مواد لازم:
گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
فلفل دلمه ای زرد و قرمز ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۵ عدد
نخود فرنگی پخته ۱۰۰ گرم
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
آویشن ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری
تخم گیشنیز ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا ۲ قاشق چایخوری
سس کچاپ ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
کره ۵۰ گرم
پنیر خامه ای ۵۰ گرم
شیر ۱۰۰ میلی لیتر یا نصف لیوان
پنیر ماتزارلا ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
سیب زمینی ها را با مقداری آب که روی آنها را بگیرد، روی حرارت زیاد بگذارید وقتی آب جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و بگذارید تا سیب زمینی ها بپزند.
پیاز را ریز نگینی کرده و به همراه روغن تفت دهید. وقتی پیازها طلایی شدند، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید تا آب گوشت کشیده و تفت داده شود. فلفل های دلمه ای را ریز و نگینی کنید و به مواد اضافه کنید. نخود فرنگی، زردچوبه، فلفل قرمز، تخم گیشنیز، نیمی از آویشن و نیمی از پودر پاپریکا، نمک و سس کچاپ را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. نصف استکان آب به مایه گوشت چرخ کرده اضافه کنید و اجازه دهید تا حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم، مواد کمی جوشیده و با هم ترکیب شوند و مایه گوشت به روغن بیافتد.
سیب زمینی ها را پوره کرده و به آن ها پنیر خامه ای، کره، کمی فلفل و نمک و شیر اضافه کنید تا پوره قابل فرم دهی که نه خیلی سفت و نه شل باشد، بدست آید.
یک ظرف مناسب فر را کمی چرب کرده و مایه گوشتی را داخل ظرف بریزید. روی آن یک لایه پنیر ماتزارلا بپاشید. کمی پودر پاپریکا و آویشن روی پنیر بپاشید. پورده سیب زمینی را در قیف شیرینی پزی ریخته و آن را به صورت گلوله های کوچک یا به فرم دلخواه مانند تزنیی کیک، روی پنیرها قرار دهید. مجددا کمی پودر پاپریکا و آویشن روی پوره سیب زمینی بپاشید.
فر را با حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد یا ۴۲۵ درجه فارنهایت روشن کنید. بعد از ۱۰ دقیقه که فر داغ شد، ظرف محتوی پای را روی پنجره وسط فر حدود ۱۰ دقیقه قرار دهید تا سیب زمینی ها کمی طلایی شوند. زمان طلایی شدن پوره سیب زمینی بسته به حرارت و نوع فر از ۵ دقیق تا ۱۵ دقیقه متغیر است. نوش جان