خواص آلبالو, فواید آلبالو، خواص دارویی آلبالو , خاصیت آلبالو
آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند و یا دچار حرارت و گرمی شده اند مفید است. ولی برای اشخاصی که سرد مزاج هستند مفید نمیباشد، مگر اینکه آن را با خوراکی های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف شود. آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و دفع غلظت خون و دفع صفرا مفید است. خون را صاف می کند.هرگاه آب آن را یا مربای آن را با یک دهم رازیانه مخلوط کنند، جهت دفع سنگ مثانه و حرارت مثانه و سوزش مجاری ادرار بوسیله بول بسیار نافع است. هرگاه مغر و دانه آن را خوب کوبیده و با پنجه مالش داده، و فتیله نرم از آن بسازند و در مجرای بول و ادرار بگذارند در صورت وجود جراحت و ناراحتی، آن را برطرف می سازد و ادرار بدون ناراحتی دفع خواهد شد، و شاش بند را برطرف می کند.سردی آن بیشتر از گیلاس است و برعکس گیلاس خشک است. برای افراد گرم مزاج مناسب است و حرارت صفرا را فرو مینشاند.برای افرادی که در گرما حالت تهوع پیدا می کنند مناسب است و معده آنها را تقویت میکند.افرادی که سوزش ادرار بدون عفونت دارند،با مصرف آلبالو بهبود پیدا می کنند.
خواص آلبالو برای پبشگیری از بیماری روماتیسم
مصرف آلبالو از بروز نقرس، روماتیسم و بیماریهای کلیه پیشگیری میکند.کالری آلبالو بسیار پایین است و هر یکصد گرم آلبالو حدود ۷۰ کیلو کالری انرژی دارد.آلبالو سرشار از ویتامینهای A، B، C و دارای املاح معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفر، گوگرد، سدیم، منیزیم، کبالت و منگنز است.قند موجود در آلبالو «لوولوز» نام دارد که برای افراد مبتلا به دیابت جذب آن آسان است. از مصرف آلبالوی نرسیده باید پرهیز کرد به دلیل اینکه موجب بروز بیماریهای رودهای میشود.مصرف آلبالو برای کسانی که دچار بیماریهایی مانند ورم روده و ورم معده هستند، مضر است به دلیل اینکه نمیتوانند به خوبی آن را هضم کنند.
خواص آلبالو در درمان بی خوابی
برای درمان بی خوابی مفید است. بنابراین اگر به سختی می خوابید، با خوردن این میوه راحت تر به خواب خواهید رفت.آلبالو می تواند الگوهای خواب را در بدن تنظیم کند و از این نظر، تاثیر شگفت انگیزی دارد. محققان دریافتهاند که این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرام ضروری است. بر اساس این گزارش، هورمون ملاتونین در مغز ساخته می شود و روی فاکتور خواب تاثیر گذار است. این یافته، حاصل تحقیقات پژوهشگران مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس است. این پژوهشگران می گویند: خوردن یک مشت آلبالو میزان ترشح ملاتونین را در خون افزایش می دهد و بنابراین الگوهای طبیعی خواب را در بدن بهبود می بخشد که در عین حال این فرایند به طور بالقوه مزایای دیگری نیز برای حفظ سلامت بدن و روان در پی دارد.
فواید آلبالو در پبشگیری از بیماری قبی عروقی در افراد مبتلا به دیابت
کسانی که دیابت دارند میتوانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زیرا قند آلبالو از نوع لولوز است و این قند را بیماران دیابتیک میتوانند جذب کنند.نتایج یک بررسی نشان می دهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد.
نگاهی کوتاه به دیگر خواص مفید آلبالو :
آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید و میوه های نرم کننده (ملین ) می باشد.
نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش کردن میتواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچهها را تسکین دهد.
آلبالو میوهای که برای بیماران قلبی و روماتیسمی فوقالعاده مفید است و زیبایی و طراوت خانمها را تضمین میکند.
مصرف البالو برای افرادی که خارش پوستی دارند مؤثر و مفید است.
کسانی که بیماری قلبی دارند چون آلبالو ادرارآور است پتاسیم آن از باقیمانده نمک در عروق جلوگیری میکند و به صورت ادرار آن را خارج میکند و در نتیجه به قلب کمک میکند.
آلبالو، اشتها آور بسیار خوبی است.
مصرف آلبالو، چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو را که از عوامل اصلی بروز بیماری دیابت است، کاهش می دهد.
آلبالو برای افراد دارای چربی شکمی مفید است
آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .
خواص آلبالو و گیلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
مصرف آلبالو اعصاب را آرامش می بخشد ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
آلبالو برای گرم مزاجان سودمند است.
شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم کلیه مؤثر است.
مصرف یک لیوان آب آلبالوی بدون قند در صبح به خواب بهتر در شب کمک میکند.این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظهای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرامش بخش ضروری است.
این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونیکننده بر رودهها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم میکند.
شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم معده و روده و درمان نارسایی های کبد مفید است.
آلبالو مسکن تشنگی است و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
مصرف آلبالو همچنین برای افرادی که خارش پوستی و چربی زیاد در شکم دارند مفید و موثر است.
مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارسایی های کبد مفید است.
هسته آلبالو ضد اسهال و قابض خوبی بوده و ضد فشار خون نیز است.
آلبالو برای افراد دارای چربی شکمی مفید است
آلبالو به طور کلی برای درمان رماتیسم، تصلب شرایین، نقرس و پیوره دندان مفید است.
با توجه به آبدار بودن آلبالو، مصرف این میوه برای دفع سنگ کلیه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا سودمند است.
ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخساره چهره موثر و مفید است .
خواص آلبالو و گیلاس مانند هم است و مصرف آن اعصاب را آرامش می دهد، ولی در هر حال نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
آلبالو ضد مواد صفراوی ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است .
خانم هایی که میخواهند دارای رنگ درخشانی شوند و زیبایی چهره آنها مورد توجه قرار گیرد برای صاف شدن خون خود باید آلبالو بخورند.
آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.
آلبالو برای افراد مبتلا به بیماری های کلیه بسیار مفید است.
ادرارآور است و از رسوب نمک در رگ های خونی جلوگیری میکند و به کار منظم قلب نیز کمک می کند.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم آلبالو :
۱۶ گرم مواد قندی
۰/۸۵ گرم پروتئین
۸/۶ کالری
۵۰ میلی گرم کلسیم
۲۰ میلی گرم فسفر
۱ میلی گرم آهن
۴۰۰ واحد بینالمللی ویتامین A
۰/۱۴ میلی گرم تیامین
۰/۱۲ میلی گرم ریبوفلاوین
۵ میلی گرم ویتامین C
نکات مهم در مورد خرید آلبالو :
۱-آلبالو وقتی تیرهرنگ است و دارای لکههای قهوهای است کهنه شده و رو به فساد گذاشته است.
۲-آلبالویی برای خوردن خوب است که رسیده و تازه باشد علامت رسیدگی آن رنگ آن است که کاملا قرمز و درخشان باشد.
۳-گاهی میوهفروشان برای اینکه آلبالو را خوشمنظره سازند به آن آب میزنند این کار زود آلبالو را خراب میکند و آماده میسازد که زودتر فاسد شود.
۴-از آلبالویی که رنگ آن کاملا قرمز نشده است و دارای گوشتی سفت است دوری کنید زیرا مصرف آن سوءهضم میآورد و کار رودهها را مختل میکند.
نکاتی در مورد مصرف آلبالو :
۱-با توجه به حساس بودن دستگاه گوارش کودکان ، مصرف میوههای ملین مانند گیلاس و آلبالو توسط کودکان زیر ۳ سال خطر ایجاد اسهال را ایجاد میکند. از سوی دیگر به دلیل آنکه برخی از این میوهها به صورت کال و نارس و زودهنگام چیده میشوند و هنوز اثرات سموم بر روی آنها وجود دارد، هضم آن توسط دستگاه گوارش کودک مشکل بوده و میتواند موجب مسمومیت شود. خوب است بدانید با رشد بیشتر میوه و حرارت خورشید و شستشوی تدریجی سم با آب بارندگی و آبیاری، سطح تماس سم با میوه کمتر و هضم آن بهتر میشود.
۲-اشخاصی که چاق هستند نباید آلبالو را به عنوان دسر یا غذای اضافی علاوه بر غذاهای مخصوص رژیم خود مصرف کنند ولی به عنوان یک غذای اصلی میتوانند آلبالو مصرف نمایند زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و شیپور اشتهای کاذب را خفه میکند!
۳-وقتی آلبالو خوردید روی آن آب نخورید، مایعات به طور کلی روی میوهها آن را «باد کرده» میکند و این وضع برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در بر دارد.
۴-هسته آلبالو تلخ مزه است و حاوی ماده سمی است. بنابر این باید از مصرف آن اجتناب کرد و یا دقت کرد که ضمن آبگیری وارد آب میوه نشود .
۵-یک مرتبه مقدار زیادی آلبالو نخورید بلکه به مقدار کم بخورید و در موقع خوردن هم خوب آن را بجوید.
۶-در فاصله غذاهای اصلی میتوانید آلبالو را بخورید زیرا خیلی زود هضم میشود.
مضرات آلبالو :
۱-افرادی که از بیماری کلیوی رنج میبرند و باید از یک رژیم غذایی کم پتاسیم پیروی کنند، توصیه میشود در مصرف میوههایی مانند آلبالو جانب احتیاط را رعایت کنند و از زیادهروی در خوردن این میوه بپرهیزند.
۲-کسانی که از معده یا روده ها علیل هستند میتوانند آلبالوی پخته را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنند، البته در این موارد آلبالو چون پخته میشود، قسمتی از مواد حیاتی خصوصا ویتامینهای خود را از دست میدهد ولی به آسانی هضم میشود. با وجود این بعضی از کسانی که از جهت معده و یا رودهها علیل هستند، میتوانند هضم آلبالو را تحمل کنند به شرطی که صبح ناشتا به مقدار کم آن هم کاملا رسیده باشد، مصرف کنند.
۳-کسانی که ورم روده دارند چون آلبالو ترش است و سلولز دارد دیر هضم میشود.