ماش چه خواصی دارد ؟
میکروب کش قوی
خواص ضد میکروبی، سم زدایی، ضد باکتریایی، ضد عفونی و ضد ویروسی موجود در ماش، آن را در گروه حبوباتی قرار داده است که نقش زیادی در دفع و نابودی میکروب های مضر موجود در بدن دارد.
ماش برای سرماخوردگی
مصرف آش ماش برای عوارض سرماخوردگی بویژه سرماخوردگی های شدید بسیار مفید می باشد، براحتی آبریزش بینی و تب و لرز ناشی از سرماخوردگی را تسکین می دهد.
خواص ماش برای پوست
حضور همزمان ویتامین های مورد نیاز پوست از قبیل ویتامین D و E نقش بسیار زیادی در روشنایی، سلامت و شادابی پوست ایفا می کند.
خواص ماش برای گیاهخواران
اگر گیاهخوار هستند و یا به دنبال رژیم غذایی شبیه رژیم های گیاهخواری هستید ماش را به عنوان یکی از حبوبات ارزشمند مد نظر قرار دهید؛
زیرا اغلب مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین می نماید.
بهبود سیستم گوارش
ماش مملو از فیبر غنی می باشد وجود فیبر در رفع مشکلات سیستم گوارشی و افزایش کارایی دستگاه گوارش سودمند می باشد.
محافظ قلب
اگر از بیماریهای قلبی و عروقی رنج می برید به شکل منظم ماش مصرف نمایید زیرا خاصیت ضد التهابی قوی آن قلب را در برابر بیماریها محافظت می نماید.
خواص ماش برای بدنسازی
حضور منیزیم در ترکیب ماش همراه با انواع ویتامین ها، پروتئین ها و سایر مواد مغذی در سلامت و تنظیم ضربان قلب ورزشکاران، بسیار مفید می باشد.
کاهش دردهای پیش از عادات ماهانه
وجود انواع ویتامین ها بویژه ویتامین های گروه B ،منیزیم و همچنین فولات می تواند در تسکین علایم و عوارض و نشانه های پیش از قاعدگی اثر بخش باشد.
کنترل سطح استرس
اصولاً انسانها برای تنطیم سطح هورمونها و همچنین کنترل سطح هیجانات و استرس خود، نیازمند وجود منیزیم در رژیم های غذایی هستند
ماش غنی از منیریم می باشد.
خواص ماش برای رشد مو
روی یکی از مواد مغذی ضروری برای سلامت موها، جلوگیری از ریزش آنها و همچنین مرطوب نگهداشتن آنها می باشد در ترکیب ماش روی به مقدار لازم وجود دارد؛
از این رو در سلامت مو اثر گذار می باشد.
درمان اسهال با ماش
ماش از غذاها و حبوبات مفید برای درمان اسهال می باشد برای این کار ماش را با پوست آن بپزید و بخورید اثرات معجزه گر آن شما را شگفت زده خواهد کرد.
بهبود بافت های عضلانی
در ترکیب ماش علاوه بر انواع ویتامین ها حضور منیزیم می تواند در درمان و ترمیم بسیاری از ضایعات و مشکلات بافت های عضلانی سودمند باشد.
زود هضم
اگر از مشکلات دستگاه گوارش رنج می برید و یا زمان ماندگاری غذا در معده شما زیاد می باشد ماش مصرف نمایید زیرا با خاصیت زود هضمی که دارد مشکلات سیستم گوارش را مرتفع می نماید.
خواص ماش برای لاغری
ماش از حبوبات بسیار کم کالری می باشد؛ از این رو به افرادی که در صدد کنترل و یا کاهش وزن هستند مصرف آن توصیه می گردد
در طب سنتی برای کاهش وزن مصرف آن توصیه می گردد.
کاهش فشار خون
از خواص بسیار ارزشمند دیگر ماش، کم نمودن و کنترل تحرکات عروق خونی می باشد .با این کار فشار خون بالا را کنترل کرده و آن را تنظیم می نماید.
درمان زخم های پوستی
ماش مملو از انواع پروتئین ها می باشد؛ از این رو برای بهبود سریع خراش ها،زخم های سطحی و مشکلات و آسیب های پوستی بسیار مؤثر و مفید می باشد.
کور کننده اشتها
ماش علاوه بر کالری پایینی که دارد، مصرف آن حس سیری عجیبی به انسان دست می دهد به عبارتی اشتها را کور می نماید مصرف آن برای افراد چاق توصیه می گردد.
تقویت اعصاب
از ویتامین های ارزشمند موجود در ماش ویتامین D می باشد حضور ویتامین D در ماش در تقویت اعصاب بسیار سودمند می باشد.
ضد پوکی استخوان
حضور توأمان فسفر و کلسیم در ماش آن را در گروه حبوباتی قرار داده است که نقش بسیار زیادی در جلوگیری از تحلیل استخوانها و پوکی استخوان دارد.
خون ساز با ماش سبز
افرادی که از کم خونی رنج می برند مصرف ماش به آنها توصیه می گردد زیرا درصد بالای فیبر موجود در ماش، روند تشکیل گلبول های قرمز را تسهیل کرده و کم خونی را رفع می نماید.
خواص ماش در طب سنتی
در طب سنتی ماش دارای طبیعتی سرد و خشک است و سبب از بین بردن التهابات صفرا می گردد همچنین ارزش زیادی برای ماش در طب سنتی در نظر گرفته شده است.
رفع درد بواسیر
افرادی که به مشکل هموروئید یا بواسیر دچار هستند با مصرف ماش درد ناشی از آن تسکین می یابد.از این رو مصرف ماش پوست کنده شده به آنها توصیه می گردد.
رفع ورم بدن
اگر به هر دلیلی بخشی از بدن دچار ورم گردد، ترکیب ماش تازه پخته شده با زرده تخم مرغ و قرار دادن آن بر روی ورم می تواند ورم را تا حد زیادی کاهش دهد.
تقویت بینایی
ماش سرشار از ویتامین A می باشد، ویتامین A در تقویت بینایی و بر طرف نمودن بسیاری از امراض و بیماریهای چشمی سودبخش می باشد.
درمان آگزما
ترکیبات ارزشمند موجود در ماش در رفع و بهبود بسیاری از مشکلات پوستی و آگزما اثر بخش می باشد، برای این منظور پخته ماش را با سرکه مصرف نمایید.
درمان صرع
در طب سنتی و از قدیم الایام برای رفع صرع یکی از حبوباتی که توصیه می گردید ماش بوده است برای این منظور بهتر است ماش پوست کنده مصرف گردد.
رفع یبوست
کهنسالان، کودکان، زنان باردار و سایر افرادی که در معرض یبوست هستند با مصرف ماش یبوست آنها رفع می گردد زیرا وجود فیبر بالا در ماش، فرآیند هضم را بهبود می بخشد.
تقویت سیستم دفاعی بدن
ترکیبات ارزشمند موجود در ماش به آن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی داده است از این رو مصرف آن در تقویت سیستم دفاعی بدن مفید بوده و مقاومت بدن در برابر بیماریها را بالا می برد.
مفید برای کهنسالان
اگر کهنسال هستید و یا در خانه افراد کهنسال وجود دارد در رژیم غذایی آنها حداقل هفته ای یک یا دو وعده ماش در نظر بگیرید؛ زیرا علاوه بر هضم آسان، نیروبخش بوده و ضعف و ناتوانی را از بین می برد.
استحکام اسکلت بدن
در کنار انواع ویتامین ها و مواد مغذی موجود در ماش باید ترکیبات فسفر و کلسیم را نیز اضافه نمود؛ وجود این ترکیبات، در سلامت استخوانها و اسکلت بدن بسیار تأثیر گذار است.
ضد دیابت
کلسترول بسیار پایین موجود در ماش و خاصیت ویژه ای که در دفع، کنترل و تنظیم کلسترول موجود در خون دارد می تواند از بروز دیابت نوع ۲ جلوگیری کند.
کنترل کلسترول بدن با ماش
خاصیت آنتی اکسیدانی ویژه ای که در ترکیب ماش وجود دارد به شکل غیر مستقیم در کنترل و کاهش کلسترول موجود در خون مفید و سودمند می باشد.
ضد سرطان
یافته های پژوهشگران نشان می دهد که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ویژه ماش در برابر بروز و شکل گیری انواع سرطان ها در بدن مقاومت می نماید.
رفع درد عضلات
حضور انواع ویتامین ها بویژه ویتامین های گروه B، منیزیم و فولات در ماش، آن را در گروه حبوباتی قرار می دهد که در رفع و بهبود انواع دردها بخصوص درد عضلات اثر بخش می باشد.
خاصیت ماش در بارداری و جنین
● ماش در رفع یبوست ناشی از بارداری بسیار مفید است
● بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز جنین و مادر جنین را فراهم می کند
● خاصیت ضد عفونی و ضد باکتریایی ماش، زنان باردار را در برابر حمله این عوامل مصون می دارد
● ماش خون ساز است؛ به همین سبب کم خونی جنین و مادر جنین را جبران می نماید
● اسید فولات موجود در ماش بهره هوشی جنین را بالا می برد
تأثیر مصرف ماش بر جنین
جوانه های ماش منبع خوبی از اسید فولیک هستند که برای جلوگیری از نقص های زایمان، مانند اسپینا بیفیدا و نقص های لوله عصبی در جنین در حال رشد در رحم ضروری است و به همین دلیل انتظار می رود که مادران اغلب مکمل های اسید فولیک را مصرف کنند تا از بروز چنین علائمی جلوگیری شود.
ماش منبع غنی از ویتامین B9 می باشد که برای جلوگیری از تولد زود رس، نقص لوله های عصبی و حتی خاتمه بارداری ضروری است.
ویتامین های امگا ۳ و امگا ۶ نیز برای تولید سلول های مغز جنین حیاتی است و به باهوش شدن نوزاد کمک می کند.
مضرات مصرف ماش در بارداری
مصرف ماش خام می تواند به سرگیجه، تهوع و اسهال منجر شود.
طبع ماش کمی سرد و خشک است و به همین علت استفاده زیاد آن باعث زیادشدن خلط میشود.
خوردن زیاد ماش برای دندانها مضر است.
میزان مصرف ماش در بارداری
به هیچ وجه در خوردن ماش یا سایر حبوبات زیاده روی نکنید چرا که حبوبات با اینکه خواص فراوانی دارد اما زیاده روی در آن می تواند خطرات جبران ناپذیری داشته باشد
شرایط مصرف ماش در بارداری
در هنگام مصرف و پختن دانه ماش بهتر است مقداری نمک در آب جوشانده آن افزوده شود و بهتر است ماش را از شب قبل در آب خیس کرده و فردای آن روز کمی آب پز کنید و روزانه میل کنید.
هنگام خرید ماش خشک دقت داشته باشید دانه های ماش، آسیب دیده یا رنگ پریده نباشند..
برای پخت ماش، ابتدا دانه های ماش را خوب شسته و به ازای هر فنجان ماش، ۳ فنجان آب داخل ظرفی ریخته و مقداری نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت زیاد بگذارید.
هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و درب ظرف را بگذارید تا ماش ها به مدت ۴۵ دقیقه پخته و نرم شوند.
اگر از دانه های ماش دو نیم شده و پوست گرفته استفاده کنید زمان مورد نیاز ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می باشد.
روش مصرف ماش برای زن باردار
به دو روش می توان جوانه ماش را مورد مصرف قرار داد، یک روش به صورت خام و یک روش به صورت پخته شده. جوانه ماش خام بیشتر در تهیه انواع سالاد و ساندویچ مورد استفاده قرار می گیرد و جوانه ماش پخته شده برای تهیه انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد منع مصرف ماش در بارداری
مصرف ماش هیچ گونه ممنوعیتی برای هیچ کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را که پورین گیاهی دارند، محدود کنند.
افرادی که از مشکلات گوارشی رنج می برند از مصرف زیاد ماش خودداری کنند.
توصیه می شود هنگام بارداری از مصرف جوانه ماش خام جلوگیری کنید ، زیرا ممکن است باکتری مضر داشته باشد.
خاصیت ماش برای کودکان
● کلسیم و فسفر موجود در ماش نقش زیادی در رشد استخوانها و اسکلت بدن کودکان در سنین رشد دارد
● مصرف ماش حافظه کودکان را تقویت و ضریب هوشی آنها را افزایش می دهد
● پروتئین های موجود در ماش برای رشد و سلامت کودک در این سنین بسیار ارزشمند هستند
● سلامت پوست کودکان و نوزادان را تضمین می کند
موارد منع مصرف ماش
● افرادی که مشکل دستگاه گوارشی دارند با احتیاط مصرف نمایند
● ممکن است عوارضی برای دندان ها داشته باشد
● افرادی که از بیماری نقرس رنج می برند با احتیاط مصرف نمایند
اینجا نوشته شده که برای خانم های باردار و جنین خوبه و مشکلات یبوست خانم های باردار رو حل میکنه و سرشار از ویتامین Aهست
اما ویتامین Aبرای خانم های باردار خوب نیست و باید کمتر مصرف کنند این رو هم اضافه کنید تا به اشتباه به خاطر یبوست زیاد مصرف نکنند و باعث مشکل نشه براشون
با سلام مرسی از دقت تون حتما پایین مقاله ذکر میشود با سپاس