مواد لازم دلمه کاهو با گوشت
برگ کاهو :•: به اندازه کافی
آب گوشت :•: یک تا دو لیوان
کره :•: ۵۰ گرم
برنج پخته شده :•: ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگي :•: دو قاشق غذا خوري
آب ليمو :•: دو قاشق غذا خوري
گوشت چرخ کرده :•: ۵۰۰ گرم
سبزي مخصوص دلمه :•: ۴۰۰ گرم پاک شده و خرد شده
نمک ، فلفل و زرد چوبه :•: به میزان دلخواه
دلمه قالبی,طرز تهیه دلمه قالبی,دستور پخت دلمه قالبی,دلمه برگ مو قالبی
دلمه کاهو,طرز تهیه دلمه کاهو,دستور پخت دلمه کاهو
مواد لازم دلمه کاهو بدون گوشت
برگ کاهو :•: به اندازه کافی
روغن هسته انگور ، کره يا روغن زيتون :•: به اندازه کافی
برنج پخته شده :•: ۲۰۰ گرم
لپه پخته شده :•: ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگي :•: دو قاشق غذا خوري
آب ليمو :•: دو قاشق غذا خوري
قارچ :•: ۴۰۰ گرم
فلفل دلمه اي قرمز :•: یک عدد کوچک
فلفل دلمه اي سبز :•: یک عدد کوچک
نمک ، فلفل و زردچوبه :•: به اندازه دلخواه
دلمه فلفل و بادمجان , طرز تهیه دلمه فلفل و بادمجان , دلمه بادمجان و فلفل
طرز تهیه مواد داخل دلمه کاهو با گوشت
ابتدا مقداری پياز داغ درست مي کنيم گوشت چرخ کرده را داخل آن سرخ مي کنيم و نمک و فلفل و زردچوبه را به ميزان دلخواه اضافه مي کنيم حال در ظرف ديگري سبزي دلمه را کاملا تفت می دهیم و به گوشت اضافه مي کنيم رب گوجه فرنگي را در اندکي آب حل کرده و به مايه اضافه مي کنيم همچنين لپه پخته شده و برنج پخته را اضافه مي کنيم و مواد را هم مي زنيم تا يکدست و کاملا مخلوط شوند
طرز تهیه مواد داخل دلمه کاهو بدون گوشت
فلفل ها و قارچ ها را مي شوييم و ريز خرد مي کنيم سپس آنها را در روغن کاملا تفت مي دهيم و رب گوجه فرنگي را نيز اضافه کرده و تفت مي دهيم نمک و فلفل و زردچوبه را نيز اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم حال برنج و لپه پخته شده را اضافه مي کنيم و خوب هم مي زنيم تا یک دست شود
ابتدا کاهوها را مي شوييم برگ هاي آن را بدقت جدا مي کنيم همان طور که خيس کف قابلمه مي چينيم با کمي آب نمک مي گذاريم يکي دو قُل بزند تا برگ ها نرم شوند سپس آنها را در آبکش مي ريزيم تا آب آن کشيده شود
توجه داشته باشيد فقط يکي دو قُل ، چون بيشتر از آن باعث پارگي برگ ها مي شود بعد برگ ها ي بزرگ را دولا و برگ هاي کوچک را دوتا دوتا داخل هم قرار مي دهيم و از مايه دلمه يک قاشق غذا خوري داخل برگ مي ريزيم دو طرف برگ ها را ابتدا به داخل و سپس آن را مانند بقچه يا رولي محکم مي پيچيم
سپس دلمه هاي آماده شده را در قابلمه نزديک هم مي چينيم طوری که فاصله اي بين آنها نباشد تا از باز شدن دلمه ها جلوگیری کنیم داخل ظرف را کمي آب گوشت يا سبزيجات ، کره يا روغن ، فلفل و آب ليمو اضافه مي کنيم و مي گذاريم حدود نيم ساعت بپزد و آبش کشيده شود و حال آنها را مي کشيم و به دلخواه تزيين مي کنيم
سبزی مخصوص دلمه از تره ، جعفري ، شويد ، گشنيز و ترخان تشکیل شده است
مواد لازم برای دلمه کاهو چینی
دلمه کاهو چینی
۱/۲ پیمانه زیتون
۲۰۰ گرم سینه مرغ
۱۵۰ گرم خامه
۱ بوته کاهو چینی
به میزان لازم پنیر ورقه ای گودا
طرز تهیه دلمه کاهو چینی
کاهو چینی را کمی آب پز کرده تا نرم شود.سپس سینه مرغ، ۵۰ گرم ازخامه، نمک، فلفل، زیتون را با هم مخلوط کرده و با یک قاشق غذاخوری روی برگ های کاهو پهن کرده و روی مواد نصف ورق پنیر می گذاریم .کاهو را مثل دلمه رول می کنیم در تابه می گذاریم و با کمی کره تفت می دهیم .در انتها ۱۰۰ گرم خامه را با کمی آب مرغ رویش بریزید و بگذارید تا ۱۵ دقیقه بپزد.نوش جانطرز تهیه
دلمه کاهو با قارچ
– قارچ ۱۰۰ گرم
– زرشک یک قاشق غذاخوری
-فلفل دلمه ای رنگی خرد شده نصف پیمانه
-پیاز خرد شده یک عدد
-سیر یک حبه
– روغن زیتون ۱/۴پیمانه
– شوید خرد شده نصف قاشق سوپخوری
– آب نارنج ۱/۴ پیمانه
– نمک و فلفل نیم کوب به میزان لازم
– پنیر گودا رنده شده نصف پیمانه
طرز تهیه دلمه کاهو :
قارچ ها را پس از شستن خرد نموده و روی حرارت با پیاز و سیر تفت می دهیم تا آب آن کشیده شود. سپس شوید، زرشک و فلفل دلمه ای را اضافه کرده و با کمی روغن تفت می دهیم نمک و فلفل را اندازه می کنیم و در آخر آب نارنج را افزوده و مخلوط می نماییم. پس از ۴-۳ دقیقه مواد را از روی حرارت برداشته پنیر را اضافه و مخلوط می کنیم. برگ های کاهو را سه دقیقه در آب جوش قرار داده تا نرم شود. فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم. کاهو ها را آبکش کرده و انتهای برگ کاهو (قسمت سفید) را می بریم سپس دو برگ کاهو را به پشت روی هم قرار داده و از مواد با قاشق وسط برگ ها قرار داده و مثل بقچه یا دلمه برگ مو آنها را می بندیم دلمه ها را در ظرف مناسب چرب شده چیده و در فر به مدت ۱۰دقیقه می پزیم.