مواد لازم:روش اول
گردوی نارس یک کیلوگرم
نمک ۱ قاشق سوپ خوری پر
سرکه به میزان لازم
طرز تهیه:
اگر کمی دیر بجنبید، قسمت داخلی گردوها- هر چند هنوز کال و نخوردنی است- تبدیل به چوب می شود و برای تهیه ترشی مناسب نخواهد بود. برای اطمینان از نرم بودن داخل گردو، به کمک کارد می توان نمونه ای از آنها را چند تکه کرد. اگر نرم بود که به راحتی بریده می شوند.
در روش دیگر، می توان چنگال را درون گردو فرو برد؛ اگر پره های داخلی چوب شده باشد، چنگال درون آن فرو نمیرود. پس از تهیه کردن گردوی مناسب ترشی، به این صورت عمل کنید
یک کیلوگرم گردو را با حدود ۳-۴ لیتر آب بجوشانید. هر چقدر مقدار آب مصرفی برای جوشاندن گردو بیش تر باشد، میزان تلخی گردو بیش تر گرفته خواهد شد. پس از جوشاندن گردو ها به مدت ۵ دقیقه، آب آن را خالی کنید، آب تازه درون آن بریزید و کنار بگذارید. پس از ۲-۳ ساعت، آب آن را عوض کنید و این کار را آن قدر تکرار کنید تا تلخی گردو کاملاً گرفته شود.
برای اطمینان از تلخ نبودن گردو، کمی از آن را بچشید. هر وقت مزه تلخی احساس نکردید، آماده است. حالا با چنگال گردو ها را سوراخ کنید تا سرکه به راحتی درون آن ها رخنه کند. این کار، باعث میشود تا ترشی سریع تر جا بیفتد. اکنون گردو ها را درون شیشه بچیند و سرکه به آن بیفزائید تا روی آن ها را بپوشاند.
درِ ظرف را نیز ببندید و آن را در یخچال یا جای بسیار خنک نگه دارید، تا ترشی جا بیفتد و آماده مصرف شود.
مواد لازم در تهیه متفاوت ترشی گردو
گردو
نمک
سرکه
سیر
ترخان
ترشی گردو
طرز تهیه ترشی گردو با روشی متفاوت
برای تهیه ترشی گردو باید از گردو های تازه که کاملا سبز و پوست دوم نبسته است استفاده کرد که درشتی آن تقریبا به اندازه یک فندق است.
برای گرفتن تلخی گردو ، دو بار گردوها را می جوشانیم و آب آن را عوض می کنیم. در نوبت دوم باید به حدی بجوشد که زیاد سفت و یا له نشود. سپس آن را در آب سرد ریخته ، به مدت ۲۴ ساعت نگه می داریم و گاهی آب آن را عوض می کنیم . هر بار آن را می چشیم ،وقتی تلخی آن گرفته شد برای ترشی انداختن آماده است.
بعد از عمل گرفتن تلخی گردو ها را با مقداری سرکه و کمی نمک (به تناسب مقدار گردو ها) چند جوش می دهیم . بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم و برای عطر و بوی آن مقداری نعنا ، ترخان و چند پر سیر به آن اضافه می نمائیم. این ترشی باید لااقل دو ، سه هفته بماند بعد از آن استفاده کنیم.
خواص ترشی گردو
درباره خواص گردو ترشی نیز گفته شده است که برای دفع کرم کدو مناسب است، البته فراموش نشود بهتر است که برای تهیه ترشی از اردیبهشت ماه یا خرداد ماه به فکر باشید چون هر چه گردو تازه تر و کوچک تر باشد سختی آن کم تر است و به لحاظ ظاهری نیز گرد و ترشی را زیباتر می کند.