۱.مافین مرغ و ذرت با پنير اضافه
مواد لازم
۱ پیمانه ذرت بخارپز
۲ /۱ پیمانه ماست
۵۰ گرم پنیر پیتزا
۲ /۱ سینه مرغ نگيني خردشده
۳ /۱ پیمانه روغن
۱ عدد پیاز خرد شده
۲ عدد هویج خرد شده
گوجه گيلاسي چند عدد
۲ ق چ بیکینگپودر
۳ ق س فلفل دلمهای قرمز نگینی خرد شده
۳ عدد تخممرغ
۲ /۱ پیمانه پیازچه خرد شده
۲ /۱ پیمانه قارچ خرد شده
۴ ق س آرد سفید
به میزان لازم نمک ، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه:
۱. در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس پیاز را داخل آن تفت دهید. حالا مرغ را که نگینی خردکردهاید همراه با زردچوبه اضافه کرده و تفت دهید. حالا نوبت اضافه کردن قارج است. بعد از ۴-۳ دقیقه که مواد با هم تفت خورد، هویج و فلفل دلمهای خرد شده ، ذرت و پيازچه را اضافه و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا با هم تفت داده شوند. مقداری نمک و فلفل به مواد بزنید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید و مواد داخل آن را داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
۲. در این زمان آرد، تخممرغها، ماست و بیکینگپودر را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید. از مواد بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری بزنید.
۳. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. قالبهای مافین را با مقداری روغن چرب کنید. حالا ۳/۲ از قالبها را با مواد پر کنید. قالبها را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر قرار دهید. سپس از فر خارج كنيد. فر را خاموش نکنید. حالا روی مواد داخل قالبها مقداری پنیر پیتزا و نصف یک گوجه گیلاسی قرار دهید. دوباره قالبها را داخل فر به مدت ۴-۳ دقیقه قرار دهید تا پنیر آب شود.
۴. قالبها را از فر بیرون آورید و صبر کنید تا کمی سرد شوند. حالا قالبها را جدا کرده و مافین ها را سرو کنید.
.۲کتلت ذرت و سبزيجات معطر
مواد لازم
۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
۱ عدد پیاز متوسط
۱ حبه سیر
۱ عدد تخممرغ
۱ عدد سیبزمینی رنده شده
۲ عدد ساقه پیازچه خرد شده
۲ ق س گشنیز خرد شده
۱ پیمانه ذرت شیرین بخارپز شده
به میزان لازم روغن برای سرخ کردن
به میزان لازم نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه:
۱. در یک ظرف مناسب پیاز و سیر را با رنده ریز خرد کنید. حالا گوشت را همراه با سیبزمینی و تخممرغ اضافه کرده و آنها را کاملاً ورز دهید. حالا باید پیازچه، گشنیز، نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا گوشت حالت چسبندگی پیدا کند، سپس ذرت را اضافه کنید و آن با قاشق با بقیه مواد مخلوط کنید تا ذرت در تمام گوشت پخش شود.
۲ در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید، آن را روی حرارت قرار داده، صبر کنید تا داغ شود. از مواد بهاندازه یک نارنگی برداشته، در کف دست باز كنيد و به آن شکل دهید، سپس آن را در روغن سرخ کنید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شود.
۳.تهچین گوشت و ذرت
مواد لازم
۲ پیمانه برنج
۱ پیمانه ماست پرچرب
۳ ق س زعفران محلول در آب
۱ عدد زرده تخممرغ
به میزان لازم روغن
به میزان لازم نمک و فلفل
مواد لازم برای مایه میانی
۲۵۰ گرم گوشت گوسفند
۱ عدد پیاز کوچک
۲ حبه سیر
۵ ق س ذرت پخته
به میزان لازم روغن و نمک
طرز تهیه:
۱. ابتدا در یک قابلمه مناسب مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیاز را که نگینی خرد کردهاید اضافه کرده ، تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، گوشت را که قیمهای خرد کردهاید به همراه دو حبه سیر به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، ۲ لیوان آب اضافه کنید، شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد. زمانی که گوشت پخت نمک را اضافه کنید. در فاصله پخت گوشت، در یک قابلمه که اندازه مناسبی دارد آب بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش آید. برنج را که از دو ساعت قبل شسته و خیس کردهاید، به همراه نمک به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید بپزد تا زمانی که برنج نه خیلی نرم باشد و نه خیلی سفت، سپس آن را آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید.
۲. در یککاسه ماست، زعفران، زرده تخممرغ ، نمک و فلفل را مخلوط کنید، برنج آبکش شده را اضافه کرده و مواد را کاملاً باهم مخلوط کنید تا تمام برنج به مایه ماست آغشته شود.
۳. در یک قابلمه مناسب که حتماً باید تفلون باشد کمی روغن بریزید. حالا از مایه برنج و ماست به ضخامت ۲ سانتی متر داخل آن بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید. لایه بعدی را با گوشتی که پخته و ریشریش کردهاید بپوشانید. لایه سوم را با برنج بپوشانید تا روی گوشتها را کاملاً بگیرد و دوباره با پشت قاشق آن را صاف کنید. حالا ذرت پخته را بریزید تا کاملاً روی برنج را بپوشاند. به همین ترتیب لایهها را رویهم قرار دهید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا مواد تمام شود. در انتها روی برنج را صاف کنید و نصف لیوان آب و روغن روی آن بریزید.
۴. قابلمه برنج را روی حرارت کم قرار دهید و آن را دم کنید. اجازه دهید برنج یک ساعت روی شعله کم یا شعله پخش کن بماند. بعد از یک ساعت تهچین شما آماده سرو است. آن را در ظرف مناسب برگردانید و سرو کنید.