آشپزی ملل

طرز تهیه پاتلیجان دیبی (خوراک ترکیه)

غذا سنتی ترکیه که با پاستای ریزونی وبادنجان بسیار خوشمزه

مواد لازم برای تهیه پاتلیجان دیبی
آرپاشهریه ۴۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیار نگینی خرد شده ۱ عدد
بادمجان قلمی بزرگ ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۳-۴ حبه
استاک گوشت ۴ پیمانه
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده ۱/۲ پیمانه
نمک، قلقل سیاه، زردچوبه و آویشن به میزان لازم


طرز تهیه 
این خوراک با پاستای مخصوصی درست میشه که به شکل دونه های برنجه. این پاستا با نام های ریزونی (RIZONI) و اورزو (ORZO) هم معروف هست.  این پاستای دونه برنجی نه تنها در تهیه خیلی از غذاهای ترکی کاربرد داره بلکه در تهیه ی خیلی از سالادها و سوپ های ترکی هم نقش داره

برای تهیه این غذا پیاز رو همراه با سیر خرد میکنیم و همراه با کمی روغن تفت میدیم و سپس گوشت چرخکرده رو اضافه کرده و با هم تفتشون میدیم تا رنگ گوشت تغییر پیدا کنه. گوشت چرخکرده رو با فشار پشت قاشق از هم باز می کنیم و خوب تفت میدیم.

تفت دادن گوشت چرخکرده همراه با پیاز سبک شده

بعد فلفل دلمه ای رو اضافه کرده و با گوشت و پیاز تفت میدیم.

اضافه کردن فلفل دلمه ای نگینی خرد شده به گوشت تفت داده شده

سپس نمک و ادویه ها رو به همراه رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و خوب مخلوط کرده و تفت میدیم تا رنگ رب باز بشه. حالا اجازه میدیم تا سس گوشتمون طعم دار بشه و بپزه سپس زیر شعله رو خاموش می کنیم.

افزودن رب گوجه فرنگی به همراه نمک؛ و ادویه ها

مرحله ی بعدی آماده کردن بادمجان هاست. بادمجان رو به صورتی پوست می کنیم که یکی در میون از پوست بادمجان باقی بمونه. این کار رو به این دلیل انجام میدیم که قراره بادمجان ها رو به صورت نواری برش بزنیم. اینکار باعث میشه بادمجان ها در حین سرخ شدن و پخت شکلشون رو از دست ندن.

اسلایس کردن بادنجان های قلمی

بادنجان های برش داده شده رو همراه با مقداری روغن سرخ می کنیم و بعد اونها رو روی حوله کاغذی آشپزخونه قرا میدیم تا روغن اضافیشون گرفته بشه.

سرخ کردن ورزقه های بادمجان

پاستای دونه برنجی یا آرپا شهریه رو همراه با مقداری روغن توی یک ماهیتابه می ریزیم و شروع به تفت دادنشون میکنیم. تفت دادن رو تا جایی ادامه میدیم که رنگشون تغییر پیدا کنه و طلایی و خوش رنگ بشن.

تفت دادن پاستا ریزونی در کره یا روغن

۴ پیمانه استاک گوشت رو اضافه می کنیم. میتونیم از همین مقدار آب به همراه یک قرص عصاره گوشت هم استفاده کنیم. استاک رو اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا آرپا شهریه کاملاً بپزه و مغز پخت بشه.

افزودن استاگ گوشت به پاستای تفت داده شده

بعد از پخت پاستا، بادمجان ها رو کف قابلمه به شکل تصویر زیر کنار هم میچینیم.

چیدن بادمجان ها کف قابلمه

سپس سس گوشتمون رو روی بادمجان ها ریخته و با فشار پشت قاشق به هم منسجمشون میکنیم. ۲ قاشق از سس گوشتی رو برای تزئین خوراک برمیداریم.

ریختن سس گوشت روی بادمجان ها

و نهایتاً آرپاشهریه رو روی سس گوشت و بادنجان ها می رزیم و با فشار منسجمش می کنیم. دقیقاً کاری که با تهچین خودمون انجام میدیم.

ریختن آرپا شهریه روی سس گوشت و بادمجان ها

حالا ۱/۲ پیمانه آب جوش روی پاستاها می ریزیم و درب قابلمه رو قرار میدیم و صبر می کنیم تا خوراک دم بکشه. در پایان پاتلیجان دیبی رو روی ظرف مورد نظرمون برمیگردونیم و با سس گوشتی که کنار گذاشته بودیم همراه با گوجه و سبزی معطر تزئین و سرو می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید