مواد لازم
گوشت چرخ کرده:٢۵٠ گرم
پیاز متوسط :یک عدد
نمک و فلفل و ادویه :به مقدار لازم
جعفری خرد کرده :٢ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای خمیر
آرد سفید :۵٠٠ گرم
ماست:٢ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ :٢ عدد
آب :به مقدار لازم
بکینگ پودر :یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل :به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا یک کاسه بردارید و ۲ عدد زرده تخم مرغ را داخل آن بشکنیدو هم بزنید ، سپس ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
در ادامه آرد، نمک ، فلفل و بکینگ پودر را در کاسه دیگری مخلوط کرده و به تدریج به تخم مرغ و ماست اضافه نمایید.
آب را به مواد افزوده و ورز دهید تا خمیر حاصل شود. سپس در پلاستیک قرار دهید و اجازه دهید چند ساعت استراحت کند.
در این فاصله مواد میانی خمیر را آماده کنید، پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن داخل تابه سرخ کنید ، سپس گوشت چرخ کرده را افزوده و تفت دهید تا بپزد.
جعفری خرد شده را هم بریزید و نمک ، فلفل و ادویه را اندازه کنید.
روی یک سطح صاف مقداری آرد بپاشید و خمیر را سه قسمت کرده و هر قسمت را بوسیله وردنه باز کنید و به شکل دایره دربیاورید.
روی لبه های خمیر ها کمی زرده بمالید سپس مقداری از مواد میانی آماده شده را داخل خمیر بریزید و آن را از وسط تا بزنید تا به شکل نیم دایره شود . (برای اینکه لبه های خمیر بهم بچسبند از زرده تخم مرغ روی خمیر استفاده میشود)
داخل تابه گودی مقداری روغن بریزید و بعد از داغ شدن بورک ها را داخل آن سرخ کنید. وقتی یک طرف بورک ها سرخ شد آنها را برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
بورک های سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس در ظرف مورد نظر قرار داده و با سس مورد نظر سرو کنید.
همچنین میتوانیبد فر را با دمای ۱۸۰ درجه داغ کنید و کف سینی را چرب کنید و خمیر های بورک را داخل سینی فر بچینید و به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه داخل فر بپزید
بورک اسفناج و پنیر
مواد لازم
اسفناج خرد شده: ۳۰۰ گرم
پیاز داغ تفت داده شده طلایی: ۴ قاشق غذاخوری
پنیر فتا یا پنیر سفید صبحانه: ۱۵۰ گرم
گردوی خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
سیر رنده شده: یک قاشق چایخوری پر
طرز تهیه
تابه مناسبی روی حرارت قرار بدهید و اسفناج خرد شده را در آن بریزید و اجازه بدهید آبش کشیده شود. دو تا سه قاشق روغن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سیر رنده شده و پیاز تفت خورده را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی از مواد بچشید. زیاد نمک نزنید چون پنیر هم نمک دارد و ممکن است غذا خوش نمک یا شور شود. حرارت را خاموش کنید و مواد که از داغی افتاد پنیر خرد شده و گردو را اضافه و مخلوط کنید و کنار بگذارید تا هم دمای محیط شود.
خمیر طبق دستور بالا باز کرده از مواد روی خمیر برش زده ریخته ولبه های خمیر را بسته میتونید سرخ کنید یا در فز گداشته
فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و بعد از ۱۰ دقیقه که داغ شد ظرف حاوی بورک ها را در طبقه وسط فر بگذارید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا بورک ها طلایی شوند.