غذاهای محلی و سنتیغذای اصلی

طرز تهیه خورش بامیه مجلسی

خوش بامیه خوشمزه با گوشت و مرغ محبوب ترین خورش های جنوبی

مواد لازم خورشت بامیه
بامیه ریزی ۱ کیلو :

گوشت خورشتی یا گوشت سینه مرغ :•: ٣٠٠ گرم :

: پیاز :•: یک عدد :

سیر :•: سه حبه :

آب گوجه فرنگی :•: یک و نیم لیوان :

رب :•: یک قاشق :

آبلیموی تازه :•: نصف استکان

نمک و فلفل :•: به میزان لازم


 

طرز تهیه خورش بامیه با گوشت
برای تهیه خورش بامیه مجلسی ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم در قابلمه ریخته با یک قاشق روغن سرخ میکنیم. وقتی پیاز کمی طلایی شد، گوشت را اضافه میکنیم. بعد از اینکه گوشت را کمی تفت دادیم سیر خرد شده را اضافه میکنیم.

یک قاشق مربا خوری زردچوبه و رب را هم به مواد اضافه کرده و آب رو هم به مقدار کافی برای پخت گوشت میریزیم و میذاریم تا حدود یک ساعت و نیم بپزد. بستگی به پخت گوشت داره. گوشت که تقریبا نیمه پخته شد بامیه های سرخ کرده را داخل گوشت ریخته و آب گوجه را هم اضافه میکنیم.

نمک و آبلیموی تازه را هم می افزاییم یک کوچولو هم زده و درب خورشت را میذاریم تا جا بیوفته. فقط خیلی مراقب باشید. هم زدن زیاد و کم آب بودن خورشت و شعله زیاد گاز باعت له شدن و از ریخت افتادن بامیه ها و خورشت میشه.

باید دقت کنید آب خورشت بامیه مناسب باشه که هی آب نریزید. نیم ساعت هم برای بامیه کافیست که بپزه البته اگه بامیه کوچک و خوبی باشه. وقتی خورشت جا افتاد با پلوی میل کنید. برای خوشمزه تر شدن خورشت توصیه می کنیم مانند خورشت قیمه داخل خورشت بامیه هم لپه بریزید.

برای اینکار لپه را از قبل بخیسانید سپس با مقداری آب و نمک بپزید و در مراحل پایانی آماده شدن خورشت آنرا به خورش اضافه کنید. این خورشت یکی از محبوب ترین خورش های جنوبی است.


فواید بامیه
با خواص شگفت انگیز “بامیه” آشنا شوید

«بامیه» می‌تواند در درمان دیابت، آسم، کلسترول و بیماری‌های کلیوی نقص موثری داشته باشد. این گیاه جادویی که متعلق به شمال شرق آفریقا است، برای بدن بسیار مفید است.

بامیه به جنگ با دیابت، آسم، کلسترول و بیماری‌های کلیوی رفت. بامیه سرشار از مواد مغذی است که هر یک از آن‌ها برای سلامت بدن ضروری است.

یک فنجان بامیه معادل ۲۱ گرم ویتامین سی، دو گرم پروتئین، ۶۰ میلی‌گرم منیزیم، ۲۹۹ میلی‌گرم پتاسیم، سه گرم فیبر غذایی، ۳۳ کالری، ۷.۶ گرم کربوهیدرات، حدود ۸۰ میکروگرم اسید فولیک و حدود ۰.۲ گرم چربی دارد.

تمام قسمت‌های گیاه بامیه قابل مصرف است. علاوه بر خود بامیه، برگ‌های آن نیز خوراکی است و شما می‌توانید آن را به صورت خام در سالاد و یا پخته مانند چغندر مصرف کنید.

فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون كمک می‌كند. بامیه همچنین سرعت جذب قند را كاهش می‌دهد، بنابراین بامیه برای دیابتی‌ها بسیار مفید است. از طرف دیگر، موسیلاژ (نوعی فیبر) موجود در بامیه به كلسترول غذا متصل شده و جذب آن را كاهش می‌دهد و باعث دفع سموم از بدن می‌شود. اثر بامیه در كاهش كلسترول و پروفایل لیپیدی خون، یكی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای كاهنده كلسترول اثرات جانبی ندارد و برای بیماران قلبی و هایپرلیپیدمی توصیه می‌شود.

خواص کلی بامیه بدین ترتیب است:
تقویت دستگاه ایمنی بدن
کاهش کلسترول
کمک به درمان آسم
جلوگیری از دیابت
کاهش گلوکز جذب شده از غذا
جلوگیری از بیماری‌های کلیوی
بنابراین می‌توانید به طرق مختلف از خواص جادویی بامیه بهره‌مند شوید. یکی از روش‌ها این است که دو سر چند بامیه را زده و پس از خرد کردن، آن‌ها را داخل یک لیوان آب بیندازید. اجازه دهید تا بامیه یک شب داخل آب باقی بماند. صبح روز بعد و نیم ساعت پیش از صبحانه، آن ترکیب آب و بامیه را سر بکشید. البته پختن بامیه نیز روشی متداول برای مصرف این گیاه مقوی و جادویی است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید