نان

آشنایی با روش تهیه‌ی نان سیاه دانه

دستور پخت نان خانگی بسیار خوشمزه و راحت با سیاه دانه و زیره

نان خانگی

مواد لازم
آرد سه و نیم پیمانه
خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۲ قاشق چای خوری
ماست ۲ قاشق چای خوری
روغن زیتون ۲ قاشق چای خوری
آب گرم یک و یک چهارم پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد بزرگ
ماست ۱ قاشق چای خوری
آب ۱ قاشق چای خوری
سیاه دانه ۱ قاشق چای خوری


نکاتی در رابطه با تهیه ی نان سیاه دانه:

۱- از ۱ قاشق غذاخوری (معادل ۱۵ گرم) خمیر مایه تازه استفاده کنید. می توانید از ۷ گرم خمیر مایه فوری هم استفاده کنید.
۲- لازم است تا خمیر در چند نوبت استراحت کرده و ور بیاید.
۳- با این میزان مواد ۶ عدد نان خواهید داشت.

طرز  تهیه:

آرد را با خمیر مایه و نمک در کاسه ی بزرگی ریخته و وسط آن را گود کنید. ۲ قاشق غذاخوری ماست و روغن زیتون و آب گرم را در ظرفی دیگر با چنگال بزنید و بعد روی مواد خشک بریزید. آن ها را با دست و یا با قاشق چوبی هم بزنید. در صورت نیاز آب بیشتری به آن ها اضافه کنید تا خمیری منسجم ولی نرم داشته باشید.
خمیر را روی سطح کار آردپاشی شده گذاشته و ورز دهید. در صورت نیاز آرد بیشتری به آن اضافه کنید تا خمیر یکدست شود و حالت ارتجاعی پیدا کند. کاسه ای را کمی چرب کنید. خمیر را گرد کرده و در کاسه گذاشته و در آن بچرخانید تا چرب شود. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را برای حدود ۱ ساعت کنار بگذارید تا حجم آن ۲ برابر شود.
دوباره خمیر را کمی ورز دهید و بگذارید تا برای ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کند. فر را با حرارت ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. خمیر را ۳ قسمت کرده و بعد هر کدام را نصف کنید. آن ها را به شکل تخم مرغ درآورده و بعد پهن کنید. آن ها را با فاصله ۳ سانتی متر از هم در سینی فر بچینید. روی آن ها را با دستمال آشپزخانه پوشانده و برای ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا ور بیایند. می توانید با لبه ی پشتی چاقو روی نان ها خطوطی بیاندازید.
تخم مرغ را با ۱ قاشق چای خوری ماست و آب بزنید و با قلمو آن را روی نان ها بمالید و دانه های سیاه دانه را روی آن ها بپاشید. نان ها را برای ۸ تا ۱۰ دقیقه تا پف کرده، طلایی رنگ و مغزپخت شوند، در فر بپزید. آن ها را از فر خارج کرده و با دستمال رویشان را بپوشانید تا خشک نشوند.


 نان خانگی رژیمی زیره بدون گلوتن با ماست

مواد لازم 

۴۰۰ گرم آرد بدون گلوتن
یک قاشق غذاخوری دانه زیره
۳۰۰ میلی لیتر ماست گیاهی


طرز تهیه
ماهی تابه را روی حرارات متوسط قرار دهید تا گرم شود، سپس در ظرفی آرد و دانه زیره را ترکیب نمایید و ماست گیاهی و آب را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خمیر نرمی حاصل شود.

خمیر را به ۸ قطعه مساوی تقسیم کنید، سپس به صورت دایره یا بیضی نیم سانتی در بیاورید و به مدت ۳ الی ۵ دقیقه در ماهتیابه یا فر بپزید.


نان سیاه دانه دار

مواد لازم 

آرد سفید  ۳ لیوان

نمک. نصف ق چ

خمیر مایه .. نصف ق م

شکر . ۱ ق غ

سیاه دونه . ۱ ق غ

تخم مرغ درشت  ۱ عدد

آب ولرم. حدود ۱ الی یک و یک چهارم لیوان


طرز تهیه:

همه مواد رو با هم مخلوط کنید و ورز بدید. اگه دیدید خیلی سفته مقدار کمی آب اضافه کنید و اگه خیلی چسبنده بود کمی آرد اضافه کنید. روی خمیر رو بپوشونید و به مدت ۲۰ دقیقه استراحت بدید.

تابه صاف و مسطحی رو روی حرارت بذارید تا داغ بشه. خمیر رو به ۸ گلوله مساوی تقسیم کنید.

سطح کار رو کمی آردپاشی کنید و هر گلوله رو با وردنه با ضخامت تقریباَ ۱-۲ میلیمتر باز کنید.

سطح تابه رو خیلی خیلی کم چرب کنید و نون رو بپزید. یه طرفش که پخت برگردونید تا اونورش هم بپزه. پخت هر نون تقریباَ ۳-۴ دقیقه طول می کشه.

نون ها رو پس از پخت توی ظرف درداری بذارید تا نرم بمونن.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید