مواد لازم .لوز گردویی
۲ پیمانه یا ۲۰۰ گرم آب
ا پیمانه یا ۱۰۰ گرم شکر
پودر نارگیل (نرم وچرخ شده یا آسیاب شده)
۲ پیمانه یا ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
ابتدا برای تهیه ی شربت این شیرینی شکر و آب را مخلوط کرده تا کاملا شکر در آب حل شود. سپس این محلول را روی حرارت گذاشته تا بجوشد و قوام آید .پس از آن شربت را به ظرف دیگری منتقل کرده و خوب بزنید تا سفید شود و پودر نارگیل را به آن اضافه کنید و مخلوط نمایید و در ظرف پیرکس ریخته ، بلا فاصله داخل فر قرار دهید وبه مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا پخته شود .بعد از پخته شدن آنها را به شکل لوزی بریده و در ظرفی دیگر بچینید و با چای نوش جان کنید.
مواد لازم:لوز دو رنگ تبریز
شکر ۱ پیمانه
آب ۱/۲ پیمانه
بادام ۲۰۰-۱۵۰ گرم
پودر قند(معادل ۲۰ گرم) ۲ قاشق سوپ خوری
زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
برای این شیرینی نیاز به پودر بادام داریم، یا میتوانید آماده تهیه کنید و یا خودتان درست کنید، بادام خام را توی آب خیس کنید و پوستش را بگیرید و یک روز بگذارید تا خشک بشود بعد آسیاب کنید و بعد از الک ریز رد کنید. پودر بادام باید خیلی نرم باشد و زیر دندون احساس نشود. پودر قند را با پودر بادام مخلوط کنید و کنار بگذارید.
شکر و آب رابا هم مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت تا بجوشد و قوام بیاد، باید مثل مربا شیره کشدار بشود.
بگذارید شیره حسابی خنک بشودبعد با هم زن برقی شروع به هم زدن کنید، حدود ده الی پانزده دقیقه باید هم بزنید تا مایع سفید و کشدار بشود.سپس آن را نصف کنید.
زعفران را به نصف آن اضافه کنید زعفران باید غلیظ باشد تا فقط یک قاشقش به مایع خوب رنگ بدهد چند دقیقه دوباره هم بزنید.
پودر بادام را کم کم به دو مایع اضافه کنید و هم بزنید.(مایع سفید و زعفرانی)
پودر بادام باید آنقدر اضافه بشودکه مایع شیرینی ها به شکل خمیر دربیاد و به دست نچسبد.
داخل قالب مستطیل را کاغذ روغنی بندازید و مایع شیرینی زغفرانی را بریزید و صاف کنید بعدلایه سفید را رویش بریزید و پهن کنید و با پشت قاشق صاف کنید.
نصف روز توی یخجال بگذارید تا شیرینی کاملا منسجم بشود بعد برش بزنید.شیرینی هارا در ظرف در دار نگه داری کنید.