غذای اصلی

طرز پخت چند غذای خوشمزه با لوبیا

انواع غذا با لوبیا قرمز وچیتی ولوبیا سویا آسان وخوشمزه

خوراک لوبیا چیتی و نخود

مواد لازم

• ۱ پیمانه لوبیا چیتی و نخود

• ۱ عدد سیب زمینی متوسط

• ۱ عدد گوجه فرنگی متوسط

• فلفل دلمه ای قرمز

• ۱ عدد پیاز متوسط

• ۲ قاشق چایخوری زیره

• ۲ حبه سیر

• فلفل سیاه و نمک

• ۱ قاشق غذا خوری آب لیموی تازه


طرز تهیه

۱. نخود و لوبیا را از ۴ یا ۵ ساعت قبل خیس کنید. سپس با آب روی شعله متوسط بپزید تا کاملا پخته شوند.

۲. سیب‌زمینی ها را مکعبی خرد و به نخود و لوبیا اضافه کنید.

۳. پیازها را ریز کنید. در روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا سبک شوند. سپس سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.

۴. گوجه‌فرنگی ها را پوست بگیرید، خرد و به مواد اضافه کنید. فلفل دلمه ای ریز شده را بیفزایید. اگر مخلوط به غلظت مورد نظر نرسید، آرد را در آب حل کنید و به خوراک اضافه کنید تا کمی غلیظ شود.

۵. در صورت نیاز نمک و فلفل سیاه بیفزایید. برای مزه‌دار شدن، آب لیموی تازه و زیره بیفزایید و گرم سرو کنید.


خوراک مرغ با لوبیای سویا

مواد لازم

• ۲ تکه کوچک مرغ

• ۵۰ گرم لوبیای سویا (خشک)

• نصف یک عدد فلفل دلمه ای متوسط

• ۱ عدد پیاز کوچک

• ۲ قاشق مرباخوری آب نارنج ( یا آب لیمو)

• نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی پودر سیر


طرز تهیه

۱. لوبیای سویا را یک شب تا صبح خیس کنید.

۲. مرغ، لوبیای سویا، ۲ لیوان آب، پیاز درسته و زردچوبه را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم پخته شوند. کمی هم نمک اضافه کنید. پس از پخته شدن مرغ آنها را در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شوند.

۳. پیاز را بیرون بیاورید و با چنگال له کنید دوباره درون قابلمه بریزید تا لوبیا سویا کاملا پخته شود. در مراحل پایانی پخت، نمک، آب نارنج و کمی پودر سیر اضافه کنید.

۴. فلفل دلمه ای خرد شده را بیفزایید و ۵ دقیقه بعد از روی حرارت بردارید و به همراه مرغ سرو کنید.


خوراک لوبیا سفید

مواد لازم 

• ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

• ۷۵ گرم لوبیا سفید

• نصف یک عدد پیاز کوچک

• برگ بو

• یک پیمانه گوجه فرنگی خرد شده

• یک قاشق چای‌خوری رب گوجه‌فرنگی

• نمک و فلفل سیاه

• یک قاشق چای‌خوری شوید خشک شده


طرز تهیه

۱. لوبیا را از ۶ ساعت قبل درون یک ظرف بریزید، روی آن به مقداری آب بریزید تا روی لوبیاها را بگیرد و بعد از ۶ ساعت آبکشی کنید.

۲. سپس آن‌ها را داخل یک قابلمه بریزید. به قدری آب اضافه کنید که سطح لوبیا را بپوشاند. آن را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.

۳. سپس حرارت را کم کنید، درب ظرف را بگذارید تا ۳۰ دقیقه بپزد.

۴. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید.

۵. در مدتی که لوبیا در حال پخت است، یک قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید تا داغ شود. سپس پیازها را درون آن سرخ کنید تا طلایی شود. آن را از روی حرارت بردارید.

۶. پس از ۳۰ دقیقه لوبیاها را آبکشی و به پیازها اضافه کنید. حالا بقیه روغن را درون قابلمه بریزید. گوجه، برگ بو و سه‌چهارم پیمانه آب داخل ظرف بریزید و به هم بزنید و بگذارید تا آب جوش بیاید سپس از روی گاز بردارید و داخل فر بگذارید.

۷. در طی یک ساعتی که غذای درون فر است، گاهی آن را هم بزنید و اگر لازم بود به آن آب اضافه کنید. رب گوجه را به آن اضافه و نمک و فلفل آن را اندازه کنید، صبر کنید تا لوبیاها نرم و کاملا پخته شود. آن را از فر بیرون بیاورید.

۸. شوید را اضافه و خوب مخلوط کنید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. ادویه آن را تنظیم کنید و با سلیقه خود تزئین و سرو کنید.

خواص داروئی

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم است و لوبیای سفید معتدل است.
ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می‌کند.
درمان کننده بیماری های دستگاه ادراری است.
سنگ کلیه را برطرف می‌کند.
سینه و ریه را نرم می‌کند.
آب را از بدن خارج می‌سازد.
لوبیای سبز مقوی قلب است.
نیروی جنسی را تحریک می‌کند.
قاعده آور است.
کلسترول خون را پائین می‌آورد.
ضد سرطان است.
برای رفع بیماریهای قلبی مفید است.
به دلیل داشتن مقدار زیادی الیاف روده‌ها را تمیز می‌کند.
فشار خون را پائین می‌آورد.
یبوست را برطرف می‌کند.
در استعمال خارجی لوبیا را خمیر کرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد.

موارد استفاده از لوبیا

• جوشانده: مقدار ۳۰ گرم لوبیای خشک را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کنید و یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید.

• لوبیای پخته: لوبیا را در آب بریزید و بجوشانید تا کاملا پخته و نرم شود و به مقدار یک فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده می‌توان لوبیا را با خردل، زیتون و آبلیمو مصرف کرد.

• سوپ لوبیا: از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است. سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید.

مضرات لوبیا

لوبیا به علت داشتن پروتئین برای شخصی که مبتلا به بیماری نقرس است و اسید اوریک خونشان بالا است مناسب نیست. ضمنا لوبیا به دلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می‌کند باید به مقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آن را قابل هضم کرد. بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم بریزید و به مدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته، آب تازه روی آن بریزید و بپزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید