مواد لازم
سبزی آش۱ و ½ پیمانه
ماش۱ پیمانه
برنج½ پیمانه
رب گوجه۱ قاشق غذاخوری
۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
نعناع داغ به میزان دلخواه
طرز تهیه آش ماش:
ابتدا برنج را خس نمایید. سپس ماش را با ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ، نمک و زردچوبه و ۴ لیوان آب بگذارید بپزد.
وقتی ماش باز و نیمپز شد برنج را اضافه کنید، با در نظر گرفتن اینکه برنج آب میبرد، آبش را اندازه کنید. هرزگاهی هم بزنید تا مواد ته نگیرد.
برنج باید خوب باز شود وقتی حسابی نرم شد سبزی را اضافه کنید.
رب گوجه، نمک و فلفل را در روغن کم تفت داده در آش بریزید ادویه هم اضافه کرده و بگذارید آش جا بیوفتد. در روغن داغ، نعناع خشک را بریزید و کمی هم بزنید و زود از روی گاز بردارید تا سیاه نشود.
موقع سرو، روی آش ا با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین کنید؛ این آش سیر داغ ندارد.