مارچوبه حاوی ویتامین های آ،سی،کا و اسید فولیک است. در این مقاله متوجه می شوید که خاصیت مارچوبه چیست و چه چیزی گیاه مارچوبه را برای سلامتی خوب ساخته و چگونه در دستورات غذایی از آن الهام بگیرید. ۴۰ خاصیت درمانی مارچوبه را در اینجا می خوانید این گیاه بومی اکثر قسمتهای اروپا، شمال آفریقا و غرب آسیا است. هنگامی که بیش از ۲۰۰۰ سال پیش برای اولین بار کشت شد، به عنوان یک داروی طبیعی استفاده میشد. فواید این گیاه خوراکی در همان سالهای نخستین مشخص شد. شاید باورتان نشود اما قدیمیترین کتاب دستور غذای باقیمانده از قرن سوم دستور پخت غذایی دارد که حاوی مارچوبه است.
خاصیت درمانی مارچوبه
مارچوبه به دلیل میزان بالای ترکیبات سولفوریک، برای تولید ادرار و دیگر مایعات بدن که بوی عجیب و غریب میدهند، معروف است. خبر خوب اینکه این سبزی، از خانوادهی سوسنیان، حاوی انواعی از مواد مغذی است. دقیقا به همین دلیل است که چندین و چند فایده برای سلامتی دارد. در این نوشتار به مهم ترین فواید و خاصیت مارچوبه پرداخته می شود.
داخل گیاه مارچوبه سرشار از ویتامین آ، مواد مغذی ضروری که به حفاظت چشم ها،پوست و سیستم ایمنی بدن کمک میکند،بعلاوه ویتامین سی که به قدرت عمومی مویرگ های ما کمک میکنید و همچنین درون آن از ساختار کلاژن تشکیل شده است. مارچوبه همچنین منبع خوب ویتامین کا که ساختار استخوان را محکم می کند و به منظور کاهش خطر دیابت و لخته شدن خون مورد استفاده قرار می گیرد.
مارچوبه حاوی اسید فولیک است که برای ساخت سلول های خونی مفید است.اسید فولیک خصوصا مواد مغذی ضروری دردوران بارداری محسوب می شود چرا که برای رشد جنین مفید است. فقط ۱۵۰ گرم مارچوبه اسید فولیک مورد نیاز روزانه بدن بزرگسالان را تامین می کند. سازمان خدمات عمومی سلامت انگلستان(ان اچ اس)به زنان باردار پیشنهاد می کند که روزانه ۴۰۰میلی گرم اسید فولیک مصرف کنند.
۴۰ خاصیت درمانی مارچوبه
عوارض مصرف مارچوبه
مشکلاتی در طول بارداری و شیر دادن به نوزاد
عصارهی مارچوبه در گذشته برای کنترل زمان زایمان مورد استفاده قرار میگرفتهاست، بنابراین مصرف آن در دوران بارداری به میزان بیش از حد میتواند بر تعادل هورمونی بدن تاثیر بگذارد. در طول بارداری به میزان متوسطی از آن مصرف کنید. و حتی قبل از آن، لطفا با پزشکتان مشورت کنید.
ممکن است آلرژی ایجاد کند
در صورت حساسیت به پیاز و تره فرنگی یا سایر گیاهان مرتبط، ممکن است به مارچوبه نیز آلرژی داشته باشید.
استفاده از مارچوبه بر روی پوست نیز = ممکن است در برخی افراد واکنشهایی ایجاد کند. در چنین مواردی، استفاده از آن را متوقف کنید و با متخصص پوست تماس بگیرید.
آیا مارچوبه می تواند به خماری کمک کند؟
در این جا شواهدی وجود دارد که مارچوبه از طریق فیبر گیاهی و فلاونوید(ترکیبات گیاهی) موجود در خودش به علائم خماری کمک می کند. حتی محققی پیشنهادی داده که مارچوبه ممکن است آسیب پذیری کبد توسط الکل را کاهش دهد. البته تحقیقات بیشتری لازم است تا به نتیجه قطعی برسد.
آیا مارچوبه برای دستگاه گوارشی مفید است؟
قابل تحسین است، محققان نشان داده اند که مارچوبه ی پخته در شرایطی مثل زخم معده از طریق تنظیم به دستگاه گوارش کمک می کند، به علاوه التهاب را کاهش و بهبود را ترویج می دهد.
مارچوبه یکی از چند گونه ای است که می تواند مانند پروبیوتیک باکتری های خوب را در سیتم گوارشی افزایش دهد.
چگونه باید مارچوبه را پخت؟
مارچوبه همه کاره است و می تواند گریل، سرخ،بخارپز،آب پز و پخته شود.
طرز پخت مارچوبه
برای این کار راههای مختلفی وجود دارد، اما همهی آنها کاملا ساده هستند.
– شما میتوانید کمی روغن زیتون روی مارچوبهها بریزید، اندکی نمک بپاشید و بعد آنها را روی اجاق تفت بدهید تا لایهی بیرونیشان قهوهای شود.
– همچنین میتوانید آنها را بخارپز کنید یا حتی در مقداری آب و نمک آنها را بجوشانید.
اما محبوبترین روش پخت مارچوبه در فر است. به همین دلیل این شیوهی پخت را به طور مفصل در ادامه خواهیم دید:
مواد لازم
– ۴۵۰ گرم مارچوبه
– روغن زیتون
– نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده
– کاغذ روغنی
روش پخت مارچوبه
–
ابتدا سرهای خشک مارچوبه را جدا کنید. فر را روی درجهی ۴۲۵ گرم کنید.
مارچوبهها را در یک لایه روی کاغذ روغنی پخش کنید. روغن زیتون را به آرامی روی آنها بمالید. شما میتوانید مارچوبهها را بغلتانید تا همگی به طور مساوی آغشته به روغن شوند.
نمک و فلفل را به میزان کافی روی آنها بپاشید.
میتوانید آنها را روی طبقهی بالای فر به مدت حدود ۲۰ دقیقه برشته کنید.
در نهایت مارچوبه را همراه با یک تخممرغ آبپز سفت سرو کنید.
مارچوبه برشته طعم خوب مخصوص به خود را دارد. اما مراقب باشید بیش از حد آن را برشته نکنید چون در این صورت طعم خوبی نخواهد داشت.
شما همچنین میتوانید مارچوبه را در فر بپزید تا زمانی که ترد شود – یعنی به مدت حدو ۱۵ دقیقه.
شیوه تمیز کردن گیاه مارچوبه
مارچوبهها را زیر آب سرد شستشو دهید. این کار هر گونه کثیفی و آلودگی را پاک میکند.
با استفاده از انگشتانتان قسمت بالای مارچوبه را بسابید.
مارچوبهها را میان دو حولهی آشپزخانه بپیچید و آنها را خشک کنید.
در صورتی که مارچوبه واقعا ضخیم باشد، میتوانید پوشش بیرونی ضخیم را با یک پوستکن جدا کنید.
روش انتخاب گیاه مارچوبه
برای این که از خاصیت مارچوبه بهره مند شوید لازم است از توصیه های زیر برای انتخاب مارچوبه بهره بگیرید:
– به دنبال ساقههایی باشید که سفت، صاف و بدون چین و چروک باشند. آنها باید سبز زنده با کمی سفیدی در قسمتهای پایین باشند. رنگ سبز کدر یا چین و چروک نشاندهندهی کهنه بودن مارچوبه است.
– ساقه ها باید کاملا صاف باشند. آنها نباید شل باشند. قسمت بالای مارچوبه باید فشرده و منسجم باشد. نباید باز شده یا جوانه زد باشند.
روش نگهداری از گیاه مارچوبه
– قسمت پایین ساقهها در طول مدت ذخیرهسازی باید مرطوب باشند، اما باقی قسمتهای آن نباید مرطوب شوند.
– قبل از ذخیرهسازی مارچوبه را شستشو ندهید. و هرگز آن را به طور کامل خیس نکنید.
– قبل از اینکه آنها را در یخچال قرار بدهید، یک سانت از قسمت پایینی ساقهها را بتراشید و آنها را در یک شیشه (حاوی یک سانت آب سرد) قرار دهید.
مارچوبهها را با یک کیسهی پلاستیکی بپوشانید و بعد در یخچال قرار دهید. به این ترتیب میتوانید مارچوبه را به مدت حدود چهار روز نگهداری کنید. مارچوبهی منجمد را میتوانید دست کم تا یک سال نگه دارید.
خاصیت درمانی مارچوبه برای تیروئید
نقش غدهی تیروئید در حفظ سلامتی حیاتی است. این غده مسئول ترشح تیروکسین و سایر هورمونهای تیروئید است که چند عملکرد بدنی روزانهی مهم را کنترل میکنند من جمله اشتها، خواب، و دمای بدن.
اگر غدهی تیروئیدتان به درستی کار نکند و ترشحات بسیار کم یا بسیار زیاد باشند، بدنتان تحت تاثیر بدی قرار خواهد گرفت، به عنوان مثال ضعف عضلات، حساسیت، خستگی، اضافه یا کمبود وزن، بینظمی قاعدگی، مشکل خواب، و غیره…
مارچوبه حاوی سلونیوم است که کمبود آن میتواند به بروز مشکلات تیروئیدی منجر شود.
عضلات
عضلات شما برای تامین سلامت و تناسب کلی بدنتان حیاتی هستند. درد یا ضعف عضلات مانع از عملکرد مطلوب شما در فعالیتهای روزانه خواهد شد. مارچوبه ترکیبهایی دارد که میتواند سلامت عضلات را بهبود ببخشد، و منیزیم موجود در مارچوبه اثر ویژهای در مبارزه با فیبرومیالژیا، دارد که از مشخصههای آن درد گسترده در نواحی عضلانی است.
افزایش مصرف منیزیم درد و حساسیت را کاهش میدهد. کلسیم در آزادسازی انتقال دهندههای عصبی در مغز که حرکت عضلانی را کنترل میکنند و همچنین آزادسازی گلوکز در جریان خون که عضلات برای انرژی گرفتن به آن نیاز دارند تنظیم میکند دخیل است.
خاصیت مارچوبه
خلق و خوی شما میتواند تاثیر زیادی بر زندگی روزمرهتان داشته باشد. نحوهی عملکردتان، سلامت عاطفیتان، و سلامت اجتماعی شما همه تحت تاثیر خلق و خویتان قرار دارند. شما دلتان میخواهد شاد و با نشاط باشید تا این شادی و نشاط به زندگی کاری و اجتماعیتان نیز راه پیدا کند.
ویتامین B6 میتواند با افزایش سطح سروتونین در جریان خونتان به شما کمک کند خلق و خوی خود را بهبود ببخشید و از اختلالات احتمالی مربوطه پیشگیری کنید.
ویتامین C نیز با استرس و خستگی مبارزه میکند و خلق و خویتان را بهتر میکند.
مارچوبه همچنین با درمان بیخوابی و بهبود کیفیت خواب به بهتر شدن روحیه و خلق و خوی شما کمک میکند.
افزایش شنوایی با مصرف مارچوبه
با پا به سن گذاشتن، ممکن است شنوایی شما ضعیفتر شود.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف مداوم فولات و ویتامین A میتواند به کاهش احتمال کاهش شنوایی ناشی از کهولت سن کمک کند. کاهش شنوایی به کاهش تراکم استخوانی زنان بعد از یائسگی نیز مربوط میشود. مارچوبه با جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی، میتواند از کاهش شنوایی نیز جلوگیری کند. خواص آنتی اکسیدانی آن نیز ممکن است به جلوگیری از وزوز گوش، که معمولا آزاردهنده است، کمک کند.
جلوگیری از خونریزی داخلی با گیاه مارچوبه
خونریزی داخلی میتواند بسیار خطرناک باشد چون این از دست دادن خون ممکن است سرونوشت مرگباری را برای ارگانهای بدنتان رقم بزند. برای کنترل آن، به ویتامین K نیاز خواهید داشت. مارچوبه ویتامین K دارد و میتواند به شما کمک کند از خودتان در برابر این مشکل محافظت کنید. معروف است که ویتامین K تهید خونریزی در کبد را کاهش میدهد. همینطور به انعقاد خون کمک میکند که برای متوقف کردن خونریزی، چه داخلی یا خارجی، ضروری است.
رگهای خونی خون را به سرتاسر بدن منتقل میکنند. آسیب رگهای خونی میتواند برای سلامت و حیات شما مضر باشد، اما میتوانید رویکردی پیشگیرانه اتخاذ کنید و مارچوبه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
مارچوبه ویتامین B6 دارد که برای تنظیم هموسیستئین بدن لازم است.
سطوح بالای هموسیستئین با بیماریهای مربوط به رگهای خونی و افزایش احتمال حملات قلبی رابطهی متقابل دارند چون ممکن است با تجمع هموسیستئین بدون وجود ویتامین B6، در دیوارههای رگها پلاکها روی هم انباشته و مانع روند جریان خون صحیح شوند.
تحقیقات نشان میدهند که اگر ویتامین B6 با فولات (که در مارچوبه فراوان است) مصرف شود میتواند به نحو موثری هموسیستئین را کاهش دهد.
افزایش انرژی بدن با مصرف مارچوبه
شاداب، هوشیار، و پر انرژی بودن را در ذهن خود تجسم کنید. و حالا خسته و کوفته بودن را تصور کنید. سطح انرژی شما بر نحوهی عملکرد روزانهتان تاثیر میگذارد. مارچوبه حاوی ویتامین B است که با حمایت از عملکرد تیروئید و متیلاسیون سلولی، به افزایش سطح انرژی کمک میکند. منیزیم موجود در مارچوبه به کاهش سندرم خستگی مزمن کمک میکند و مس از افت سطح آهن بدن جلوگیری و از این طریق به ممانعت از خستگی ناشی از آن کمک میکند.
مس نیز در فرایند ترکیب ATP (آدنوزین تری فسفات) در میتوکندری دخیل است. ATP منبع اصلی انرژی بدن است.
همچنین به سوخت و ساز پروتئین کمک میکند که این امر سطوح انرژی را تقویت میکند.
کاهش کلسترول خون با مارچوبه
احتمالا بارها شنیدهاید که سطح بالای کلسترول برای سلامتی شما ضرر دارد. مطمئن باشید که همین طور است، و باید برای پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خونتان دست به کار شوید. یکی از راههای عالی برای انجام این کار خوردن مارچوبه است، که منبع بینظیری از فیبرهای رژیمی است.
انجام این کار سطوح لیپوپروتئین کم چگالی – یکی از بزرگترین دشمنان سلامتی- را پایین میآورد. در مطالعهای بر روی موشها به این حیوانات یک رژیم غذایی با کلسترول بالا تجویز شد و مشخص شد که مصرف فیبرهای رژیمی وضعیت خون و کبد را بهبود میبخشد، و به کنترل بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.
نشان داده شده است نیاسین در کسانی که سطح کلسترول بد و تریگلیسرید آنها بالا است و کلسترول خوب پایینی دارند، احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد.
مطالعات نشان میدهند که در این مورد نیاسین به کارآمدی داروهای تجویزی عمل میکند.
افزایش رشد سلولی با مارچوبه
در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، کمبود مس شدید بر سلامت افراد این جوامع تاثیر میگذارد.
اثرات بد آن را میتوان در نرخ بالای کم رشدی و ضعف بدنی کودکان دچار سوء تغذیه مشاهده کرد.
مارچوبه حاوی مس است، که برای اکسیژناسیون صحیح سلولهای قرمز خون مورد نیاز است.
اینها به تمام قسمتهای بدن منتقل میشوند، و بدون اکسیژناسیون صحیح، ارگانها و سایر سلولها نمیتوانند رشد کافی داشته باشند.
مطالعات نشان داده اند که کمبود مس رشد را به تاخیر میاندازد، فعالیت سوخت و ساز را کاهش میدهد، و به کمبود وزن و قد کوتاه آدمها منجر میشود.
خاصیت مارچوبه برای درمان صرع
صرع یک اختلال عصبی است که از مشخصههای آن تشنج کردن است.
این بیماری اغلب با اسپاسمهای دردناک و غیر قابل کنترل بدن همراه است که انجام فعالیتها را محدود میکند.
مارچوبه میتواند درمان فوقالعادهای برای صرع باشد. مارچوبه به خاطر داشتن مزایای درمانی گیاهی معرف است.
معروف است که جوامع کوچ نشین و قبیلهای از آن با مقاصد مختلفی استفاده میکنند که درمان صرع از آن جمله است.
کنترل فشار خون بالا با خوردن مارچوبه
فایدهی بینظیر دیگر مارچوبه آن است که به کنترل فشار خون کمک میکند.
مارچوبه حاوی منیزیم است که دارای خواص مربوط به کنترل فشار خون است.
یادتان باشد حدود نیمی از تمام موارد سکته به خاطر فشار خون بالا اتفاق میافتند.
مطالعات نشان دادهاند که افزایش مصرف کلسیم میتواند به طرز موثری فشار خون بالا را درمان کند.
درمان بیماری روماتیسم با گیاه مارچوبه
روماتیسم بیماری است که از مشخصههای آن التهاب و درد در مفاصل و عضلات است.
یک نوع رایج آرتریت روماتوئید است، که میتواند باعث درد شدید و مانع حرکت شود.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف نیاسین میتواند درد مفاصل را کاهش دهد.
نیاسین معمولا برای درمان التهاب و آرتروز تجویز میشود، اما حضور آن در مارچوبه میتواند به شما کمک کند بدون نیاز به دارو مقدار کافی و مشخصی از این ماده را جذب کنید.
همچنین نشان داده شده است که این ماده ورم و درد مفاصل را کم میکند.
مس نیز التهاب مفاصل را کاهش میدهد و بافتهای پیوندی را ترمیم میکند و کمک میکند از درد و گرفتگی رهایی پیدا کنید.
ثابت شده است که مارچوبه خواص ضد التهابی و ضد درد دارد.
پژوهشها نشان دادهاند برگها و ریشههای گیاه مارچوبه میتواند به نحو موثری علائم ناخوشایند بعد از مصرف بیش از حد الکل را برطرف کند، که این مزایای درمانی مارچوبه را نشان میدهد. مارچوبه همچنین میتواند میزان سمی بودن سلولهای کبد را کاهش دهد.
افزایش قدرت باروری با مصرف مارچوبه
مارچوبه یک عامل تقویت قوای جنسی قدرتمند محسوب میشود.
شکل آن قطعا یکی از عوامل این امر است، اما مواد مغذی موجود در آن نیز مهم و تاثیرگذار هستند.
مارچوبه حاوی ویتامین E است که کیفیت هورمونها و سلولهای جنسی را در هر دو مردان و زنان بهبود میبخشد.
این گیاه پراکسیددار شدن لیپید را در سلولهای اسپرم کاهش میدهد، آنها را سالم و متحرک نگاه میدارد، و همچنین دیوارهی رحم را ضخیم میکند.
همینطور، ویتامین C میتواند سلولهای اسپرم را تغذیه کند و تعداد اسپرمها را افزایش دهد، و انبوهی و سلامت آنها را حفظ کند.
فولات نیز تولید اسپرم سالم را به طرق مختلف بهبود میبخشد.
در اصل، به تولید سلولهای اسپرم با ساختار کروموزومی درست که برای باروری لازم است کمک میکند.
در یکی از مطالعات انجام شده نشان داده شده است که مصرف فولات با بارداریهای موفق ارتباط دارد.
پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه با گیاه مارچوبه
اگر سنگ کلیهی اسید اوریک دارید، ممکن است به شما توصیه شده باشد که از مصرف مارچوبه اجتناب کنید.
این توصیهی درستی است، چون مارچوبه ممکن است به بیش از حد اسیدی شدن ادرار بینجامد و وضعیت شما را بدتر کند.
اما، اگر سنگ کلیهی اسید اوریک ندارید، و میخواهید به طور کلی از سنگ کلیه پیشگیری کنید، مارچوبه انتخاب فوقالعادی به شمار میرود.
این ماده میتواند نمک و مایعات اضافی و همینطور سموم کلیه را از بدنتان دفع کند که به پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک میکند.
مارچوبه همچنین حاوی ویتامین B6 است که تولید اگزالات ادرار را کاهش میدهد، که عامل تولید سنگ کلیهی اگزالات کلسیم است.
در مطالعهای که بر روی نوجوانان ۱۴ ساله صورت گرفت نشان داده شد که بین مصرف ویتامین B6 و شکلگیری سنگ کلیه رابطهی معکوس وجود دارد.
درمان افسرگی با مارچوبه
افسردگی هر روز شیوع بیشتری پیدا میکند که تا حدودی به خاطر افزایش استرس و تا اندازهای به خاطر سطح بالای هوموسیستئین است که رسیدن مواد مغذی و سلولهای خون به مغز میشود.
این امر بر تولید و ترشح بعضی از هورمونهای مهم مانند سروتونین، دوپامین، و نوراپینفرین تاثیر میگذارد.
این هورمونها احساس خوبی به شما میدهند و روحیهی شما را در سطح بالایی حفظ میکنند.
نباید اینها را دست کم گرفت: بدون شادی، سلامت ذهنی شما شدیدا تحت تاثیر قرار میگیرد.
علاوه بر تنظیم خلق و خو، این هورمونها خواب و اشتها را نیز تنظیم میکنند، پس گنجاندن مارچوبه در رژيم غذاییتان میتواند به حصول اطمینان از ثبات روحی عاطفیتان کمک کند.
تقویت نیروی جنسی با مصرف مارچوبه
اگرچه بعضی منابع میگویند که مارچوبه به عنوان یک مادهی تقویتکنندهی قوای جنسی در دوران باستان مورد استفاده قرار میگرفتهاست، اما شواهد کافی برای تأیید این موضوع وجود ندارد. با این وجود، امتحان کردن آن و بهره گیری از دیگر خاصیت مارچوبه ضرری ندارد!
خواص مارچوبه برای پوست و مو
استعمال عصارهی مارچوبه روی پوست میتواند آن را پاکسازی کند. این عصاره میتواند به درمان آکنه نیز کمک کند. ویتامینهای C و E موجود در این گیاه خوراکی نیز پوست را بهبود میبخشند. ویتامین C به ویژه پوست را تغذیه میکند و مانع خشک شدن آن میشود.
اگر چه تحقیقات دقیقی در این رابطه وجود ندارد، اما فولات و ویتامین C موجود در مارچوبه میتواند سلامت مو را بهبود بخشد زیرا این مواد مغذی برای موهای شما ضروری هستند.
درمان سل با مارچوبه
ریشهی گیاه مارچوبه اغلب به عنوان درمانی برای بیماری سل استفاده میشود. اما ما تمایل داریم در این مقاله به این نکته اشاره کنیم که مارچوبه میتواند به عنوان یک درمان اضافی (به طور قطع بعد از مشاوره با پزشکتان) و نه جایگزین در طول روند درمان استفاده شود.
تنظیم قاعدگی با مصرف مارچوبه
زنان در طول دورههای قاعدگی خود، احساس خستگی و ناآرامی دارند – و این زمانی است که ویتامین B میتواند کمککننده باشد. مارچوبه غنی از ویتامینهای B است و میتواند این نیاز را تامین کند.
برخی گزارشها نشان میدهند که استفادهی دارویی از مارچوبه برای درمان اختلالات قاعدگی مناسب است. این گیاه مغذی حتی ممکن است سندروم پیش از قاعدگی را بهبود دهد. با این حال شواهد محدودی در این ربطه وجود دارد.
مارچوبه همچنین برای تولید استروژن شناختهشده است و علائم یائسگی را درمان میکند. با وجود این، پژوهش زیادی در این زمینه انجام نشدهاست.
یکی از خواص درمانی مارچوبه این است که به درمان دیابت کمک میکند.
مارچوبه میتواند با ثبات بخشیدن به سطح قند خون، به درمان دیابت کمک کند. این گیاه مغذی در عین حال ترشح انسولین را افزایش میدهد، هورمونی که به بدن کمک میکند تا گلوکز را جذب کند.
مطالعه دیگری نشان دادهاست که مارچوبه میتواند منجر به افزایش ۸۱ درصدی جذب گلوکز توسط عضلات و بافتهای بدن شود، و به این ترتیب باعث کاهش قند خون و بهبود علائم دیابت میشود.
تقویت سیستم ایمنی بدن با گیاه مارچوبه
یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در مارچوبه، که باید آن را بشناسیم، گلوتاتیون است، سمزدایی که به تخریب سرطانزاها کمک میکند. این ترکیب نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد.
پریبیوتیکهای موجود در مارچوبه نیز به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک میکنند و با بیماریهایی مانند سرماخوردگی مبارزه میکنند. مارچوبه همچنین غنی از آنتیاکسیدان است، مجموعهی دیگری از ترکیباتی که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
این گیاه خوراکی مغذی همچنین به دلیل تاثیر مثبتی که روی افزایش انرژی دارد، شناخته شدهاست؛ طبیعی است که این مزیت مارچوبه به دلیل ویتامین B موجود در آن است. مارچوبه سطح انرژی را با تبدیل مواد غذایی به سوخت بهبود میبخشد و همچنین دارای فیبر است که قند خون را ثبات میبخشد و از این طریق مانع از افت قند پس از صرف غذا میشود.
بعضی منابع میگویند مارچوبه سلامت عضلانی را نیز بهبود میبخشد، اما شواهدی واقعی در رابطه با این عقیده، وجود ندارد.
خاصیت مارچوبه برای مغز و اعصاب
مارچوبه منبع خوبی از ویتامین E و C است، و مطابق با مطالعات صورت گرفته، این دو مادهی مغذی ترکیب قدرتمندی را برای جلوگیری از شروع آلزایمر ایجاد میکنند.
ثابت شدهاست که مارچوبه برای جلوگیری از اختلال شناختی و زوال شناختی در افراد مسن مفید است.
این گیاه خوراکی سبز رنگ برای درمان افسردگی نیز فایده دارد. فولات موجود در این گیاه میتواند خلق و خوی شما را بهبود دهد و به درمان تحریکپذیری در شما کمک کند. مطالعات انجامشده، ارتباطی را بین پایین بودن سطح فولات و افسردگی پیدا کردهاند.
از خواص مارچوبه همچنین این است که به افرادی که مبتلا به صرع یا تشنج هستند کمک میکند و ما باید این فایده را به فولات موجود در آن نسبت بدهیم.
از سلامت قلب پشتیبانی میکند.
یکی از خواص مارچوبه این است که ویتامین K موجود در مارچوبه نقشی اساسی در محافظت از سلامت قلب دارد. این ویتامین از سخت شدن سرخرگها جلوگیری میکند و در عین حال کلسیم را دور از دیوارههای شریانها نگه میدارد.
آبدرمانی که بالاتر در موردش صحبت کردیم به کاهش فشار خون نیز کمک میکند و این به معنای داشتن قلبی سالم است. فیبر محلول در مارچوبه خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد. مصرف فیبر همچنین با پایین بودن فشار خون و سطح کلسترول سرم ارتباط دارد.
مارچوبه همچنین حاوی تیامین، نوعی دیگر از ویتامین B است. این مادهی مغذی سطوح هموسیستئین (نوعی اسید آمینه) را تنظیم میکند. وجود هموسیستئین بیش از حد در خون میتواند سلامت قلب را در معرض خطر قرار دهد.
یکی دیگر از مطالعاتی که دربارهی ترکیبات گیاهی موجود در مارچوبه و خواص مارچوبه، یعنی فیتستروستولها، ساپونینها، پلیفنلها، فلاونوئیدها و اسید آسکوربیک صورت گرفت، نشان داد که آنها کلسترول اضافی را از خون حذف میکنند و سلامت قلب را بهبود میدهند. و فولات موجود در مارچوبه نیز از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
درمان التهابات بدن با مارچوبه
میزان فراوان آنتیاکسیدان موجود در این گیاه خوراکی سبب میشود که غذایی قدرتمند برای مبارزه با التهاب باشد. مارچوبه همچنین حاوی موادی است که نوعی التهاب موثر در بروز بیماری قلبی را تسکین میدهند.
بر خی از دیگر مطالعات نشان دادهاند که خواص ضد التهابی مارچوبه میتواند به کاهش درد و سایر مسائل مانند سردرد، کمر درد، روماتیسم و نقرس کمک کند.
مارچوبه میتواند به جلوگیری از خونریزی داخلی کمک کند. خونریزی داخلی ممکن است منجر به مرگ ناگهانی شود زیرا از دست دادن خون میتواند به ارگانهای شما آسیب برساند. ویتامین K موجود در مارچوبه میتواند به شما محافظتی را که در این رابطه نیاز دارید، برساند.
درمان دستگاه ادراری با خوردن مارچوبه
سلامت دستگاه ادراری به معنی سلامت مثانه، کلیهها و مجاری ادراری است و مارچوبه از همهی اینها محافظت میکند. این گیاه خوراکی سبز رنگ به لطف خواص ضد باکتری که دارد، مانع از رشد باکتریهایی میشود که ممکن است باعث بروز عفونت شوند.
مارچوبه به عنوان یک دیورتیک (ادرارآور) طبیعی عمل میکند، به همین دلیل است که همراه با مایعات دیگر در ‘آبدرمانی’ استفاده میشود. این درمان باعث افزایش تولید ادرار میشود و عفونتهای مختلف دستگاه ادراری را درمان میکند.
خواص دیورتیک مارچوبه به خارج شدن مواد زائد از کلیهها و در نتیجه جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک میکند.
خاصیت مارچوبه برای کاهش وزن
همه میدانند که افزودن سبزیجات به برنامهی غذایی روزانهتان یکی از موثرترین روشها برای لاغر شدن است. خوردن میزان بیشتری از مارچوبه، ایدهای فوقالعاده است زیرا این سبزی بدون چربی است، کالری بسیار کمی دارد و سرشار از فیبر است که باعث میشود احساس سیری کنید، بنابراین از زیادهروی در خوردن و همینطور چنگال گرسنگی نجاتتان میدهد.
بهبود عملکرد چشم با گیاه مارچوبه
ویتامین آ موجود در مارچوبه آنتیاکسیدانی است که بسیار برای چشمها مفید است، به این دلیل که از آسیب به شبکیهی چشم- لایهای از سلولهای حساس به نور که در پشت چشمتان هستند-جلوگیری میکند. کارشناسان میگویند خوردن مارچوبه و بهرهگیری از خواص مارچوبه همچنین به پیشگیری از دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن – یکی از دلایل اصلی کوری و از دست دادن بینایی- کمک میکند.
حفظ سلامت جنین
زنان باردار باید میزان زیادی مارچوبه در برنامهی غذاییشان بگنجانند. این سبزی غنی از فولات است، یک مادهی غذایی که از نقص هنگام تولد و همینطور زایمان زودتر از موعد جلوگیری میکند. دلیل خوب دیگری برای گنجاندن مارچوبه در رژیم غذایی این است که از یبوست جلوگیری میکند، مشکلی که زنان باردار به راحتی دچار آن میشوند.
جلوگیری از سرطان
مصرف منظم مارچوبه میتواند تا حد زیادی شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهد؛ زیرا این سبزی کمک میکند که بدنتان را قلیایی شود و بنابراین از التهابی که با رشد سرطان مرتبط است، جلوگیری میکند. مارچوبه همچنین سرشار از ترکیبات سولفوریک است؛ این ماده سمومی که ممکن است باعث بروز سرطان شوند را خنثی میکند.
جوان سازی پوست
خوردن مارچوبه به دلیل ویتامینهای زیادی که دارد، کمکتان میکند پوستتان سالمتر و جوانتر بماند. ویتامین ای، آنتیاکسیدانی است که برای پوست فایده دارد. این ماده از سلولهای پوستتان در برابر تاثیر مخرب رادیکالهای آزاد محافظت میکند. یکی از دلایل پیر شدن پوست تاثیر رادیکالهای آزاد روی سلولهای آن است. برای پیشگیری از نمایان شدن علائم پیر شدن پوست، بیشتر مارچوبه بخورید.
تقویت سیستم گوارش
از آنجایی که مارچوبه منبع غنی فیبر است، مصرف آن به تنظیم حرکات رود کمک میکند و یبوست را از شما دور نگه میدارد. فیبر همچنین فرآیند هضم و همینطور تکثیر باکتری خوب را در روده بهبود میدهد. کارشناسان میگویند برنامهی غذایی حاوی مقادیر بالایی از فیبر میتواند تا حد زیادی ریسک ابتلا به سرطان روده را در شما کاهش بدهد.
درمان پوکی استخوان
نرم و ضعیف شدن استخوانها از ویژگیهای پوکی استخوان است که باعث میشود بیشتر در معرض خطر شکستگی باشید. یکی از عالیترین روشها برای محکم نگه داشتن استخوانها، مصرف منظم ویتامین کا است- چیزی که برای جذب درست کلسیم، لازم است. مارچوبه غنی از ویتامین کا است و کمکتان میکند از پوکی استخوان دوری کنید. شاید این یکی از مهمترین خواص مارچوبه باشد.
بهترین روش مصرف مارچوبه
اضافه کردن مارچوبه به رژیم غذایی شما کار بسیار سادهای است!
– شما میتوانید چند ساقه مارچوبهی تازه را به املت و نیمرویتان اضافه کنید.
– مارچوبهی خرد شده را به سالاد شبتان اضافه کنید.
– مارچوبه را به مدت ۵ دقیقه بخارپز کنید و پس از آن میتوانید با روغن زیتون و سیر خردشده آنها را ترکیب کنید. برای این روش طبخ میتوانید از مارچوبهی سرخ شده در تابه نیز استفاده کنید.
– حتی مارچوبهی پیچیدهشده در بیکن نیز یک روش فوقالعاده برای از استفاده از این گیاه مقوی است.
– مارچوبه را همچنین میتوانید به کاسهی سوپی که برای شب میل میکنید، بیفزایید.
– روش دیگر این است که میتوانید مارچوبه را در مقدار کمی روغن زیتون بکر و سیر خرد شده تفت بدهید. کمی فلفل سیاه به آن اضافه کنید و در نهایت مقداری پنیر پارمسان روی آن بپاشید.
سلام وقت بخیر. برای تماس با شما هیچ راهی در وبسایت پیدا نکردم. چطور میتونم باهاتون تماس بگیرم؟
سلام از طریق فرم تماس با ما در وب سایت و لینک زیر می تونید با ما در ارتباط باشید
http://kiashpaze.ir/%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B3-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%A7/
با تشکر