روش فریز کردن
* برای فریز کردن ماکارانی آبکش شده یا پاستای پخته باید به میزان نرم شدن ماکارانی دقت کنید ، بهتر است دانه های ماکارانی نرم نرم نباشند و مانند دانه های برنج زمان آبکش کردن لایه بیرونی نرم و درون کمی سفت داشته باشند . در واقع اگر دانه های ماکارانی نرم باشند بعد از حرارت دهی مجدد که از فریز خارج شود شل و وارفته خواهند شد به اصطلاح آشپزی کمی قبل از مرحله ( آل دنته ) یا پخت کامل ماکارانی را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید
* دقت داشته باشید بعد از آبکش کردن ماکارانی آب سرد کافی روی آن بدهید که دانه ها کاملا سرد شوند ، اگر حرارت داخل ماکارانی یا پاستا باقی بماند نرم شدن ادامه پیدا می کند و ماکارانی بیش از حد نرم می شود و بعد از یخ زدایی شل خواهد شد
* برای فریز کردن پاستا یا ماکارانی آبکش شده از کیسه های زیپ کیپ می توان استفاده نمود ، دقت داشته باشد وقتی ماکارانی را داخل کیسه ریختید تمام هوای اضافه را کاملا خارج کنید و درب کیسه را محکم ببندید ، سپس آن را روی سطح میز گذاشته و پاستا را در کیسه صاف کنید ، مقدار زیادی پاستا داخل یک کیسه نگذارید که روی هم انباشته شود و یک سطح حدود ۲ سانتی متری در کیسه صاف و یکنواخت پهن کنید تا زودتر یخ بزند و یخ زدایی سریع تری هم داشته باشد
* اگر مایکروویو دارید از ظرفهای مخصوص که هم می توان در فریزر قرار داد و هم در مایکروویو استفاده کنید و ماکارانی آبکش شده را داخل این ظرفها فریز کنید تا یخ زدایی آن ساده تر انجام شود
بعد از خارج کردن ظرف از فریزر آن را داخل مایکروویو قرار دهید و نسبت به مقدار ماکارانی و قدرت دستگاه حرارت دهید تا یخ زدایی گردد
* برای یخ زدایی ماکارانی روی شعبه گاز از دو روش می توانید استفاده کنید :
۱. آب روی حرارت گذاشته و به جوش بیاورید و سپس پاستای یخ زده را داخل آب در حال جوش بریزید و بعد از کمتر از ۱ دقیقه سریعا آبکش کنید و آب سرد بریزید
۲. برای تهیه پاستا سس را آماده کنید و ماکارانی آبکش شده فریز را داخل سس در حال پخت بیندازید تا یخ زدایی شود و همزمان با سس بپزد
* اگر پاستای آماده شده دارید می توانید آن را به همراه سس و سبزیجات طعم دهنده اش به همین روش های فوق فریز نمایید و بعد داخل تابه ای که کمی کره داخل آن گرم شده یخ زدایی کنید تا گرم و آماده مصرف شود