مواد لازم برای ۴ نفر :
پیاز خرد شده ۱ عدد ( ۱۴۰ گرم)
تره فرنگی حلقه شده ۱ عدد ( ۲۰۰ گرم)
سیر کوبیده شده ۲ حبه ( ۱۰ گرم)
کره یک چهارم پیمانه (۴۰ گرم)
قارچ ورقه شده ۱۲ عدد ( ۲۴۰ گرم)
فلفل سیاه و نمک
استاک مرغ ۳ پیمانه ( ۴۸۰ میلی لیتر)
آرد یک چهارم پیمانه ( ۲۵ گرم)
شیر ۶ پیمانه ( ۹۶۰ میلی لیتر)
خامه یک و یک دوم پیمانه (۳۰۰ گرم)
ترخان خرد شده ۲ ق غ ( ۲۰ گرم)
طرز تهیه
در یک قابلمه تره فرنگی، پیاز و سیر را در نیمی از کره تفت بدید، سپس قارچ های ورقه ای را اضافه کنید و تفت بدید. نمک، فلفل و سپس آب مرغ را اضافه کنید. هر بسته استاک مرغ در نیم لیتر آب حل میشه و برای این سوپ یک بسته استاک مورد مصرف هست.
پس از اضافه کردن آب مرغ، حرارت را زیاد کنید و بگذارید به جوش بیاد و بعد از آن زیر شعله را ملایم کنید و اجازه بدید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بردارید.
در یک تابه بزرگ مابقی کره را آب کنید و آرد را اضافه کنید و تفت دهید و شیر را کم کم به مواد اضافه کنید تا گلوله های آرد کاملا حل بشه و یک مایه کاملا صاف و یکدست درست بشه. مایه شیر را به سوپ اضافه کنید.
سوپ را در مخلوط کن بریزید یا با گوشت کوب برقی پوره کنید تا مواد کاملا صاف ویکدست شوند. بعد خامه را با یک ملاقه سوپ رقیق کنید و به سوپ بیفزایید و روی حرارت ملایم بگذارید و پس از اینکه داغ شد از روی حرارت بردارید. دقت کنید قبل از جوشیدنِ آن سوپ را از روی حرارت بردارید. و در آخر ترخان ها را خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. بجای ترخان از جعفری خرد شده نیز میتونید استفاده کنید ولی هر سبزی طعم خاص خودش را داره.
نوش جان….