غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه ته انداز مرغ زعفرانی

ته اندازیک غذا قدیمی و سنتی که چند مدل درست می شود

مواد لازم برای تهیه ته انداز مرغ زعفرانی:

• مرغ ۱ کیلو
• برنج ۴ پیمانه
• سیب زمینی ۱ عدد متوسط
• زعفران ۲ ق غ دم کرده
• نمک ۲ ق غ + ۱/۴ ق چ
• زردچوبه ۱/۴ ق چ
• ادویه کاری ۱/۴ ق چ
• روغن ۴ ق غ


طرز تهیه ته انداز مرغ زعفرانی:

۱- روغن رو در ماهیتابه بریزید. دو طرف تکه های مرغ رو نمک و ادویه و زردچوبه پاشیده و در ۲ ق غ روغن کمی تفت بدید.

۲- وقتی یک طرف مرغ ها کمی طلایی شد، برگردونید تا طرف دیگه اونها هم کمی تفت بخوره.

۳- سیب زمینی رو به قطعات نسبتا درشت خرد کنید. زعفرون رو هم آماده کنید.

۴- سیب زمینی ها رو لابلای فضای خالی بین مرغ ها بچینید و زعفرون رو روی مرغ ها بریزید.

۵- برنج با ۲ قاشق غ نمک بپزید و آبکش کنید.

۶- برنج آبکش شده رو روی مرغ ها بریزید و روی اون رو کاملا صاف کنید. سپس ۲ ق غ روغن روی برنج ریخته و در ظرف رو بگذارید. این غذا حدود ۱٫۵ تا ۲ ساعت باید روی شعله ملایم بمونه تا کاملا دم بکشه و مرغ ها هم کاملا پخته و سرخ بشن.

۷- بعد از پخت غذا، یک دیس بزرگتر از دهانه ظرف رو روی اون گذاشته و برنج رو در دیس برگردونید.


طرز تهیه ته‌انداز ماهی بوشهری

مواد لازم :

ماهی ۲ عدد
سیر ۴ حبه
گشنیز خرد شده ۱۵۰ گرم
شنبلیله خرد شده ۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
تمبرهندی حل شده در آب ۳ قاشق غذاخوری
برنج ۲ پیمانه
لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
شوید خرد شده ۱۰۰ گرم
پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
ادویه کاری و فلفل قرمز به مقدار لازم
زرد چوبه و نمک به مقدار لازم


دستور تهیه :

ابتدا لازم است برای تهیه این خوراک از ماهی سفت و گوشتی همانند شوریده، قباد یا شیر استفاده کنید. ماهی‌ها را خوب پاک کنید و به آن‌ها نمک و آبلیمو بزنید و بگذارید نیم تا یک ساعت بماند و بعد از این مدت آن‌ها را بشویید. بهتر است شکم ماهی را از پهلو برش دهید تا فضای بیشتری برای پرکردن شکم آن داشته باشد. لوبیایی که از قبل خیس کرده و پخته‌اید را کنار بگذارید. برنج را نیز خیس کنید.

پیاز خرد شده را به همراه سیر خرد شده درون تابه‌ای تفت بدهید تا طلایی شود. سپس گشنیز و شنبلیله را به آن‌ها بیافزایید تا کمی تفت بخورد و رنگ سبزی‌ها عوض شود. ادویه‌جات و تمبر هندی حل شده در آب را به مواد بیافزایید و بعد از کمی حرارت دیدن شعله را خاموش کنید. با این مواد شکم ماهی‌ها را کاملا پر کنید و بوسیله نخ نسوز شکم ماهی را بدوزید تا در هنگام سرخ شدن باز نشود. کمی زردچوبه و آرد را مخلوط کنید و ماهی‌های کامل خشک شده را در آن بغلتانید و سپس در روغن سرخ کنید (اگر می‌خواهید ماهی را کف قابلمه قرار دهید یک طرف آن‌ها را خیلی کم سرخ کنید تا درون قابلمه نسوزد).

برنج را آبکش کنید و به آن لوبیا و شوید را اضافه کنید. حال ماهی‌ها را در کف قابلمه‌ای که روغن ریخته‌اید بگذارید و برنج را روی آن بریزد و با دست فشار دهید تا کاملا سطح بالای آن صاف شود. بگذارید ته‌انداز ماهی به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد و بعد از دم کشیدن آن را درون ظرفی مناسب برگرد


مواد لازم ته انداز میگو

برنج ۵۰۰ گرم

روغن مایع به مقدار لازم

سیب زمینی درشت حبه‌ای خردكرده ۲ عدد

پیازداغ ۵ قاشق سوپخوری

ادویه‌ی كاری ۱ قاشق سوپخوری

زردچوبه ۲ قاشق چایخوری

میگوی تازه و ریز ۵۰۰ گرم

كشمش ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم

لوبیا چشم‌بلبلی پخته ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم

نمك به میزان لازم

زعفران حل‌كرده ۲ قاشق سوپخوری


طرز تهیه

ابتدا برنج را مطابق با دستورالعمل‌های گذشته، آبكش كنید.

اینك تابه‌ی مناسبی روی اجاق قرار دهید. مقداری روغن در آن بریزید و سیب زمینی را در آن سرخ كنید.

حالا پیازداغ، ادویه‌ی كاری، زردچوبه و میگو را اضافه كنید و به مدت ۲ دقیقه‌ی دیگر روی حرارت تفت دهید.

آن‌گاه كشمش، لوبیای پخته، نمك و زعفران را بیفزائید و خوب مخلوط نمائید.

اكنون در قابلمه‌ی مناسبی، قدری روغن بریزید و برنج را با مخلوط فراهم‌كرده، به‌صورت لایه‌لایه در آن بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه دم كنید.

اینكه ته‌انداز میگو را برای پذیرائی در دیس مناسبی بكشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید