کوفته ریزه مرغ و گردو
مواد لازم
گوشت مرغ چرخ شده ۵۰۰ گرم
نان تست ۱ ورق
گشنیز ۱ دسته
پیاز ۱ عدد
آرد ۲ قاشق غذا خوری
مغز گردو ۲ قاشق غذا خوری
پودر پاپریکا (فلفل قرمز)۱ قاشق مربا خوری
پودر زیره سبز۱ قاشق مربا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید.
گشنیزها را پاک کرده و تنها برگهای آن را ریز خرد کنید.
پیاز را ریز رنده کنید.مغز گردو را بدون روغن داخل تابه روی حرارت کم تفت دهید.
گوشت مرغ چرخ شده، پیاز، نان تست خردشده، مغز گردو خردشده، گشنیز، زیره و پاپریکا را با هم مخلوط نمایید و به میزان دلخواه نمک و فلفل اضافه کنید.
به اندازه یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را بردارید و هر یک را در سینی قرار دهید و به مدت ۱ ساعت سینی را در یخچال قرار دهید.
آرد را در بشقاب بریزید و نیمی از کوفتهها را در آن بغلتانید تا کامل با آرد پوشانده شوند.
در یک تابه با دیواره بلند روغن بریزید؛ به صورتی که تا ارتفاع ۱ سانتی متری از کف ظرف بالا بیاید. کوفته ها را در روغن بیندازید و به مدت ۸ دقیقه یا تا زمانی که داخلشان کامل پخته شود با حرارت ملایم سرخ کنید و در این فاصله آنها را بچرخانید تا یکدست سرخ شوند.
کوفتههای سرخ شده را در ظرفی که در آن دستمال آشپزخانه انداخته اید قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود و بقیه آنها را نیز به همین ترتیب سرخ نمایید.
نکته
کوفته ریزه ها را میتوانید با دیپ دلخواه خود مثل دیپ نخود سبز و نان پیتای گرم میل کنید.
کوفته عربی
مواد لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده ۱۲۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
شکر (بنا بر ذائقه تان) به مقدار لازم
برنج ۱ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز۱ عدد
گردو (کمی خرد شده) ۱ قاشق غذا خوری
زرشک قرمز ۲-۱ قاشق غذا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
سرکه ۲ قاشق غذا خوری
آرد نخودچی بهمقدار لازم
سبزی (سبزی خشک معطر) ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
برنج رو به روش کته نیم پز میکنید طوری که آب برنج کاملا تبخیر بشه(با درب باز) و بعد زیرش رو خاموش میکنید.توجه داشته باشید که میزان آب همون یک و نیم برابر میزان برنجه ولی این بار برنج دم کردن نداره.میذارین کمی خنک شه.
پیاز رو خلالی میکنین کمی با گردو و زرشک تفتش بدید بهش نمک و زردچوبه بزنید.
برنج،گوشت چرخکرده ،سبزی، تخم مرغ ،ارد نخودچی ،نمک فلفل و زردچوبه رو در یک کاسه جدا مخلوط کنین و حسابی با دست ورز بدید حالا ازین مایه به اندازه مشتتون بردارید تو دستتون حسابی گردش کنین بعدش بصورت مایه کتلت تختش کنین
و روش مقداری از مخلوط پیازداغ و گردو بریزید حالا لبه های کوفته بهم نزدیک کنین و به شکل بیضی یا گرد حالتش بدید بطوریکه پیازداغ و گردو وسط کوفته باشن.
حالا تو ی قابلمه یا تابه گود که تفلون باشه و نچسب!! مقداری روغن بریزید هر دو طرف کوفته هارو سرخ کنید.
حالا ۱ تا ۲ لیوان اب جوش تو ی طرف مث شیرجوش با سرکه با توجه به ذایقتون و کمی نمک و شکر هم با توجه به ذایقتون!! با رب گوجه به اب اضافه کنید تا یکدست بشه حالا این مایع رو در حالیکه داره قل قل میکنه رو کوفته ها بریزید و در ظرف کوفته بذارید تا دم بکشه و این مایع رب گوجه حالت سسی پیدا کنه!!
نکته
شکل این کوفته به صوت بیضی،دایره ای یا حالت کباب تابه ای کوچک هست.
اگر دوست دارید به جای رب گوجه فرنگی از رب انار استفاده کنید.
اگر طعم سرکه رو نمیپسندید حذفش کنید یا به جای سرکه معمولی از بالزامیک استفاده کنید.
کوفته مرغ سوئدی
مواد لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
خامه ۲ قاشق غذا خوری
آرد سفید۲ قاشق غذا خوری
آب مرغ ۱/۲ لیوان
سس سویا قاشق غذا خوری
جعفری خرد شده ۱ قاشق غذا خوری
آرد سوخاری یا خرده نان ۱/۲ لیوات
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
سینه مرغ کامل ۲ عدد
طرز تهیه
سینه های مرغ ، پیاز و سیر را باهم چرخ کنید سپس داخل کاسه ای بریزید و پودر سوخاری ، سس سویا ، تخم مرغ ، نمک و فلفل اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
پس از اینکه مایه گوشت یکدست شد جعفری خرد شده را اضافه کنید
سپس با دست کوفته هایی به اندازه گردو بردارید و کف دست تان به صورت توپ شکل دهید ( سعی کنید تمام کوفته ها به یک اندازه باشند ).
داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید ، پس از اینکه روغن داغ شد کوفته ها را داخل روغن داغ بریزید ، در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید و ۱۰ دقیقه اجازه دهید کوفته ها سرخ شوند.
پس از اینکه کوفته ها سرخ شدند انها را از ماهیتابه خارج کنید و کناری بگذارید سپس روغن و عصاره گوشت باقی مانده در ته ماهیتابه را با آب مرغ و آرد مخلوط کنید و حرارت را زیاد کنید تا سس غلیظ شود.
پس از اینکه سس غلیظ شد حرارت را کم کنید و خامه را اضافه و مخلوط کنید و در آخر نیز کوفته ها را به سس اضافه نمایید ، ۱۰ دقیقه بگذارید کوفته ها و سس باهم بجوشند و طعم مواد جذب هم شود
سپس بهمراه نان ، برنج یا اسپاگتی این کوفته های خوشمزه را سرو کنید.
کوفته بلغور
مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
بلغور گندم ۱ لیوان
نخود الیوان
گردو ۱۰۰ گرم
مرزه خرد شده ۱الیوان
تخم مرغ ۲ عدد
پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
ابتدا بلغور را بشویید و چند ساعت با آب سرد خیس کنید.
نخود را یا از شب قبل خیس كنید و یا ۲بار بجوشانید و آبش را خالی كنید و بعد كاملا بکوبید، مغز گردو را هم آسیاب کنید.
گوشت چرخ کرده، بلغور، نخود، مغز گردو، نمک، فلفل، تخم مرغ و مرزه خرد شده را با هم مخلوط کنید.
روغن، رب گوجه فرنگی، زردچوبه و نصف پیاز داغ را با ۶ لیوان آب و کمی نمک مخلوط کنید و بگذارید جوش بیاید.
از مایه به اندازه یک نارنگی بردارید و وسط آن پیاز داغ بگذارید و آن را گرد کنید. سپس کوفته را به آب در حال جوشیدن بیفزایید تا بپزد.
قابلمه ای را انتخاب کنید که گنجایش همه کوفته ها را داشته باشد. پس از پخت کوفته ها را در ظرف بکشید و سرو کنید.
نکته
هنگام گرد کردن کوفته ها باید توجه داشت که هیچ ترک یا شیاری روی کوفته نباشد. برای این کار باید دست تان را در ظرف آب فرو ببرید
این غذا جزو غذاهای سنتی استان مركزی است
در صورت تمایل به جز پیاز داغ میتوانید سایر مواد دلخواه خود را داخل كوفته قرار دهید
بهتر است درب ظرف را نبندید تا كوفته ها وا نروند.
کوفته سوخاری
مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپ خوری
قارچ ۱۰۰ گرم
جعفری خرد شده به مقدار لازم
تخم مرغ (زرده) ۲ عدد
کره ۱۰۰ گرم
روغن زیتون ۱۰۰ گرم
آرد سوخاری ۴ قاشق سوپ خوری
آرد سفید۴ قاشق سوپ خوری
سیب زمینی ۱ کیلو گرم
زعفران به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
در تابه ای مقداری روغن را داغ کرده و درون آن گوشت چرخکرده (یا مرغ ریش ریش شده) ، قارچ خرد شده ، جعفری و سایر افزودنیهای دلخواه(مثل سوسیس ، کالباس ، پنیر پارمیزان ، مرغ و …)را خوب تفت دهید.و در پایان کمی رب گوجه فرنگی و زعفران آبکرده به آن اضافه کنید.
سیب زمینی ها را آبپز کرده و پوست بکنید و به صورت پوره درآورید (کاملا له کنید.) کره را به مواد اضافه کرده و با حرارت ملایم کمی سیب زمینی را تفت دهید .
کمی که تفت دادید ادویه را به مواد اضافه کنید و وقتی که بوی ادویه به مشام رسید زرده تخم مرغ را به مواد اضافه کنید.
سپس گلوله هایی به اندازه دلخواه از مواد برداشته و گرد کنید و با انگشت حفره ای در آن ایجاد کنید و از مواد داخل آن بریزید و دوباره با مقداری از سیب زمینی آن را گرد کرده و سپس درون آرد سوخاری بغلتانید و بعد در روغن بسیار داغ سرخ کنید.
نکته
کوفته سوخاری واقعا طعم خوبی دارد و به دلیل آزاد بودن شما در اضافه کردن مواد اولیه جزو غذاهای بسیار پر طرفدار و راحت به حساب می آید. این غذا واقعا لذیذ و مورد علاقه کودکان است.
میتوانید مواد درون کوفته را فقط از سبزیجات انتخاب کنید و به جای گوشت سویا بریزید.
در صورتی که آرد سوخاری شما نمک دارد از ریختن نمک درون غذا خودداری کنید.
کوفته ایسلی
مواد لازم
بلغور گندم ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز خرد شده ۲ عدد
زیره ۱/۲ قاشق چای خوری
نعنا خشک۱ قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا بلغور را بپزید، سپس آن را در یک کاسه مناسب با تخم مرغ ها، آرد، رب گوجه فرنگی( ۱ ق س)، نمک و فلفل خوب مخلوط کنید تا خمیر کوفته آماده شود. در صورت نیاز خمیر را با دست خوب ورز دهید.
در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و پیازهای خرد شده را داخل آن تفت دهید ، سپس گوشت را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
حالا رب را همراه زیره، نعنا، نمک و فلفل اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید. کمی آب به گوشت اضافه کرده و صبر کنید تا بپزد.
وقتی گوشت پخت، از خمیر کوفته به اندازه یک نارنگی بردارید، آن را با انگشت کمی گود کنید، سپس از مواد میانی داخل آن بریزید و خمیر را دوباره گرد کنید. با کمک دست خمیر را به شکل بیضی در آورید. هر تعداد که می شود به همین شکل کوفته ها را آماده کنید.
در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. کوفته ها را داخل روغن خوب سرخ کنید. بعد از آنکه کوفته ها سرخ شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید، در ظرف مورد نظرتان بچینید، سپس سرو کنید.