ترشی مخلوط سبزیجات روسی
مواد لازم
بادمجان: ۶۰۰ گرم
کدو سبز: ۶۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
هویج: ۲ عدد
خیار: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۳۰۰ گرم
فلفل دلمه: ۳۰۰ گرم
سیر: ۴ حبه بزرگ
روغن نباتی: ۵۰ گرم
سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
این ترشی را با هر نوع سبزیجاتی که در خانه دارید نیز تهیه کنید. برای هر لیتر آب مورد استفاده در این ترشی از ۱ قاشق غذاخوری سرکه و ۱ قاشق غذاخوری روغن استفاده میشود. برای شروع سبزیجات را در آب سرد بشویید و سپس روی یک پارچه پهن کنید و با کمک حوله کاغذی آنها را خشک کنید. اگر از کدو سبزی در این ترشی استفاده میکنید که چندان تازه نیست، میتوانید پوست آن را با استفاده از پوستکن جدا کنید.
سبزیجات روسی باید همه سبزیجات را با کمک یک چاقوی تیز و تخته در اندازههای مشابه خرد کنید. ابتدا بادمجان و کدو سبز را به صورت مربعی برش دهید. سپس پیاز و هویج را خرد کنید. سعی کنید همه سبزیجات را در اندازهای شبیه به هم خرد کنید تا ظاهر ترشی مخلوط شما زیباتر شود. حال یک ماهیتابه را با شعله ملایم روی گاز قرار دهید. مقداری روغن داخل آن بریزید تا چرب شود و سبزیجات را به ماهیتابه اضافه کنید.
همانطور که سبزیجات را روی گاز قرار دادید، فلفل دلمه، گوجه و سیر را خرد کنید و به سایر مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه روی حرارت بمانند. سپس شعله گاز را خاموش کنید. توجه داشته باشید که سبزیجات را خیلی ریز نکنید تا زمانی که روی گاز قرار میدهید، له نشوند. نمک، فلفل و در صورت تمایل مقداری سبزی خشک یا شوید تازه به مواد اضافه کنید. سرکه را به مواد اضافه کنید. ظرف ترشی را بجوشانید تا کاملاً استریل شود. سپس ترشی را داخل آن بریزید و درب آن را محکم کنید. این ترشی خوشمزه را در مکانی تاریک و خشک نگهداری کنید.
نکته
برای خوش طعمتر شدن ترشی مخلوط سبزیجات روسی میتوانید از ادویه ترشی، شوید، نعناع تازه یا خشک نیز استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید مقدار سیر و تندی ترشی را بیشتر کنید.
بعد از باز کردن درب ترشی باید آن را در یخچال نگهداری کنید.
از آنجایی که برای تهیه این ترشی از سبزیجات پخته استفاده میشود، به سرکه و نمک کمی برای نگهداری نیاز دارد.
ترشی مخلوط سبزیجات روسی طعم ملایمی دارد و میتوانید از آن در کنار انواع غذاها و برای تزئین کنار بشقاب استفاده کنید.