که لانه
موادلازم
پیچک یا پیازجه ۲کیلوگرم
آرد ۳ کیلو
روغن حیوانی یا کره به مقدار لازم (برای چرب کردن)
آب به مقدار لارم
نمک
طرزتهیه
پیچک یا پیازجه را خورد کرده مقداری نمک به پیچک خوردشده میپاشیم .ارد را خمیر کرده و در جای گرمی قرار میدهیم تاوربیاید.خمیر را چونه های ۱۵۰الی ۲۰۰ گرمی گرفته وآنرا پهن نموده تابه اندازه کافی پهن و ناازک شود و بعد به مقدار یک کاسه ماست خوری از پیچک یا پیازچه خورد شده را دروسط خمیر پهن شده میگذاریم
وبه اندازه ۱۵×۲۰ به صورت مستطیل خمیررا روی پیچک جمع میکنیم به صورتی که لبه های خمیر روی هم قرار بگیرد و ان روی ساج و یا داخل فر (البته روی ساج هم سنتی تر و هم خیلی بهتر میپرد) قرار میدهیم و بعد از اینکه یک طرف که لانه پخته شده کلانه را به روی دیگرش برمیگردانیم تا کاملا پخته شود
بعد از مراحل بالا به مقدار لازم روغن حیوانی رادر ظرف بزرگی میریزیم وکه لانه های آماده را در داخل ظرف خرد نموده و باروغن خوب به هم میزنیم و دیگر این غذای لذیذ اماده صرف میباشد البته میشودروی ان شکر هم ریخت که این به خود فرد بستگی داردکه چگونه این غذا رو دوست داشته باشه …
شلکینه
مواد لازم:
آرد: میزان لازم (در هنگام درست کردن مشخص میشود)
شیر: ۲ لیتر
تخم مرغ: ۱۰ عدد
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
طرزتهیه
ابتدا تخم مرغها را درون ظرفی با همزن یا چنگال خوب قاطی میکنیم. سپس شیر را به آن میافزاییم آنقدر آرد اضافه میکنیم تا مایه به اندازه مایه کوکو سفت شود. این کار را میتوان به صورت تجربی بدست آورد.
سپس ۱ قاشق نمک و ۱ قاشق بیکینگ پودر به آن میافزاییم. مخلوط خمیر حاصله را ۲-۱ ساعت در مکانی با دمای مناسب نگه داشته تا کاملا خمیر به اصطلاح «ور» آید. (مانند خمیر نانوایی)
سپس ماهیتابه نسبتا بزرگ را روی گاز گذاشته، مقداری روغن به آن میافزاییم و هر بار یک ملاقه از مواد حاصله را درون آن ریخته، میبینیم که خیلی زیبا به صورت یک نان، نازک ستارهای طلایی میشود.
بعد از طلایی شدن، شلکینه را بر طبق سنت مرسوم با کره حیوانی چرب کرده و میخورند. برطبق ذائقه هنگام خوردن میتوان به آن شکر اضافه نمود که این امر سلیقهای است.