آشپزی رژیمیآشپزی گیاهی

طرز تهیه چند نوع غذا رژیمی

دستور پخت غذا های گیاهی ورژیمی بسیار آسان وخوشمزه ریزوتو گیاهی وبروسکتا و خوراک توفو با سس انار

ریزوتو گیاهی

مواد لازم 

۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱ عدد پیاز کوچک
۱ پیمانه قارچ
۱ حبه سیر
۱ پیمانه برنج قهوه ای
۵ تا ۶ پیمانه سوپ سبزیجات
۱/۲ پیمانه نخود (یا ۱۲ ساعت خیس خورده)
نمک و فلفل به میزان لازم نمک
یک یا دو نوع سبزی تازه به میزان کافی (معمولا از جعفری، گشنیز یا کرفس استفاده می شود)


طرز تهیه 

۱.روغن را بر روی شعله متوسط داغ کنید و سپس پیاز را در آن به مدت پنج تا ده دقیقه سرخ کرده تا کرمی رنگ شود.

۲.قارچ ها را اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه آرام هم بزنید تا قارچ ها نرم و پخته شوند و سپس به آن برنج و سیر را اضافه کنید. آنها را هم بزنید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند.

۳.اگر نخود ها را نرم مصرف می کنید، به مدت ده دقیقه بروی شعله متوسط قرار دهید تا پخته شود.

۴.مایع سوپ سبزیجات خود را که از قبل آماده شده جدا کرده و به غذا اضافه کنید.هر بار یک پیمانه از آن را بریزید و هم بزنید تا خوب جذب شود سپس پیمانه ی بعدی را اضافه کنید. دقت داشته باشید که برنج نباید حالت خمیر گونه داشته باشد. اگر از حالت مخلوط خود راضی هستید نخود هارا داخل ظرف بریزید و بعد از آن نمک، فلفل و سبزی ها را برای طعم دهی اضافه کنید


بروسکتا

مواد لازم 

گوجه فرنگی سفت ۳ عدد
ریحان تازه ۵ شاخه
سیر ۵ حبه
نان باگت ۱۰ برش
روغن زیتون به میزان لازم
پنیر پارمژان به میزان لازم
نمک و فلفل


طرز تهیه 

نان باگت را به صورت اریب برش زده و روی سینی فر بچینید ، زیر و روی نان ها را با روغن زیتون و به کمک قلم مو چرب نمایید و به مدت ۱۰ دقیقه در فر گذاشته تا کمی برشته شوند.
سیر ها را کاملا له کرده و روی نان ها بمالید . گوجه فرنگی ها را فیله کرده و نگینی خرد کنید. گوجه ها را همراه نمک و فلفل روی نان ها ریخته و با تکه های پنیر ۵ دقیقه در فر بگذارید.
پس از خارج کردن از فر چند پر ریحان روی گوجه ها قرار دهید و سرو نمایید.


خوراک توفو با سس انار

مواد لازم 

پیاز خردشده ۲ عدد
پنیر سویا(توفو) ۱۰۰ گرم
گردو خردشده ۱۵۰ گرم
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
رب انار ۳ قاشق سوپ خوری
شکر ۱ قاشق سوپ خوری
دانه انار ۱ پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم


طرز تهیه 

۱.فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. گردو ها را روی سینی فر بچینید. سینی را به مدت ۸ دقیقه داخل فر قرار دهید تا برشته شوند، سپس‌آنها را از فر خارج کنید. صبر کنید تا کمی خنک شوند، بعد آنها را داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا کاملا خرد شوند.

۲.در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز ها را تفت دهید. وقتی نرم و طلایی شدند، گردوی خرد شده، زردچوبه و پودر دارچین را اضافه کرده و مواد را خوب تفت دهید، سپس رب انار و شکر را بریزید. بعد از چند دقیقه ۲ پیمانه آبِ جوش داخل تابه بریزید. صبر کنید تا جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرد و صبر کنید تا سس غلیظی حاصل شود.

۳.توفو را به صورت تکه های ۴-۳ سانتی متری برش بزنید، سپس آنها را داخل تابه بریزید. مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید تا سس به خورد تکه های پنیر برود.

۴.بعد از حدود ۵ دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید، سپس دانه های انار را داخل آن بریزید و به آرامی هم بزنید. حالا می‌توانید خوراک را سرو کنید.


فلفل شکم پر یونانی

فلفل شکم پر یونانی برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی شما عالی است. اگر مرتب از غذاهای گوشتی استفاده می‌کنید بد نیست برای ایجاد تنوع این دلمه گیاهی را هم امتحان کنید.

مواد لازم 

روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده ۲ حبه
پیاز خرد شده ۱ عدد کوچک
گوجه خرد شده ۳۵۰ گرم
عصاره سبزیجات ۲ و ۱/۲ پیمانه
سبزی معطر خشک شده ۲ و ۱/۲ قاشق چایخوری
جو ۱ پیمانه
دانه کاج (چلغوز) ۱/۴ پیمانه
فلفل دلمه‌ای بزرگ ۳ عدد
اسفناج خرد شده و فریز شده ۱ و ۱/۲ پیمانه
پنیر فتا خرد شده ۲/۳ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار کافی


طرز تهیه 

فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

۱. ۲ قاشق روغن زیتون را داخل تابه بزرگی داغ کنید.

۲. سپس پیاز خرد شده و سیر رنده شده را داخل روغن بریزید و ۴–۵ دقیقه تفت بدهید تا پیاز نرم شود.

۳.گوجه خرد شده، عصاره سبزیجات، سبزی خشک و جو را اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

۴.وقتی جوش آمد شعله را کم کنید و درب تابه را طوری بگذارید که قسمتی از آن باز باشد. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا جو بپزد و نرم شود.

۵.در مدتی که جو با آب سبزیجات پخته می‌شود، دانه‌های کاج را داخل سینی فر بریزید و به صورت یک لایه پخش کنید. سینی را به مدت ۵–۷ دقیقه داخل فر بگذارید تا دانه‌های کاج طلایی رنگ شوند. خیلی مراقب باشید چون این دانه‌ها به سرعت سیاه می‌شوند. وقتی طلایی شدند انها را از فر خارج کنید و کنار بگذارید.

۶.حال دمای فر را به ۲۰۰ درجه افزایش دهید. فلفل دلمه‌ای ها را از وسط نصف کنید و دانه‌های آنها را خارج کنید. فلفل‌های نصف شده را روی سینی فر بچینید. یک قاشق روغن زیتون باقی مانده را روی آنها بمالید و نمک و فلفل هم به آنها بپاشید. سپس سینی را ۲۰–۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا فلفل‌ها نرم شوند.

۷.اسفناج فریز شده را از قبل بیرون بگذارید تا یخش ذوب شود یا اینکه در مایکروویو بگذارید و هر ۳۰ ثانیه آن را بررسی کنید. وقتی یخ آب شد کمی صبر کنید خنک شود. سپس اسفناج را داخل صافی بریزید و فشار دهید تا آب اضافی آن کامل خارج شود.

۸.وقتی جو پخته شد و آب سبزیجات را کاملاً جذب کرد، دانه‌های کاج بوداده، اسفناج خرد شده و پنیر فتا را اضافه و به خوبی با آن مخلوط کنید. اگر لازم است کمی نمک و فلفل هم اضافه کنید.
۹.حال مواد آماده شده را داخل فلفل دلمه‌ای های پخته شده بریزید و فلفل شکم پر یونانی را سرو نمایید


 تورته سبزیجات دودی

مواد لازم 

روغن زیتون ۱/۲ پیمانه
سیر رنده شده۴ حبه
شوربای ذرت ۴۵۰ گرم
فلفل سبز یا زرد خرد شده ۲ عدد
قارچ درشت خرد شده ۲ عدد
بادمجان بزرگ خرد شد ۱ عدد
کدو سبز متوسط خرد شده ۱ عدد
کدو مسما متوسط خرد شده ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پنیر گودا رنده شده ۱.۵ پیمانه
برگ ریحان (تازه)۱/۲ پیمانه
گوجه فرنگی گیلاسی ۱ پیمانه


طرز تهیه 

۱.در یک قابلمه کوچک، روغن زیتون را روی حرارت ملایم گرم کنید و سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
۲.شوربای ذرت (پولنتا)، فلفل شیرین، قارچ، بادمجان، کدوسبز و کدو مسما را روی سینی بگذارید. روی آنها روغن سیر بریزید.
۳.نمک و فلفل بپاشید. برای کباب کردن روی زغال، سبزیجات و پولنتا را روی توری کباب‌پز بچینید و هر طرف آنها را ۴ تا ۵ دقیقه کباب کنید. آنها را از روی کباب‌پز بردارید. در فاصله‌ای که خنک می‌شوند، قارچ‌ها را خرد و کباب کنید.
۴.در یک سینی گرد بزرگ، بادمجان و پولنتا کبابی را روی هم بچینید. روی هر لایه پنیر و برگ تازه ریحان قرار دهید. پس از چیدن لایه آخر، آنها را با دست کمی به پایین فشار دهید تا ارتفاع اضافه از بین برود.
۵.روی تورته را با فویل بپوشانید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آنها روی حرارت کباب‌پز قرار دهید.
۶.پس از پخت، به مدت ۱۵ دقیقه آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود و سپس برش دهید و سرو کنید.

نکات تورته سبزیجات دودی

برای تهیه تورته، به پولنتا نیاز دارید و باید بادمجان‌ها را کبابی کنید. این غذا بسیار خوشمزه است و توصیه می‌کنیم حتما یک بار امتحان کنید.


پلو مکزیکی
.

مواد لازم

پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
پودر سیر ۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی رنده شده ۳ عدد
جعفری خرد شده ۱ پیمانه
نخود فرنگی ۱ فنجان
برنج پخته ۳ لیوان
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق مرباخوری
ترخون تازه یا خشک خرد شده ۱ قاشق مرباخوری


طرز تهیه 

۱.پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم شود و سپس نخود فرنگی را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
۲.رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی رنده شده را به پیاز و نخود فرنگی در حال سرخ شده اضافه کنید و فرصت دهید تا حباب بزند.
۳.جعفری، ترخون، نمک، فلفل قرمز و پودر سیر را اضافه کنید.
۴.برنج پخته را درون ماهیتابه بریزید و مایه را آرام آرام اضافه کنید.
برنج را با مایه تفت دهید تا کاملا به خورد برنج رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن