آش خرفه
مواد لازم
سبزي تازه خرفه به مقدار لازم
۲/۳ قاشق غذاخوری آرد
كشك سابيده شده محلي رقيق
فلفل سياه نمك زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
خرفه رو پاك ميكنيم و خرد ميكنيم بعد با اب ميذاريم تا كامل بپزه،وقتي پخت ميريزم داخل صافي تا ابش بره…(همينجوري ميشه فريزر كرد)
۲/۳ قاشق ارد داخل قابلمه ميريزم و كمي نمك و زردچوبه و فلفل سياه ميزنيم و تفت ميديم بعد كمي اب و كشك اضافه ميكنيم و ويسك ميكنيم تا ارد گلوله نشه.بعد سبزي ها رو اضافه ميكنيم و ۱۰ دقیقه بعد خاموش ميكنيم
كشك زياد رو حرارت بمونه ترش ميشه.و مزه اين اش تقريبا شبيه بوراني اسفناج و كشك هست اما رقيق تر(نكته ما بوراني اسفناج رو با كشك درست ميكنيم و ماست نميريزم)
نکته
زمان پخت۲۰دقیقه
برای ۴ نفر
آش خرفه با ماست
مواد لازم :
یک کیلو سبزی خرفه
یک پیمانه برنج
یک پیمانه بلغور گندم
نصف پیمانه نخود
یک عدد سینه مرغ
پیاز داغ فراوان
سیر داغ به دلخواه
نمک و فلفل به میزان لازم
یک کیلو ماست ترجیحا ترش
یک زرده تخم مرغ
۳ الی ۴ قاشق آرد سفید
طرز تهیه :
بلغور گندم و نخود با آب و پیازو کمی زردچوبه بار گذاشته شود تا یخته شوند و سپس همراه با برنج آنقدر بپزند تا برنج و بلغور کاملا له شود . سیزی خرفه شسته و خورد شود . مرغ ریش شده و آب مرغ و سبزی را هم داخل قابلمه بریزید تا سبزی بپزد . وقتی
آش جا افتاد بطوریکه آب آن زیاد نباشد . ماست را که با زرده و آرد همزده شده را داخل آش میریزیم و در همین حال به هم زدن ادامه میدهیم تا به اصطلاح نیرد . حدود ۱۰ دقیقه که بجوشد میتوان شعله را خاموش کرد . تا وقتی هم که آش را سرو می کنید درب قابلمه را اصلا نگذارید تا کمی خنک شود و آش خودش را بگیرد .اکنون آش آماده است باسیر و پیاز داغ و زعفران دم کرده تزیین کنید و سر میز ببرید .
نکات
حبوبات و برنج از یکی دو شب قبل خیس شوند.یک عدد سینه مرغ با پیاز یخته شود و ریش ریش شود و آب آن هم به داخل آش ریخته شود .ماست یکی دو روز بیرون از یخچال بماند ترش میشود.*وقتی ماست رو با گوشت کوب برقی می زنم و داخل آش ماست یا دوغ میریزم دیگه لازم نیست که مدام اونو هم بزنم تا نبره . کمی که هم بزنم کافیست و دیگه نمی بره .
آش خرفه با ماست
مواد لازم
ماست ترجیحا ترش ۱کیلو
آرد سفید ۳-۴ قاشق غذا خوری
برنج ۱ پیمانه
بلغور گندم ۱پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل به مفدار لازم
سیر داغ به مفدار لازم
پیاز داغ به مقدار لازم
سینه مرغ ۱ عدد
سبزی خرفه ۱کیلو گرم
طرز تهیه
بلغور گندم ونخود و برنج را با آب و پیاز و کمی زردچوبه آنقدر بپزید تابرنج و بلغور له شود.
سبزی خرفه را خرد کرده و مرغ ریش شده(پخته شده) و آب مرغ و سبزی را در قابلمه بریزید تا سبزی بپزد.
وقتی آش جا افتاد، ماست زده شده را با آرد هم بزنید و در آش بریزید.
بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن آش آماده است اما پیش از سرو بدون آنکه در قابلمه را بگذارید اجازه دهید آش خنک شود و خودش را بگیرد.
آش آماده را میتوانید با سیر و پیاز داغ تزئین کنید.
بعد از ریختن ماست در آش،آن را تا زمان جوش آمدن هم بزنید تا نبرد.
نکته
اگر از دستتان در رفت و آشتان برید،یک تخممرغ در آن بشکنید تا ایرادش معلوم نشود. نخود وبلغور گندم و برنج را شب قبل خیس کنید.
آش خرفه ساده :
مواد لازم
خرفه ۵۰۰ گرم،
لپه نصف پیمانه،
جعفری ۲۰۰ گرم،
پیاز ۱ عدد متوسط،
برگ چغندر ۳۰۰ گرم،
بلغور جو دوسر ۱ پیمانه،
به میزان لازم نمک، فلفل، زردچوبه و روغن ارده کنجد.
طرز تهیه
ابتدا پیاز خرد شده را با کمی روغن و زردچوبه کمی تفت دهید، بعد بلغور از قبل خیس شده را با کمی نمک و آب به پیازها اضافه نموده اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
بعد از پخت، لپه ی خیس شده را اضافه کنید تا خوب بپزد، پس از پخت سبزیجات خرد شده و فلفل را افزوده و اجازه دهید جا بیفتد، هر از گاهی مواد را هم زنید تا ته نگیر