سس و ترشی هافوت و فن آشپزی

فوت وفن درست کردن “ترشی رشتی

تکنیک های درست کردن “ترشی رشتی” خوشمزه “ترشی انگور” به روش سنتی در خانه

 “ترشی انگور” به روش سنتی در خانه

برای آماده کردن یک ترشی ساده شما فقط نیاز به انگور و سرکه دارید . با ما همراه باشید.

مواد لازم :

انگور سفید :۲ کیلو گرم
نمک :۲ قاشق غذا خوری
سرکه:۲ لیوان


طرز تهیه 

انگور سفید تهیه شده برای ترشی را تمیز بشویید تا گل و لای نشسته در آن گرفته شود. بعد در آبکش میریزیم تا آب اضافه آن کشیده شود و انگورها خشک شوند.

در ظرفی سرکه و نمک را با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا بجوشد.

انگور را داخل دبه یا شیشه های تمیز و خشک بریزید و داخل شیشه را با نمک و سرکه سرد شده پر میکنیم به طوری که انگور ها به آسانی در مایع سرکه غوطه ور شوند.

در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک و هوای آزاد بیرون از یخچال قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.


.ترشی انگور

مواد لازم

نیم کیلو انگور
یک فنجان سرکه سفید
یک فنجان آب
سه حبه سیر خرد شده
دو شاخه ی کوچک رزماری (فقط برگ)
یک قاشق چایخوری فلفل
یک قاشق غذاخوری نمک
یک قاشق چایخوری شکر
ظروف مورد نیاز


طرز تهیه

شیشه ترشی یا هر ظرف دیگری که در داشته باشد. انگورها را آماده کنید.

ابتدا انگورها را به خوبی بشویید و دم آن ها را بگیرید. سپس آن ها را درون شیشه ی ترشی بریزید. من از ۲ شیشه ی نیم لیتری استفاده کردم، ولی شما می توانید از شیشه ی کوچکتر یا بزرگتر هم استفاده کنید؛ حواستان باشد که آن ها را به طور مساوری درون ظرف ها تقسیم کنید.

آب، سرکه و چاشنی ها را بجوشانید.
سرکه، آب، نمک، شکر، فلفل، سیر و رزماری را درون تابه ی کوچکی بریزید و روی شعله ی متوسط قرار دهید تا به آرامی بجوشند. مرتبا آن را هم بزنید تا نمک و شکر کاملا حل شوند. می توانید به جای رزماری و سیر از جوز هندی و دارچین استفاده کنید و مطمئن باشید که ترشی شما همچنان طعمی عالی و متفاوت خواهد داشت.

مایع داغ را روی انگورها بریزید.
برای این که شیشه نشکند، کم کم و به آرامی مایع را بریزید.

بگذارید ترشی به دمای اتاق برسد.
ترشی ها را کنار بگذارید تا با محیط هم دما شوند. حدود یک ساعت طول می کشد.

حداقل به مدت دو ساعت ترشی ها را درون یخچال بگذارید.
انگورها باید دو ساعت در یخچال قرار بگیرند تا ترشی شوند و اگر ۲۴ ساعت در یخچال بمانند طعمی بی نظیر و عالی پیدا می کنند.

نکته

فرقی نمی کند انگورها قرمز باشند یا سبز یا سیاه؟ اصلا تفاوتی ندارد؛ هر کدام که بیشتر می پسندید را استفاده کنید.
آیا می توانید به جای انگور از میوه های دیگری هم استفاده کنممثلا ترشی زغال اخته عالی می شود. از این دستور تهیه ی ترشی می توانید برای اکثر میوه ها و سبزیجات استفاده کنید.


ترشی رشتی

برای درست کردن “ترشی رشتی” فقط کافیست مواد آن را با هم مخلوط کرده و روی آن سرکه بریزید و بعد از سه هفته می توانید از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم :

گوجه سبز:۳۰۰ گرم
کرفس (خردشده): ۴ ساقه یا(۳۲۰ گرم)
برگ کلم (خردشده):۵۰۰ گرم
گل کلم (خرد شده):۷۰۰ گرم
هویج (خردشده) :۴ عدد یا (۲۸۰ گرم)
تخم گشنیز(کوبیده شده) :۱۲ گرم
نعناع و خالواش (تمیز و خردشده) :۲۰۰ گرم
غوره:۱۰۰ گرم
شپله:۲۰۰ گرم
سیاه دانه :۱ قاشق چای خوری (۳ گرم)
سرکه قرمز:به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه :به مقدار لازم


طرز تهیه 

گوجه سبز ، کرفس ، هویج ،شپله ، گل کلم ، برگ کلم ،تخم گشنیز ، غوره غوره و سیاه دانه را با هم مخلوط کنید تا سبزیجات با هم ترکیب شوند.

سپس نعناع و خالواش را به همراه نمک و فلفل به بقیه مواد اضافه کنید و آنها را در دبه ها و یا شیشه های تمیز و خشک بریزید و روی آنها سرکه بریزید تا ظرف پر شود.

در ظرف را ببندید و به مدت ۳ هفته در جای خنک نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد.


هفت بیجار گیلانی

مواد لازم 

بادمجان ۴ عدد
سیب زمینی ترشی ۲ عدد
هویج ۲ عدد
گل کلم متوسط ۱ عدد
گوجه فرنگی نیم کیلو
فلفل دلمه ای ۲ عدد
کلم قرمز کوچک ۱ عدد
سیر ۱ بوته
سبزیجات ۴ پیمانه
نمک ۳ ق غ
ادویه ترشی ۲ ق غ
سرکه به میزان لازم
فلفل به میزان لازم


طرز تهیه 

ابتدا تمامی سبزیجات را خوب میشوییم.
با توجه به سلیقه خود و به اندازه ای که مورد پسندتان است خرد کرده و دقت کنید که بهتر است تمامی مواد را تقریبا به یک اندازه خرد کنید تا درشتی بعضی از مواد باعث غالب شدن طعم آنها نشود.
یک پارچه خشک و تمیز را برداشته و پهن کنید و سبزیجات شسته شده را روی آن بریزیذ تا کاملا آبشان خشک شود
یک ظرف شیشه ای مناسب در دار را انتخاب کنید و آن را کاملا خشک کنید.
حالا شبزیجات را لایه لایه داخل ان بچینید.
میان آنها از سبزیجات معطر مثل نعنا ، مرزه ، ترخون ، گشنیز ، جعفری و ریحان استفاده بفرمایید .
اگر به سبزیجات تازه دسترسی ندارید میتوانید از سبزیجات معطر خشک شده استفاده کنید.
در مرحله آخر سرکه را هم اضافه کرده تا جایی که روی مواد را کامل بپوشاند.
حواستان باشد که حتما پوست هویج و سیب زمینی ترشی و بادمجان را بگیرید بعد خرد کنید .
در ظرف را بسته و به مدت یک هفته در دمای محیط قرار دهید تا ترشی اماده مصرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن