانه جو دوسر را در میکسر پودر کنید و سپس در یک پیمانه آبی که جوش آمده بریزید و مدام هم بزنید تا بهم نچسبد. حدود ۷-۸ دقیقه روی شعله ملایم همزدن را ادامه دهید تا به خوبی بپزد. بعد از خنک شدن مقداری شیر خشک یا مادر به آن اضافه کنید و به فرزندتان بدهید.
پوره آووکادو
این میوه گوشتی خوشمزه با داشتن چربی‌های مناسب در رشد جسمی و ذهنی کودک موثر است. به علاوه بافت نرم آووکادو رسیده یکی از خوراکی‌های مورد علاقه کودکان است. می‌توانید آووکادو را برای نرم شدن کمی بخارپز کنید و سپس به صورت پوره در بیاورید.

پوره نخود فرنگی
با اینکه نخود فرنگی دانه‌های کوچکی دارد اما دارای مواد مغذی مانند ویتامین آ و سی، آهن، پروتئین و کلسیم است. پوست نخود فرنگی را بگیرید، آن را به حالت بخارپز، پخته و در میکسر پوره کنید.

پوره هویج
هویج به خاطر بافت نرم و مزه شیرینی که دارد یکی از طعم‌های محبوب برای کودکان است. بتاکاروتن، ویتامین آ و آنتی اکسیدان در هویج وجود دارد و در نتیجه غذایی مغذی برای کودکتان محسوب می‌شود. هویج‌ها را خرد کرده و در آب جوش بریزید تا بپزد و نرم شود. سپس به شکل پوره در بیاورید.


نکاتی که پیش از غذا دادن به کودک باید به خاطر داشته باشید:
با غذاهای نرم و پوره آغاز کنید چون هضمشان راحت‌تر است.
از قانون سه روز مهلت غذایی استفاده کنید. به این معنی که بین دو غذای جدید ۳ روز صبر کنید تا اگر کودکتان به ماده غذایی آلرژی داشت، متوجه شوید.
اگر کودکتان به غذایی حساسیت داشت، مصرف آن را قطع کنید.
حتما به کودکتان در حالت نشسته غذا بدهید.
به هیچ وجه شیر خشک یا شیرمادر را به غذایی که روی شعله است اضافه نکنید. زمانی که غذا آماده شد شیر را اضافه کنید.
از مقدار کم شروع کنید و به تدریج میزان آن را افزایش دهید.
نمک، عسل و شکر به غذای کودک اضافه نکنید.
به زور غذای اضافی به کودک ندهید و در مورد دادن برخی مواد غذایی خاص تا پیش از یک سالگی دقت داشته باشید.
بهتر است روز اول یک قاشق غذاخوری و در روز دوم و سوم یک قاشق غذاخوری به میزان غذای کودک اضافه کنید. (روز سوم، سه قاشق)
موادی که نفخ ایجاد می‌کنند مانند پیاز، گندم، لبنیات، دانه‌ها، سبزیجات، حبوبات را در غذای کودک استفاده نکنید. بهتر است کودکتان از ۸ ماهگی به بعد از این مواد استفاده کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن