سوپ پیاز فرانسوی
پیاز کاراملی هرگز اینچنین خوشمزه نبوده است. اگر این غذای فرانسوی را فقط در رستورانها میخورید،
مواد لازم:
– ۹۰۰ گرم پیاز، نازک برش خورده
– ۳ شاخه آویشن
– ۴/۳ قاشق چایخوری نمک
– ۱ برگ بو
– ۵۶ گرم کرهی بدون نمک
– ۲ قاشق غذا خوری آرد همه منظوره
– ۴ فنجان آب گوشت گاو، کم نمک
– ۱ و نیم فنجان آب
– نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه پودرشده
– ۶ تکه باگت
– یک تکه پنیر امنتال
– ۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمیجانو
:طرز تهیه
یک قابلمهی سنگین را روی شعلهی متوسط حرارت دهید. پیاز، نمک و آویشن را همراه با کره اضافه کنید. تا زمانی که پیاز کمی قهوهای شود به طبخ مواد ادامه بدهید. این روند احتمالا حدود ۴۰ دقیقه طول میکشد. آرد را داخل قابلمه بریزید و ۲-۳ دقیقه تفت بدهید. آب گوشت گاو، آب و فلفل را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه بدهید به مدت ۳۰ دقیقهی دیگر بپزد.
. در عین حال، فر را روی دمای ۳۵۰ درجه گرم کنید.
. روی یک کاغذ پخت، نان را به مدت ۱۵ دقیقه در هر دو طرف تست کنید.
. نانها را از فر خارج کنید و کنار بگذارید. یک تابهی گود را از قبل گرم کنید. کاسهها را در تابه قرار دهید.
برگهای آویشن و برگ بو را دور بریزید. سوپ آماده شده را داخل کاسهها بریزید. روی هر کاسه مقداری پنیر بپاشید.
کاسهها را به مدت حدود ۵ دقیقه روی حرارت بگذارید تا زمانی که پنیر ذوب شود و حباب روی آن پدیدار شود.
سوپ شیر فرانسوی
مواد لازم
جو پرک ۱ پیمانه
پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد متوسط
فیله مرغ ۲۵۰ گرم
هویج متوسط ۲ عدد (رنده شده)
قارچ اسلایس شده ۱ پیمانه
ذرت پخته نصف پیمانه
سس بشامل ۱ پیمانه
خامه ۱/۳ پیمانه
قرص عصاره مرغ ۲ عدد
نمک، فلفل، پودر سیر به میزان لازم
طرز تهیه
برای شروع ابتدا حدوداً ۲ لیتر آب سرد و تازه رو داخل قابلمه مناسبی میریزیم و روی حرارت قرار میدیم تا به جوش بیاد. اگر از قبل استاک گوشت یا مرغ تهیه کردین میتونین ازش استفاده کنین. بعد از اینکه آب به جوش اومد، حرارت رو ملایم میکنیم و پیاز نگینی خرد شده رو بهش اضافه میکنیم.
اگر از استاک استفاده نکرده باشیم، اینجا دو عدد عصاره مرغ رو به آب جوش و پیاز اضافه میکنیم و بعد فیله مرغ رو که به تکههای باریک خرد کردیم رو اضافه میکنیم و حدودا ۳۰ تا ۴۰ دقیقه اجازه میدیم تا مرغ بپزه.
بعد از اینکه مرغها پخته شدن، جو پرک رو اضافه میکنیم و مدتی صبر میکنیم تا بشکفه و نرم بشه. بعد از اضافه کردن جو، درب قابلمه رو کیپ نکنین، چون به دلیل وجو نشاسته زیادی که درونش وجود داره موقع جوش اومدن سوپ، از سر قابلمه سرریز میکنه و گازتون رو حسابی کثیف میکنه.
مرحله بعدی اضافه کردن هویج رنده شده است، من هویج رو با دنده ریز رنده میکنم. شما اگر مایلین تا هویج توی سوپ بیشتر دیده بشه با دنده درشتتر رنده کنین.
و بعد قارچ ورقه شده رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا هویج و قارچ بپزن و نرم بشن و جو به سوپ لعاب بده.
در اواخر پخت ذرت پخنه شده رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا همه مواد با هم مخلوط بشن و مزه دار بشن.
در ۱۵ دقیقه پایانی سس بشامل رو که با نمک و فلفل مزه دار کردیم به سوپ اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفته سپس حرارت رو خاموش میکنیم.
بعد از اینکه سوپ از جوش افتاد، خامه رو به سوپ اضافه میکنیم و خیلی سریع هم میزنیم تا خامه به خوبی با سوپ مخلوط بشه و گلوله نشه.
بعد از این مرحله مزه سوپ رو تست میکنیم و در صورت نیاز نمک و فلفل اضافه کرده و سپس درب قابلمه رو قرار میدیم و ۴-۵ دقیقه صبر میکنیم و بعد در ظرف مورد نظر ریخته و سرو میکنیم. این سوپ به همراه لیمو ترش تازه طعم بسیار فوق العاده
سوپ پیاز فرانسوی
مواد لازم
پیاز متوسط ۶ عدد
نان باگت ۱ عدد
استاک ۸ پیمانه
کره ۳ قاشق سوپ خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
آرد ۳ قاشق سوپ خوری
فلفل سیاه به اندازه لازم
شکر نصف قاشق چای خوری
روغن زیتون ۲ قاشق سوپ خوری
پنیر چدار یا پارمیزان به اندازه لازم
طرز تهیه
ابتدا پیازها را پوست میگیریم سپس میشوییم و آنها را با چاقو از وسط نصف میکنیم و هر دو قسمت برش زده
پیاز های خرد شده شبیه نیم دایره برش بزنید
از زیاد شدن پیاز ها نگران نباشید شما باید حداقل ۶ پیمانه پیاز ورقه شده داشته باشید. سپس یک تابه را روی شعله کم گاز میگذاریم و روغن زیتون را داخل آن میریزیم،وبعد کره را به آن اضافه کرده و صبر میکنیم تا کره کاملا آب شود
و بعد پیاز را به مواد می افزاییم و با یک قاشق پیاز را تفت میدهیم تا کاملا با روغن زیتون و کره آغشته شود و در تابه را میگذاریم و حرارت شعله را کم میکنیم تا به مدت ۱۵ دقیقه پیازها خوب پخته و نرم شوند.پس از گذشت ۱۵ دقیقه در تابه را برمیداریم
و نمک و فلفل سیاه و شکر را اضافه میکنیم و با قاشق تفت میدهیم و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید به مدت تقریبا ۵۰دقیقه پیاز با مواد همچنان بپزد و گه گاه مواد را هم بزنید. به هیچ عنوان در تابه را نگذارید چون ممکن است پیاز ها بسوزد.
زمانی که مشاهده کردیم پیاز ها نزدیک است که کاراملی بشوند،قابلمه را روی حرارت کم شعله میگذاریم و استاک رو که یا از قبل آماده خریده ایم و یا در منزل آماده کرده ایم را داخل قابلمه میریزیم و صبر میکنیم تا گرم شود. (استاک مرغ ،سبزیجات و یا گوشت هر کدام که ذائقه تان دوست دارد)
حال به مواد و پیاز کاراملی شده داخل تابه آرد را میفزایم و با هم مخلوط میکنیم بمدت ۱ دقیقه تفت میدهیم و زیر شعله قابلمه را خاموش میکنیم و استاک را به مواد داخل تابه اضافه میکنیم و شعله را زیاد کرده و تامل میکنیم تا مواد سوپ جوش بیاید
سپس زیر شعله را کم میکنیم تا بمدت تقریبا ۱ ساعت سوپ خوب بپزد و جا بیفتد.پس از گذشت ۱ساعت کمی از سوپ را بچشید تا اگر نمک یا فلفل آن کم بود به آن اضافه کنید. یک عدد نان باگت را از عرض برش بزنید تا قطری به اندازه نان تست به شما بدهد
سپس آن را در تستر تست کنید و یا اینکه میتوانید از خود نان تست که در تستر تست شده است استفاده کیند ولی طعم نان باگت تست شده بهتر است. سوپ آماده شده را در کاسه های کوچک با عمق زیاد میریزیم
(توجه داشته باشید که کاسه باید تحمل دمای فر را داشته باشد)و یک عدد از نان باگت تست شده را روی کاسه سوپ میگذاریم و روی نان را پنیر رنده شده چدار یا پارمیزان میریزیم و فر را روشن میکنیم تا گرم شود و کاسه های سوپ را در سینی میچینیم
و داخل فر میگذاریم و صبر میکنیم تا پنیر کاملا آب شودو سپس بیرون میاوریم و یا اگر تمایل دارید پنیر برشته شود میتوانید درجه فر را زیاد کنید تا برشته شود و بعد کاسه سوپ ها را خارج کرده و پس از کمی خنک شدن این سوپ دلپذیر را نوش جان کنید.