مواد لازم
پیاز (نگینی خردشده) : ۱ عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) : به مقدار لازم
نخود : ۱/۳ پیمانه
گندم : ۱ پیمانه
سردست گوسفند (خردشده) : ۴۰۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی : ۱/۴ پیمانه
لوبیا قرمز : ۱/۴ پیمانه
باقلا زرد (لپه باقلا) : ۱/۴ پیمانه
عدس : ۱/۳ پیمانه
برنج : ۱/۲ پیمانه
زردچوبه (پودرشده): ۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز (پودرشده): ۱ قاشق چایخوری
لیموعمانی (پودرشده): ۱ قاشق سوپخوری
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیدهشده): به مقدار لازم
نعناع داغ: مقداری برای تزیین
سیرداغ (خلالی خردشده): مقداری برای تزیین
طرز تهیه
۱. پیاز را در قابلمهای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود. نخود خیس و آبکششده را همراه گندم، گوشت و ۱۰ پیمانه آب جوش به قابلمه بیافزایید و حررات را زیاد کنید تا جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم کنید تا بهمدت ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزند.
۲. پس از یک ساعت و ۳۰ دقیقه، لوبیاها را به مواد بالا بیافزایید.
۳. در یک ساعت آخر پخت، باقلا زرد، عدس و برنج را اضافه کنید و بگذارید مواد کاملاً بپزند، اما له نشوند.
۴. زردچوبه و تخم گشنیز را در تابهای حاوی روغن تفت دهید و در ۳۰ دقیقه آخر پخت، به آش بیافزایید.
۵. پس از پخت، آش را در آبکش بریزد. گوشت را از استخوان جدا کرده و آن را با گوشت کوب دستی بکوبید (یا گوشت را ریشریش کنید). حبوبات را نیز بکوبید و همراه گوشت به قابلمه برگردانید.
۶. آب آش را نیز همراه پودر لیموعمانی، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش بیافزایید و مجدداً روی حرارت ملایم قرار دهید تا بهمدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد، کاملاً جا بیافتد و لعابدار شود. آش غلغل را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن، نعناعداغ و سیرداغ بریزید و سرو کنید.