آشپزی گیاهی

طرز تهیه چند نوع مافین گیاهی

دستور پخت مافین گیاهی با سبزیجات مخصوص گیاهخواران مافین ذرت و اسفناج وپنیر وگل کلم

مافین ذرت

مواد لازم 

آرد سفید ۲ و نیم پیمانه

آرد ذرت نصف پیمانه

بیکینگ پودر ۲ قاشق چای‌خوری

شیر ۱ پیمانه

کره ۱۲۵ گرم، نرم شده در دمای محیط

تخم مرغ ۲ عدد، زده شده

ذرت پخته یا کنسرو ۱۳۰ گرم

پیازچه ۲ عدد، خرد شده

پنیر پیتزا رنده شده نصف پیمانه

نمک به مقدار لازم


طرز تهیه:

آرد سفید، آرد ذرت بیکینگ پودر را در کاسه متوسطی الک کنید.

مابقی مواد لازم را در کاسه دیگری با یکدیگر مخلوط نمایید.

مخلوط ذرت را وسط آردهای الک شده ریخته و با قاشق چوبی هم زده تا مواد یکدست شوند.

داخل قالب مافین را با کره چرب کنید و آن‌را با ۱ تا ۲ قاشق از مایه پر کنید.

قالب را در فر از قبل گرم شده با حرارت ۲۱۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۵ دقیقه قرار دهید، چند دقیقه آخر پخت از شعله بالا برای خوش‌رنگ شدن مافین استفاده کنید و در نهایت بعد از مدت زمان پخت برای ۵ دقیقه در فر خاموش بگذارید، سپس در ظرف مورد

نظر چیده و با سس دلخواه سرو نمایید.


مافین اسفناج و پنیر

مواد لازم:

آرد ۲۵۰ گرم

بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری

نمک نصف قاشق چای خوری

شکر ۱ قاشق چای خوری

پنیر پارمزان ۷۵ گرم

اسفناج خرد شده، پخته شده ۱۰۰ گرم

تخم مرغ ۱ عدد

شیر ۲۴۰ میلی لیتر

روغن گیاهی ۹۰ میلی لیتر


طرز تهیه:

اسفناج را خرد کنید و بپزید. سپس منتظر بمانید تا کاملاً سرد شود.

پنیر را رنده کنید.

دمای فر را روی ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم نمایید. قالب‌های مافین و یا هر ظرفی را که برای پخت، در نظر گرفته‌اید با کاغذ روغنی بپوشانید.

آرد را همراه با نمک و بیکینگ پودر، الک نمایید. سپس شکر، اسفناج و دو سوم پنیر را به آن‌ها اضافه نمایید. در ظرف جداگانه ای، تخم مرغ را با شیر و روغن به هم بزنید.

ترکیب شیر را به مخلوط اسفناج اضافه کنید و آن‌ها را تا حدی به هم بزنید که یکدست شوند و کمی کف کنند. توجه داشته باشید که نباید آن‌ها را خیلی به هم بزنید ولی توده های آرد نباید در ترکیب آن‌ها باقی بماند.

خمیر مافین را داخل ظرف یا قالب‌ها بریزید و باقی مانده پنیر را روی آن‌ها بپاشید.

مافین اسفناج را به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه داخل فر گرم شده قرار دهید تا پف کنند و سطح آن‌ها طلایی رنگ شود.

آن‌ها را تا زمانی که گرم هستند، سرو نمایید.

مافین های اسفناج، وعده های سالمی برای فرزندانتان محسوب می‌شوند.


مافین سبزیجات:

مواد لازم 

آرد گندم کامل یا آرد سبوس دار یک پیمانه

آرد همه منظوره نصف پیمانه (منظور از آرد همه منظوره آردی است که برای پخت نان لواش استفاده می شود و میزان گلوتن آن متوسط است. این آرد ترکیبی از گندم نرم و سخت می باشد)

باترمیلک یک پیمانه

تخم مرغ دو عدد

کره آب شده شش قاشق غذاخوری

نمک به اندازه لازم

پودر سبزیجات خشک یک قاشق چای خوری

فلفل نصف قاشق چای خوری

بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری

کدوی سبز رنده شده صد گرم (پوست کدو را گرفته و با رنده درشت آن را رنده کنید)

پیاز خرد شده سه چهارم پیمانه

شیر نصف پیمانه

کنجد سفید سه قاشق غذاخوری (دو قاشق برای داخل مافین و یک قاشق برای تزئین روی مافین)


طرز تهیه

دو راه برای تهیه باترمیلک وجود دارد. اولین راه این است که یک قاشق سرکه سفید یا یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا یک و سه چهارم قاشق غذاخوری کرم تارتار را در لیوانی ریخته و سپس روی آن شیر بریزید تا لیوان پر شود. حدودا یک ربع منتظر بمانید تا لیوان به همان صورت در دمای اتاق باقی بماند، آن را هم بزنید می بینید که شیر حالت بریده و غلیظ پیدا کرده، باترمیلک شما آماده است. در این روش بهتر است از سرکه سفید استفاده شود ولی اگر سرکه سفید در دسترس نداشتید می توانید به جای آن از آبلیمو یا کرم تارتار هم استفاده کنید.

روش دوم برای تهیه باترمیلک ساده تر است و از ترکیب شیر و ماست درست می شود. برای این منظور سه چهارم لیوان ماست را با یک چهارم لیوان شیر مخلوط کنید.

طرز تهیه مافین سبزیجات:

ابتدا آرد کامل گندم و آرد همه منظوره (از نانوایی ها می توانید آن را تهیه کنید)، نمک، فلفل، بیکینگ پودر و پودر سبزیجات را در ظرف گودی با هم به خوبی مخلوط کنید. سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. کره آب شده در دمای محیط و باترمیلک و شیری که به دمای محیط رسیده را هم اضافه کرده و مخلوط کنید.

بعد از اینکه مواد شما به خوبی با هم ترکیب شد، کدوی رنده شده، پیاز خرد شده و دو قاشق غذاخوری کنجد سفید را به آن اضافه کنید و مواد را مجددا به خوبی با هم مخلوط کنید.

مواد جامد آردی را که قبلا با هم ترکیب کرده بودید به مواد مافین اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. قالب مافین را با روغن چرب کرده و مواد را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و آنها را داخل قالب بریزید. روی مافین ها را با کنجد سفیدبپوشانید. فراموش نکنید فر را باید از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.

 

قالب را برای مدت ۲۲ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه قرار دهید، برای اینکه متوجه پخته شدن کامل مافین ها شوید از یک خلال دندان کمک بگیرید. در اواخر پخت خلال دندان را داخل مافین ها فرو کرده اگر مواد به آن نچسبید مافین شما پخته و آماده است. برای خارج کردن مافین ها از قالب عجله نکنید، بعد از خنک شدن قالب، مافین ها را از آن خارج کنید.


گل کلم پنیری

مواد لازم

گل کلم ۱ دسته
پیاز رنده شده ۱/۴ پیمانه
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل قرمز نوک قاشق چایخوری
تخم مرغ ۱ عدد
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
پودر سوخاری ۱/۲ پیمانه
پنیر چدار رنده شده ۱/۴ پیمانه
پنیر پارمزان رنده شده ۱/۴ پیمانه


طرزتهیه

ابتدا فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. کف قالب مافین را نیز با کمی روغن چرب کنید و کنار بگذارید.

دسته گل کلم را تکه تکه کنید و داخل قابلمه پر از آب بریزید. قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید و بگذارید گل کلم در حدی پخته شود که چنگال به راحتی در آن فرو برود. سپس آن را آبکش کنید و به یک کاسه منتقل نمایید. همان طور که هنوز تکه های گل کلم داغ است با پشت چنگال روی آن فشار دهید و آن را پوره کنید. پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر سیر را به پوره گل کلم اضافه و با آن مخلوط کنید. سپس مخلوط را بچشید و مقدار ادویه را به سلیقه خود تنظیم کنید.

تخم مرغ و سفیده تخم مرغ را با یکدیگر بزنید و به پوره گل کلم اضافه کنید. پودر سوخاری و پنیرهای رنده شده را نیز همزمان اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر خیسی حاصل شود. داخل هر کدام از قالب‌های مافین ۱/۴ پیمانه از مخلوط را بریزید. سپس روی کیک ها را با پشت قاشق صاف کنید.


مافین صبحانه (مینی کیش سبزیجات)

مواد لازم 

تخم مرغ ۱۲ عدد
خامه پرچرب ۱/۲ پیمانه
شیر ۱/۴ پیمانه
جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
ریحان خردشده ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
فلفل ۱/۴ قاشق چایخوری
بروکلی خرد شده ۱ پیمانه
اسفناج خرد شده ۱ پیمانه
فلفل دلمه‌ای خرد شده ۱ عدد
پنیر موزورلا یا چدار رنده شده ۱ و ۱/۲ پیمانه
سوسیس (اختیاری) ۴۰۰ گرم


طرز تهیه:

اگر میخواهید از سوسیس استفاده کنید، قبل از هر چیز سوسیس را بپزید، خرد کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و قالب مافین را کاملاً چرب کنید.

در کاسه بزرگی تخم مرغ، خامه، شیر، جعفری، ریحان، نمک و فلفل را مخلوط کنید.

پیاز را خرد کنید و کمی در روغن تفت بدهید تا به رنگ طلایی روشن درآید. کلم بروکلی، اسفناج و فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کنید و با پیاز مخلوط کنید. حال این سبزیجات خرد شده را همراه با نیمی از پنیر و همه سوسیس‌ها (اگر از سوسیس استفاده می‌کنید) به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.

سپس مخلوط را داخل حفره‌های قالب مافین بریزید به طوری که حدود نیم سانتی متر بالای هر کدام خالی باشد. پنیر رنده شده باقی مانده را روی مافین‌ها توزیع کنید و قالب را به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در فر قرار دهید.

بعد از آماده شدن مافین صبحانه، ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود و سپس به کمک چاقو به آرامی مافین‌ها را از قالب خارج کنید.

نکته: می‌توانید مافین صبحانه را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید و موقع مصرف، آن را در مایکروفر یا فر گرم کنید.

سبزیجات داخل مافین را می‌توانید به دلخواه خود تغییر دهید. مثلاً می‌توانید از بادمجان سرخ شده یا کبابی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن