غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه شامی کباب لرستان (شومی کوو) ارسالی از کاربران

از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی لرستان که بنام شامی کوو شناخته میشود

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
مغز گردو ۵۰ گرم
آرد نخودچی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
سبزی معطر ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

مواد لازم برای سس

مغز گردو ۱۰۰ گرم
پیاز ۴ عدد متوسط
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
آب سرد ۲ لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی


طرز تهیه

ابتدا پیاز را با رنده متوسط رنده می کنیم، سپس آنرا به خوبی فشار می دهیم تا آب اضافی اش خارج شود. بعد به گوشت چرخ کرده اضافه کرد

در این مرحله مغز گردو را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به همراه آرد نخودچی، تخم مرغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم. در ادامه سبزی معطر را به صورت ریز خرد می کنیم.

حالا سبزی را هم به مواد اضافه کرده، سپس مواد را به خوبی ورز می دهیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه کباب استراحت کند.

بعد یک ساعت کاسه را از یخچال خارج می کنیم، از مایع به اندازه یک نارنگی برداشته هر مدلی دوست دارید آماده کرده بعد در تابه سرخ کنید هر دو طرف شامی را

پس از اینکه شامی ها را به طور کامل سرخ کردیم، آنها را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.

طرز تهیه
برای تهیه سس ابتدا پیازها را نگینی خورد کنید خوب تف دهید تاسبک شود مقداری نمک فلفل و زرد چوبه اضافه کرده حالا گردوی خورده را با پیاز کمی تف دهید بعد سس انار را اضافه کنید حالا ۲ لیوان آب را اضافه کنید بزارید به جوش بیفته حالا شامی ها را روی سس بچینید در ظرف را گذاشته با حرارت کم تا سس غلیظ شود شامی ما آماده ست..نوش جان

نکته..
اگر میخواین سس به روغن بیفته قبل چیدن شامی ها چند تا یخ به سس اضافه کنید ولی مقدار آب را کم کنید
اگر سس ملس میخواین از سس انار خیلی ترش استفاده نکنید در کنار این شامی هم با برنج سرو میشه هم با نون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید