غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه مانی پلو ازشهر دامغان در استان سمنان

پلوی فوق العاده لذیذ این غذا باگوشت یا گاهی مرغ تفت داده شده و لپه، رشته پلویی، زرشک و کشمش

مواد لازم برای مانی پلو
برنج ۳ پیمانه
لپه ۱ پیمانه
زرشک ۱۰۰ گرم
کشمش پلویی ۲۰۰ گرم
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) ۳۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۱/۴ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
برای ته دیگ:
برنج پخته ۱ پیمانه
ماست چکیده ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
کره برای چرب کردن کف قابلمه


طرز تهیه مانی پلو:

مرحله اول:
پیاز را خلالی خرد کنید و در مقداری تابه تفت بدهید تا خوب سرخ شود. وقتی شروع به طلایی شدن کرد کمی زردچوبه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدهید تا ترد و طلایی تیره شود. سپس گوشت خورشتی را اضافه کنید و روی شعله متوسط حرارت بدهید تا رنگ آن تغییر کند و دیگر صورتی رنگ نباشد. کمی زردچوبه، نمک و فلفل هم به گوشت اضافه کنید. پس از یکی دو دقیقه تفت دادن، ۲ پیمانه آب بریزید و درب تابه را بگذارید تا گوشت پخته شود.

مرحله دوم:
لپه را که از قبل حداقل دو ساعت خیسانده و آبش را چند بار عوض کرده اید همراه با دو پیمانه آب و قدری نمک بپزید.

مرحله سوم:
یک قابلمه را تا حدود ۲/۳ پر از آب کنید و بگذارید بجوشد. برنج شسته شده را در آب جوش بریزید. ۳-۴ دقیقه قبل از پخت کامل برنج رشته و لپه پخته و آبکش شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که مواد دو سه دقیقه دیگر روی حرارت ماندند آنها را آبکش کنید.

مرحله چهارم:
کف قابلمه کره و مقداری روغن بریزید (روغن از سوختن کره جلوگیری میکند). مواد لازم ته دیگ یعنی، یک پیمانه برنج، دو قاشق ماست چکیده، یک عدد تخم مرغ و دوقاشق زعفران دم کرده را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و به صورت فشرده کف قابلمه پهن کنید (مایه تهدیگ نباید خیلی سفت یا خیلی شل باشد). سپس برنج مخلوط را روی آن بریزید و بگذارید دم بکشد.

مرحله پنجم:
کشمش و زرشک را جداگانه با کمی روغن تفت بدهید. برنج دم کشیده را با زعفران مخلوط کنید و موقع کشیدن لا به لای آن زرشک و کشمش بریزید و مقداری را برای تزیین کنار بگذارید. در آخر روی پلو را با مخلوط گوشت و پیاز داغ، کشمش و زرشک تزیین کنید.

نکته ها:
۱- اگر لپه را زود به برنج اضافه کنید لعاب می اندازد و دانه های برنج شما بعد از دم کشیدن به هم میچسبد.

۲- مانی پلو را بدون گوشت هم میتوانید تهیه کنید.

۳- بهتر است لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

۴- در صورت تمایل میتوانید موقع دم کردن برنج ۱ قاشق چایخوری زیره سیاه روی آن بریزید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید