قایرمه کردستان:
مواد لازم
– کنگر یا کرفس: ۱ کیلو
– آرد: ۱۲۵ گرم یا یک پیمانه
– نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
– زیره: یک قاشق چایخوری
– بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
– تخم مرغ: دو عدد
– آب یا شیر: نصف پیمانه
– کره: ۳ قاشق سوپ خوری
– زعفران دم کرده: ۳ قاشق چای خوری
– روغن برای سرخ کردن: ۲ پیمانه
طرز تهیه قایرمه کردستان:
تیغهای کنگر را گرفته و بشویید (در صورت انتخاب کرفس نخگیری کنید) سپس به طول ۳ سانتیبرش بزنید در ادامه آرد را در ظرفی گود ریخته نمک، فلفل سیاه، زیره و بکینگ پودر را هم اضافه نمایید و مواد را با هم مخلوط کرده ،سپس درظرفی دیگر تخممرغ، شیر، روغن و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید تا به غلظت ماست برسد. سپس کنگرها یا کرفسهای برش خورده را در داخل خمیر بریزید و دانهدانه در روغن سرخ کنید ، قایرمه را میتوانید با کته وماست چکیده سرو کنید.
مواد لازم :
کشک – لپه – کشمش – گردو – پیاز – روغن (سرخ کردنی یا جامد) – نمک و زردچوبه – پودر آویشن و جعفری خشک
( معمولا” مقدار مواد لازم را بسته به ذائقه می توان تغییر داد اما درکل جعفری خشک و آویشن باید بسیار کم و بعنوان چاشنی استفاده گردد تا مزه اصلی غذا تغییر نکند. لپه پخته هم یک تا سه قاشق برای غلظت مایع کالویج استفاده می شود و بیشتر از آن توصیه نمی شود ) .
طرز تهیه :
ابتدا پیاز را به صورتی که در غذاهای دیگر شرح داده ام در روغن با زردچوبه و نمک سرخ می کنیم.
پودر آویشن و جعفری خشک و کشمش شسته و خیس خورده و همچنین گردوهای خرد شده را به پیازداغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و کنار می گذاریم.
در یک قابلمه کشک را با مقداری آب مخلوط می کنیم ( در حدی که مانند دوغِ غلیظ باشد) لپه را که قبلا” پخته شده به آن اضافه می کنیم و روی شعله قرار داده و همزمان هم می زنیم تا مایع ناهمگون نشود و یکدست باشد. وقتی مایع کمی جوشید و غلیظ شد پیازداغ (و سایر مواد تفت داده شده) را به آن افزوده و شعله را خاموش می کنیم.
غذای ما آماده سرو است